KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Barolar da müdahil oldu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Baroları, Bingöl'de E.A.(16) adlı kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla 4 uzman çavuş hakkında başlatılan soruşturmaya müdahil olduklarını açıkladı.

Barolar da müdahil oldu
25 HAZİRAN 2013 SALI 07:21
0
2100
0
AA aa

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Baroları, Bingöl'de E.A. (16) adlı kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla 4 uzman çavuş hakkında başlatılan soruşturmaya müdahil olduklarını açıkladı.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı ve mağdur vekili ile görüştükten sonra Bingöl Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Baroları, soruşturmaya müdahil olduklarını bildirdi.

Bölge baroları adına basın açıklamasını okuyan Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak: “Bingöl'de meydana gelen çocuk mağdureye yönelik cinsel istismar ve hürriyeti tehdit suçu iddiasıyla alakalı olarak kentte bulunduklarını söyledi.

Şüphelilerin kamu görevlisi olmaları ve baroların kamu hizmeti yürütmesinden doğan sorumluluğa istinaden bölge baroları olarak söz konusu bu olayla ilgili Bingöl'de toplanan bölge baro başkan ve temsilcilerinin almış olduğu ortak karar neticesinde, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı ve mağdur vekili ile görüşülerek söz konusu soruşturma dosyasına müdahillik talebinde bulunduklarını belirten Bucak: “Bu karar ve talep doğrultusunda, söz konusu olayın sonuna kadar, yerelde Bingöl Barosu ve genelde de bölge baroları olarak takipçisi olunacak, mağdur ile ailesine hukuki, manevi destek sunulacaktır" ifadelerini kullandı.

Soruşturma dosyasında gizlilik kararı alındığından dolayı dosya içeriğinin incelenemediğini ifade eden Bucak: “Dava açıldığı veya gizlilik kararı kaldırıldığı takdirde gerekli tüm incelemeler ivedi olarak yerine getirilecek ve gerekli adımlar atılarak kamuoyu bilgilendirilecektir" dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın