KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Barolardan Hülakü'ye destek

Türkiye Barolar Birliği ve 75 barodan yapılan ortak basın açıklamasında, Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü'nün hedef gösterildiği belirtilerek, 'Bu hedef gösterme girişimlerinin hala devam ediyor olmasının en temel sebebi şüphesiz ki cezasızlık kültürüdür'denildi.

Barolardan Hülakü`ye destek
05 ŞUBAT 2023 PAZAR 17:03
14
4338
2
AA aa

Sosyal medyada fake hesapla Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü'nün tehdit edilmesi, şahsının, eşinin, çocuklarının fotoğraf ve iletişim bilgilerinin paylaşılarak hedef gösterilmesi üzerine Türkiye Barolar Birliği ve 75 Baro Başkanlığı ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü'nün hedef gösterildiği belirtilerek, "Bu hedef gösterme girişimlerinin hala devam ediyor olmasının en temel sebebi şüphesiz ki cezasızlık kültürüdür" denildi.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Diyarbakır Barosu Başkanımıza yönelen tehdit için yaptığımız açıklamanın mürekkebi kurumadan bu defa aynı hesaplar, kendisi ve eşinin kişisel verilerini kullanarak Bingöl Barosu Başkanımız Av. Ömer Faruk Hülakü'yü hedef göstermiştir.

01 Şubat 2023 tarihinde Türkiye Barolar Birliği ile 81 Baro tarafından yapılan ortak açıklamada ifade ettiğimiz üzere yeni bir kayba ve yeni bir acıya tahammülümüz yoktur. Bu hesapların arkasındaki zihniyetin hedef göstermesi sonucu oluşan iklimde ülkemizde nice aydınlık yüzler kaybedildi.

Bizler hukuk kurumları olarak; insan hakları savunusundan, herkes için hukuk ve adalet mücadelesinden hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğiz.

Bu hedef gösterme girişimlerinin hala devam ediyor olmasının en temel sebebi şüphesiz ki cezasızlık kültürüdür. Önleyici tedbirler konusundaki çağrımızı ısrarla yineliyoruz. Bu hesaplara karşı etkin bir soruşturma sürecinin yürütülmemesi; failleri cesaretlendirmekte ve kriminal eğilimlere zemin oluşturmaktadır.

Aşağıda imzası olan Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak; Bingöl Baro Başkanımız Av. Ömer Faruk Hülakü'nün yanında olduğumuzu, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

HÜLAKÜ: “HUKUKİ TÜM YOLLARI DEVREYE SOKACAĞIZ”

Yaşananlar üzerine görüşleri alınan Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü; “Yurtdışındaydım, olaydan haberim yoktu. Baro'dan arkadaşlarımın aramasıyla haberdar oldum. Daha önce de benzer birçok tehdit aldım ancak bu sefer olayın aileme çekilmesi rahatsız edici boyutlara ulaştı. Fake bir hesaptan 18-19 tane tweet atılmış ve iletişim bilgilerime kadar her şeyi yazıp paylaşmışlar. Hepsinin ekran kayıtlarını aldım. Baroların açıklaması sonrası o hesabı kapatıp başka bir hesap üzerinden tehditlere devam ediyorlar. Pazartesi Başsavcımızla görüşüp suç duyurusunda bulunacağım. Şahısların bulunup hukuk önünde gerekli cezayı alması için tüm yolları devreye sokacağız” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97939)
05 Şubat 2023 Pazar 21:51
İnsanların eşi ve çocuklarına kadar inip böyle bir terbiyesizliği yapan kişi ve kişiler hukuk önünde en ağır cezaya çarptırlmalıdırlar. Bir insanı seversiniz sevmezsinin o sizin özgür düşüncenizdir ama bir insanı ailesiyle tehdit etmek en aşağılık bir durumdur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97938)
05 Şubat 2023 Pazar 21:26
Bakıyorum Bingöl yine doğu güney doğunun karanlık eller tarafından deney olarak kullanılmaya devam ediyor. Bence en son seçimdeki rakibini gözden geçir bunlar kendini çoktan bırakanlardandir
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
02.02.2026
01:51
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ ve yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın