KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Barolar katliamı kınadı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Baroları, 16 kişiye mezar olan terör saldırısını kınadı.

Barolar katliamı kınadı
18 MAYIS 2016 ÇARŞAMBA 01:07
0
2031
0
AA aa

 Adıyaman, Bingöl, Hakkâri, Mardin, Şanlıurfa, Van, Ağrı, Bitlis, Iğdır, Muş, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Kars, Siirt ve Tunceli baro başkanları, Diyarbakır'a bağlı Tanışık Köyü Dürümlü mezrasında yaşanan terör saldırısına ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.

Bombalı saldırıda 16 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda vatandaşın da yaralandığı anımsatılan açıklamada, “Olayın oluşuna dair kamuoyuna yansıyan tartışmaların, bu vahim sonuç ve yaşamın kutsallığı karşısında hiç bir önemi ve hükmü yoktur. Hiçbir siyasal gerekçenin meşrulaştıramayacağı bu katliamı ve müsebbiplerini kınıyor, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa ve geride kalanlara sabırlar diliyoruz” denildi.

Son 10 ayda sivil yerleşim yerlerinin çatışma alanlarına dönüşmesiyle birçok şehrin yaşanmaz hale geldiği ifade edilen açıklamada, “Bu süreçte çok sayıda sivil can kaybının yanı sıra büyük trajediler yaşanmıştır. Sivil yerleşim alanlarının çatışmalara açılmasının, başta yaşam hakkı ihlali olmak üzere her türlü ağır hak ihlaline zemin hazırladığını, şiddetin toplumu esir alacağı bir ortam oluşturacağını ve bu nedenlerle sorunun barışçıl yollarla çözülmesinde ısrarcı olunması gerektiğini defalarca belirtmiştik. Bugün Diyarbakır'da yaşanan bu katliam karşısında bir kez daha aynı çağırıyı yapma ihtiyacı duyuyoruz. Toplumun tamamına ağır bedeller ödeten çatışmalar bitirilmeli ve özellikle sivil yerleşim alanlarından uzak durulmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Neredeyse her gün yeni bir acıya uyandığımız bugünlerde, yaşanan can kayıpları yetmezmiş gibi, bunun üzerinden toplumsal ayrışma derinleşmekte, toplum taraf olmaya zorlanmakta, ölümler bile propaganda ve siyasal kazanç çabalarının konusu haline getirilmektedir.  Bu süreçte yaşanan katliamlar üzerinden karşıtlık üretmek, katliamları yarıştırmak ve böylelikle “meşruiyet” devşirme çabaları şiddet kültürünün “ahlaki” ölçüsünü ortaya koymaktadır. Toplumun şiddet kültürüyle imtihanı, çatışmalar üzerinden bölünmesi ve çatışmalı dönemlerde yoğunlaşan ahlaki değerlerde aşınma ile oluşacak ağır tahribat karşısında biz aşağıda imzası bulunan Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları olarak, insan onurundan yana tutum takınacağımızı ve onurlu bir barışta buluşma fikri ve çabasından vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz” denildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın