KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ocak 2026 Cuma
°C

Barolardan Hülakü'ye destek

Türkiye Barolar Birliği ve 75 barodan yapılan ortak basın açıklamasında, Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü'nün hedef gösterildiği belirtilerek, 'Bu hedef gösterme girişimlerinin hala devam ediyor olmasının en temel sebebi şüphesiz ki cezasızlık kültürüdür'denildi.

Barolardan Hülakü`ye destek
05 ŞUBAT 2023 PAZAR 17:03
14
4314
2
AA aa

Sosyal medyada fake hesapla Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü'nün tehdit edilmesi, şahsının, eşinin, çocuklarının fotoğraf ve iletişim bilgilerinin paylaşılarak hedef gösterilmesi üzerine Türkiye Barolar Birliği ve 75 Baro Başkanlığı ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü'nün hedef gösterildiği belirtilerek, "Bu hedef gösterme girişimlerinin hala devam ediyor olmasının en temel sebebi şüphesiz ki cezasızlık kültürüdür" denildi.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Diyarbakır Barosu Başkanımıza yönelen tehdit için yaptığımız açıklamanın mürekkebi kurumadan bu defa aynı hesaplar, kendisi ve eşinin kişisel verilerini kullanarak Bingöl Barosu Başkanımız Av. Ömer Faruk Hülakü'yü hedef göstermiştir.

01 Şubat 2023 tarihinde Türkiye Barolar Birliği ile 81 Baro tarafından yapılan ortak açıklamada ifade ettiğimiz üzere yeni bir kayba ve yeni bir acıya tahammülümüz yoktur. Bu hesapların arkasındaki zihniyetin hedef göstermesi sonucu oluşan iklimde ülkemizde nice aydınlık yüzler kaybedildi.

Bizler hukuk kurumları olarak; insan hakları savunusundan, herkes için hukuk ve adalet mücadelesinden hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğiz.

Bu hedef gösterme girişimlerinin hala devam ediyor olmasının en temel sebebi şüphesiz ki cezasızlık kültürüdür. Önleyici tedbirler konusundaki çağrımızı ısrarla yineliyoruz. Bu hesaplara karşı etkin bir soruşturma sürecinin yürütülmemesi; failleri cesaretlendirmekte ve kriminal eğilimlere zemin oluşturmaktadır.

Aşağıda imzası olan Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak; Bingöl Baro Başkanımız Av. Ömer Faruk Hülakü'nün yanında olduğumuzu, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

HÜLAKÜ: “HUKUKİ TÜM YOLLARI DEVREYE SOKACAĞIZ”

Yaşananlar üzerine görüşleri alınan Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü; “Yurtdışındaydım, olaydan haberim yoktu. Baro'dan arkadaşlarımın aramasıyla haberdar oldum. Daha önce de benzer birçok tehdit aldım ancak bu sefer olayın aileme çekilmesi rahatsız edici boyutlara ulaştı. Fake bir hesaptan 18-19 tane tweet atılmış ve iletişim bilgilerime kadar her şeyi yazıp paylaşmışlar. Hepsinin ekran kayıtlarını aldım. Baroların açıklaması sonrası o hesabı kapatıp başka bir hesap üzerinden tehditlere devam ediyorlar. Pazartesi Başsavcımızla görüşüp suç duyurusunda bulunacağım. Şahısların bulunup hukuk önünde gerekli cezayı alması için tüm yolları devreye sokacağız” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97939)
05 Şubat 2023 Pazar 21:51
İnsanların eşi ve çocuklarına kadar inip böyle bir terbiyesizliği yapan kişi ve kişiler hukuk önünde en ağır cezaya çarptırlmalıdırlar. Bir insanı seversiniz sevmezsinin o sizin özgür düşüncenizdir ama bir insanı ailesiyle tehdit etmek en aşağılık bir durumdur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97938)
05 Şubat 2023 Pazar 21:26
Bakıyorum Bingöl yine doğu güney doğunun karanlık eller tarafından deney olarak kullanılmaya devam ediyor. Bence en son seçimdeki rakibini gözden geçir bunlar kendini çoktan bırakanlardandir
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın