KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Barolardan Hülakü'ye destek

Türkiye Barolar Birliği ve 75 barodan yapılan ortak basın açıklamasında, Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü'nün hedef gösterildiği belirtilerek, 'Bu hedef gösterme girişimlerinin hala devam ediyor olmasının en temel sebebi şüphesiz ki cezasızlık kültürüdür'denildi.

Barolardan Hülakü`ye destek
05 ŞUBAT 2023 PAZAR 17:03
14
4421
2
AA aa

Sosyal medyada fake hesapla Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü'nün tehdit edilmesi, şahsının, eşinin, çocuklarının fotoğraf ve iletişim bilgilerinin paylaşılarak hedef gösterilmesi üzerine Türkiye Barolar Birliği ve 75 Baro Başkanlığı ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü'nün hedef gösterildiği belirtilerek, "Bu hedef gösterme girişimlerinin hala devam ediyor olmasının en temel sebebi şüphesiz ki cezasızlık kültürüdür" denildi.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Diyarbakır Barosu Başkanımıza yönelen tehdit için yaptığımız açıklamanın mürekkebi kurumadan bu defa aynı hesaplar, kendisi ve eşinin kişisel verilerini kullanarak Bingöl Barosu Başkanımız Av. Ömer Faruk Hülakü'yü hedef göstermiştir.

01 Şubat 2023 tarihinde Türkiye Barolar Birliği ile 81 Baro tarafından yapılan ortak açıklamada ifade ettiğimiz üzere yeni bir kayba ve yeni bir acıya tahammülümüz yoktur. Bu hesapların arkasındaki zihniyetin hedef göstermesi sonucu oluşan iklimde ülkemizde nice aydınlık yüzler kaybedildi.

Bizler hukuk kurumları olarak; insan hakları savunusundan, herkes için hukuk ve adalet mücadelesinden hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğiz.

Bu hedef gösterme girişimlerinin hala devam ediyor olmasının en temel sebebi şüphesiz ki cezasızlık kültürüdür. Önleyici tedbirler konusundaki çağrımızı ısrarla yineliyoruz. Bu hesaplara karşı etkin bir soruşturma sürecinin yürütülmemesi; failleri cesaretlendirmekte ve kriminal eğilimlere zemin oluşturmaktadır.

Aşağıda imzası olan Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak; Bingöl Baro Başkanımız Av. Ömer Faruk Hülakü'nün yanında olduğumuzu, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

HÜLAKÜ: “HUKUKİ TÜM YOLLARI DEVREYE SOKACAĞIZ”

Yaşananlar üzerine görüşleri alınan Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü; “Yurtdışındaydım, olaydan haberim yoktu. Baro'dan arkadaşlarımın aramasıyla haberdar oldum. Daha önce de benzer birçok tehdit aldım ancak bu sefer olayın aileme çekilmesi rahatsız edici boyutlara ulaştı. Fake bir hesaptan 18-19 tane tweet atılmış ve iletişim bilgilerime kadar her şeyi yazıp paylaşmışlar. Hepsinin ekran kayıtlarını aldım. Baroların açıklaması sonrası o hesabı kapatıp başka bir hesap üzerinden tehditlere devam ediyorlar. Pazartesi Başsavcımızla görüşüp suç duyurusunda bulunacağım. Şahısların bulunup hukuk önünde gerekli cezayı alması için tüm yolları devreye sokacağız” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97939)
05 Şubat 2023 Pazar 21:51
İnsanların eşi ve çocuklarına kadar inip böyle bir terbiyesizliği yapan kişi ve kişiler hukuk önünde en ağır cezaya çarptırlmalıdırlar. Bir insanı seversiniz sevmezsinin o sizin özgür düşüncenizdir ama bir insanı ailesiyle tehdit etmek en aşağılık bir durumdur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97938)
05 Şubat 2023 Pazar 21:26
Bakıyorum Bingöl yine doğu güney doğunun karanlık eller tarafından deney olarak kullanılmaya devam ediyor. Bence en son seçimdeki rakibini gözden geçir bunlar kendini çoktan bırakanlardandir
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın