KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ekim 2026 Salı

Baro seçimleri ertelendi

Bingöl Barosu Başkanı Av. Hanifi Budancamanak, YSK ve İl Umumi Hıfzısıhha Kurulunun kararlarıyla Bingöl Barosu seçimlerinin ertelendiğini söyledi.

Baro seçimleri ertelendi
04 EKİM 2020 PAZAR 17:02
6
2997
5
AA aa

Bingöl Barosu Başkanı Av. Hanifi Budancamanak, 3-4 Ekim tarihlerinde yapılması gereken baro seçimlerinin ertelenmesi kararı ile ilgili açıklama yaptı.

Budancamanak; “Avukatlık Kanununun 82. maddesinin “Genel kurul son rakamı çift olan yıllarda olmak kaydıyla iki yılda bir Ekim ayının ilk haftası içinde baro başkanının daveti üzerine gündemindeki maddeleri görüşmek üzere toplanır.” amir hükmü uyarınca Eylül ayı başında aldığımız karar ile 3-4 Ekim tarihlerinde 14. Seçimli Olağan Genel Kurulumuzu yapmayı planladık ve buna ilişkin tüm hazırlıklarımızı eksiksiz yerine getirdik. Ancak Bingöl Merkez İlce Seçim Kurulu Başkanlığının “YSK'nin 02.10.2020 tarih ve 2020/457 sayılı kısa kararı, Bingöl Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 2020/81 Sayılı kararı birlikte değerlendirildiğinde 03.10.2020 tarihinde yapılacak Bingöl Barosu seçiminin ertelenmesi gerekmektedir” içerikli 02.10.2020 tarih ve E.256538 sayılı yazısı 2 Ekim günü akşam saatlerinde baro personelimize tebliğ edilmiştir. Baro Olağan Genel Kurulu ve Baro Organlarının Seçiminin Avukatlık Kanununun 82. maddesi gereğince Ekim ayının ilk haftasında yapılması zorunludur. 1593 sayılı kanun kendilerine böyle bir yetki vermediğinden,  İl Hıfzıssıhha Kurulunun Baro Genel Kurulunu erteleme yetkisi bulunmamaktadır. Avukatlık kanununun amir hükmü genelge ve kanuni dayanaktan yoksun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla normlar hiyerarşisi hiçe sayılarak çiğnenmiştir” dedi.

“YSK KARARINDA ÇELİŞKİ VAR”

YSK kararının da kendi içerisinde büyük çelişkiler barındırdığını ifade eden Budancamanakr, şunları söyledi: “Söz konusu YSK Kararında bir yandan Baro seçimlerinin yapılamayacağı belirtilmişken takip eden cümlede ise siyasi parti kongrelerinin yapılmasında sakınca bulunmadığı değerlendirmesine yer verilerek hukuk tarihimize kara leke olarak geçecek bir karara daha YSK tarafından imza atılmıştır. Aralık ayında Covid-19 etkisinin bugünlere nazaran çok daha fazla olacağı tüm bilim insanlarınca ifade edilen bir gerçeklik olmasına rağmen böyle bir karar alınmasının meslektaşlarımızın sağlığıyla ilgili olmadığını aksine bu kararın arkasında başka bir kısım planlamalar hesaplar olduğunu bildiğimizi özellikle belirtmek istiyoruz.

Baro Genel Kurulumuza saatler kala verilen ve hiçbir hukuki dayanağı bulunmayan, hukuki öngörülebilirliği ortadan kaldıran ve meslektaşlarımızın seçme-seçilme hakkına doğrudan müdahale anlamı taşıyan söz konusu YSK kararını şiddetle kınıyoruz.

Bingöl Barosu 14. Seçimli Olağan Genel Kurulu YSK denetim ve gözetiminde yapıldığından alınan hukuka aykırı karar uyarınca baromuz 14. Olağan Genel Kurulu ileri bir tarihi ertelenmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

77 BARODAN ORTAK TEPKİ

Ayrıca, baro başkanlığı seçimlerinin ertelenmesi ile ilgili 77 baro ortak açıklama yaptı. Açıklamada, “Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının açıklandığı tarih olan 10 Mart'tan bu yana aradan geçen sürede, baroları parçalama kanunlarından düğünlere, siyasi partilerin kongrelerinden mitinglere ve açılışlara kadar hiçbir “etkinliğin” ertelenmediği ülkemizde baro seçimlerinin ertelenmesi, oy vermek ve baronun organlarını belirlemek yetkisine sahip bütün avukatların iradelerine ipotek koyulması anlamına gelmektedir.

Bu hukuksuzluğa karşı yasal yollarla mücadelemizi sürdüreceğimizi bildirmekle birlikte, bu hukuk tanımazlığın seçme ve seçilme hakkını keyfi olarak ortadan kaldırması bakımından hukuk güvenliği ilkesine ve demokrasimize telafisi imkansız zararlar vereceğini tarih önünde yetkililere bir kez daha hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_62943)
05 Ekim 2020 Pazartesi 23:15
Sadece konuşmak için yazılmış ve paylaşılmış bir yazı. Ysk kararlarının hukuk dilinde son mercii karar olduğunu hukukçular bilmiyor mu?Bunu benim gibi bir cahil bile biliyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_62928)
05 Ekim 2020 Pazartesi 14:19
AKP mhp bu memleketin basina bela olmus iki parti millet anavatan dogru yol shp partilerini arar oldular o dönemlerde insanlar mutluydular bu kadar adeletsiz hukuksuz Kanunsuz bir dönem görmemistir bu memleket her taraf hirsizlik hile torpil birde en aci yani bunlari din adi altinta milleti kandirarak yapiyorlar memleket devalasyon yasiyor memleket perisan halk fakir yoksul ama kim anlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_62920)
05 Ekim 2020 Pazartesi 08:10
çok siyasi bir barosunuz..Herkes sizinle aynı şeyi düşünmek zorunda değil
Misafir Kullanıcı (@Misafir_62944)
05 Ekim 2020 Pazartesi 23:17
@Misafir Kullanıcı Siyasi olmadıklarını sağır sultan bile duydu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_62919)
05 Ekim 2020 Pazartesi 03:18
Ysk sana zaten yapma diyor karşı çıksanıza yazıyor.Siz istemeseniz de sonra yapacaksınız memlekette sizin derdinizen daha önemli sorun yokmuş gibi.
06.10.2026
18:55
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2,1 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
06.10.2026
14:02
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Bingöl Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştu. Yeni statüyle birlikte hastanenin ileri teknoloji, modern tıbbi altyapı ve nitelikli insan gücüyle Bingöl ve bölgeye daha kapsamlı sağlık hizmeti sunması hedefleniyor.
06.10.2026
13:30
Bingöl`de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl'de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 25 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, haklarında toplam 37 yıl 11 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 aranan şahıs yakalandı. Çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirilirken, 49 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın