KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Barolar: ihraç kıyımına son verilmeli

Aralarında Bingöl Barosunun da yer aldığı bölge baro başkanları, son günlerde artan kamudan ihraç kararlarına tepki gösterdi.

Barolar: ihraç kıyımına son verilmeli
08 EYLÜL 2016 PERŞEMBE 22:11
0
2453
2
AA aa

Bingöl Barosu tarafından yapılan ve Doğu- Güneydoğu illerin Baro Başkanları tarafından deklare edilen açıklamada, KHK kararlarıyla yaşanan ihraç olaylarının kaygılara neden olduğu belirtildi.

AK Parti hükümetine ‘kamuda ihraç kıyımına son verilmelidir' çağrısının yapıldığı açıklamada, “Kamuoyuna yansıdığı kadarı ile tamamen sendikal mücadele ve demokratik ölçüler içinde yapılan eylemler gerekçe gösterilerek çıkarılması planlanan KHK ile bir taraftan bireysel ve eğitim hakları diğer yandan demokratik değerler ve toplumsal barış büyük bir darbe alacaktır. Hiçbir hukuksal düzende kabul edilmeyecek, meri düzenlemelere açıkça aykırı olan ve kamu gücünün meşruiyetini tartışmaya açacak bu karar ve uygulamaların Yargıdan döneceği de açıktır" denildi.

Açıklamada, “Kamuda yaşanan bu deprem sonrasında, her kesimden yükselen itirazlara rağmen özellikle bölgemizde görev yapan 14 bin öğretmen hakkında önce batıya sürgün edilecekleri ardından da açığa alınacakları yönündeki açıklama büyük bir endişe, korku ve tepkiye yol açmıştır. Darbecilerle mücadele adı altında getirilen OHAL sürecinin hiçbir objektif ölçü ortaya konmadan, adli bir süreç yaşanmadan tamamen idari bir tasarrufla kıyıma dönüşmesinin toplum için de kamu hizmetleri içinde büyük olumsuz sonuçları olacaktır. Biz Doğu ve Güneydoğu Bölgesi Baroları olarak, ihraç edilen kamu personellerinin durumlarını yeniden değerlendirmek için bir mekanizmanın kurulacağının ilan edildiği bir dönemde, bireylerin hukuksal güvencelerine riayet edilmesini, alınacak kararlarda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki şartları dikkate alması ve soruşturma süreci tamamlanmayan kamu görevlilerinin kamu görevinden çıkarılması kararlarına son vermesi çağrısında bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ilker baykara (@Misafir_19916)
13 Eylül 2016 Salı 14:22
barolar baskanligi siz bu ulkenin ekmegini yiyip altini oyanlardansiniz gec kalindi hakiniz idamdir kesinlikle bu ulkenin ekmegini yiyip ihanet edeceksin yaniniza kar kalacak vallah ohh olmus iyikide amislar benim babmin oglu olsa gozu ciksin
azlı zaza (@Misafir_19910)
09 Eylül 2016 Cuma 11:09
barolar basşkanlığı siz pkk nın sözcüsümüsünüz ki hemen açıklma yapıyorsunuz..devlet geç bile kaldı bunları beslmekle..tek ögretmenler değil tüm devlet kurumlarınd a çalışanlar dahi iş yerlerinde calışmak yerine pkk yımı savunuculuğunumu yapsın barolar birliğiii
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
06.05.2026
17:48
Bingöl`de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 Mayıs'ta evden çıktıktan sonra kaybolan emekli öğretmen Kutbattin Keskin'i bulmak için 3 ilden gelen ekiplerin de katılımıyla 229 personelle arama çalışması yürütülüyor.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın