KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2025 Pazar
°C

Barolar: ihraç kıyımına son verilmeli

Aralarında Bingöl Barosunun da yer aldığı bölge baro başkanları, son günlerde artan kamudan ihraç kararlarına tepki gösterdi.

Barolar: ihraç kıyımına son verilmeli
08 EYLÜL 2016 PERŞEMBE 22:11
0
2294
2
AA aa

Bingöl Barosu tarafından yapılan ve Doğu- Güneydoğu illerin Baro Başkanları tarafından deklare edilen açıklamada, KHK kararlarıyla yaşanan ihraç olaylarının kaygılara neden olduğu belirtildi.

AK Parti hükümetine ‘kamuda ihraç kıyımına son verilmelidir' çağrısının yapıldığı açıklamada, “Kamuoyuna yansıdığı kadarı ile tamamen sendikal mücadele ve demokratik ölçüler içinde yapılan eylemler gerekçe gösterilerek çıkarılması planlanan KHK ile bir taraftan bireysel ve eğitim hakları diğer yandan demokratik değerler ve toplumsal barış büyük bir darbe alacaktır. Hiçbir hukuksal düzende kabul edilmeyecek, meri düzenlemelere açıkça aykırı olan ve kamu gücünün meşruiyetini tartışmaya açacak bu karar ve uygulamaların Yargıdan döneceği de açıktır" denildi.

Açıklamada, “Kamuda yaşanan bu deprem sonrasında, her kesimden yükselen itirazlara rağmen özellikle bölgemizde görev yapan 14 bin öğretmen hakkında önce batıya sürgün edilecekleri ardından da açığa alınacakları yönündeki açıklama büyük bir endişe, korku ve tepkiye yol açmıştır. Darbecilerle mücadele adı altında getirilen OHAL sürecinin hiçbir objektif ölçü ortaya konmadan, adli bir süreç yaşanmadan tamamen idari bir tasarrufla kıyıma dönüşmesinin toplum için de kamu hizmetleri içinde büyük olumsuz sonuçları olacaktır. Biz Doğu ve Güneydoğu Bölgesi Baroları olarak, ihraç edilen kamu personellerinin durumlarını yeniden değerlendirmek için bir mekanizmanın kurulacağının ilan edildiği bir dönemde, bireylerin hukuksal güvencelerine riayet edilmesini, alınacak kararlarda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki şartları dikkate alması ve soruşturma süreci tamamlanmayan kamu görevlilerinin kamu görevinden çıkarılması kararlarına son vermesi çağrısında bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ilker baykara (@Misafir_19916)
13 Eylül 2016 Salı 14:22
barolar baskanligi siz bu ulkenin ekmegini yiyip altini oyanlardansiniz gec kalindi hakiniz idamdir kesinlikle bu ulkenin ekmegini yiyip ihanet edeceksin yaniniza kar kalacak vallah ohh olmus iyikide amislar benim babmin oglu olsa gozu ciksin
azlı zaza (@Misafir_19910)
09 Eylül 2016 Cuma 11:09
barolar basşkanlığı siz pkk nın sözcüsümüsünüz ki hemen açıklma yapıyorsunuz..devlet geç bile kaldı bunları beslmekle..tek ögretmenler değil tüm devlet kurumlarınd a çalışanlar dahi iş yerlerinde calışmak yerine pkk yımı savunuculuğunumu yapsın barolar birliğiii
03.05.2025
16:41
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den acı haber geldi. 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören Önder, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yapılan açıklamada, vefat sebebi olarak çoklu organ yetmezliği gösterildi.
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın