KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Haziran 2026 Pazar
°C

Barolardan ysk'nın kararına tepki

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 16 baro tarafından YSK'nın, bağımsız adayların adaylıklarını iptal kararı ile ilgili yapılan ortak açıklamada, YSK kararının 'hukuki bir fiyasko' olduğu ileri sürüldü.

Barolardan ysk`nın kararına tepki
21 NİSAN 2011 PERŞEMBE 08:55
0
2181
0
AA aa

Aralarında Bingöl'ünde bulunduğu Diyarbakır, Şırnak, Ağrı, Adıyaman, Batman, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Tunceli ve Van barolarınca yapılan yazılı açıklamada, kararın hukuken değil, siyaseten verildiğinin genel kabul gördüğü ifade edildi.

 
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararını aday listelerinin açıklanacağı son güne bırakmış olması, milletvekillerinin YSK'da sürekli eksiklikler konusunda bilgi alışverişinde bulunmasına rağmen kendilerine adaylıkları iptal edilenler konusunda sorun olmadığının söylenmesi, YSK'nın kararının ülkeyi kaosa sürüklemeyi amaçladığını göstermektedir. YSK Anayasa'nın 76. maddesi gereği eski mahkumiyetleri gerekçe göstermiştir.”
 
Bu gerekçenin kabul edilmesinin mümkün olmadığı bildirilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in milletvekillikleri halen devam etmektedir. Daha önceki başvurularda sehven cezalarının görülmemiş olduğuna inanmak gerçekçi değildir. Kaldı ki, Sebahat Tuncel'in redde gerekçe edilen cezası mazbatasını almadan önce kesinleşmiş olup, buna rağmen mazbatası kendisine teslim edilmiştir. Aynı şekilde Leyla Zana ve Hatip Dicle'nin başvurularının kabul edilmemesi akıl ve mantık dışıdır. Kamuoyunun da bildiği gibi Selim Sadak, Leyla Zana ve Hatip Dicle aynı davadan yargılanıp ceza almışlardır. Selim Sadak, 2009'daki belediye başkanlığı seçimlerinde Siirt Belediye Başkanı olarak seçilmiş, YSK Selim Sadak'ın adaylığı için herhangi bir eksiklik görmemiştir. Oysa belediye başkanlığı ile milletvekilliği yeterlilik şartları aynıdır. Ertuğrul Kürkçü, 1986 yılında infaz yasasında yapılan değişiklikle cezasını tamamlayarak, özgürlüğüne kavuşmuştur. TCK'da yapılan değişiklikle memnu haklarının iadesi kurumu kaldırılmış, Avrupa'ya bu değişiklik Türkiye'nin insan haklarına duyarlılığı olarak lanse edilmiştir. Yüzde 10 seçim barajı bu ülkenin demokrasisinin önünde büyük bir engeldir. Bu kararı Kürt ve Türk halkları ile Avrupa'ya açıklamanın hiçbir yolu bulunmamaktadır. YSK'nın şikayet yoluyla bu anlamlandırdığımız kararı geri alacağına inanmak istiyoruz. "
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.06.2026
23:10
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK'nın 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken; Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın getirildi.
12.06.2026
21:00
Bingöl`e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
Bingöl'e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
2026 yılı KÖYDES ödenekleri açıklandı. Bingöl ve ilçelerine toplam 174 milyon 355 bin 330 TL kaynak ayrılırken, ödeneklerin yüzde 25'inin İl Özel İdaresi ortak alım giderleri için kesileceği bildirildi.
12.06.2026
20:21
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bingöl, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.
12.06.2026
20:19
Açıkbaş`a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Açıkbaş'a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Bingöl'de uzun yıllar sivil toplum alanında aktif rol üstlenen, toplumsal uzlaşıya sunduğu katkılarla tanınan ve geçtiğimiz yıl kanser tedavisi görürken vefat ederek kenti yasa boğan eski Bingöl Kent Konseyi eski başkanı merhum Orhan Açıkbaş, düzenlenen anlamlı bir programla anıldı.
12.06.2026
19:35
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Bingöl'de sosyal hizmetler kurumlarında koruma ve bakım altında bulunan öğrenciler arasında düzenlenen Hadis Ezberleme ve Şiir Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
12.06.2026
19:34
Bingöl Balı Üreticileri Birliği`nden Solhan Belediyesi`ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği'nden Solhan Belediyesi'ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği yönetimi, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız'ı ziyaret ederek Bingöl balının geleceği, üreticilerin talepleri ve sektörde yaşanan sorunları görüştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın