KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Barzani'nin daveti bizleri üzdü

Terörün silah yerine müzakereyle bitirilmesi konusunda kamuoyuyla hemfikir olduklarını ve şehit haberlerinin duyulmamasının sevindirici olduğunu belirten BİŞHAK Başkanı Tan, Barzani’nin Diyarbakır’a davet edilmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi. Tan, dershaneler konusunda da görüş beyan etti.

Barzani`nin daveti bizleri üzdü
18 KASIM 2013 PAZARTESİ 22:22
0
2482
8
AA aa

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan, çözüm süreci, Barzani'nin Diyarbakır ziyareti ve dershanelerin kapatılmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Çözüm süreci başlatıldığından beri dernek olarak sesiz kalmayı tercih ettiklerini belirten Tan, bunun sebebini “Söyleyeceklerimizin, kamuoyu tarafından ‘terörün bitmemesinden yanadırlar' gibi yanlış bir biçimde algılanmaması için açıklama yapmadık” sözleriyle özetledi.

Ülkemizde en çok terörden zarar gören bizler olduk. Terörün bitmesini en çok bizler istiyoruz” diyen Tan: “Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğü için binlerce şehit verdik, yılardır halkımız terörden çok çekti. Devletimizce, terörün silahla değil de müzakereyle bitirilmesi gerektiği konusunda halkımız hemfikirdi. Devletimiz, çözüm süreci başladığından beri iyi niyetliydi ve terörün bitirilmesi için bazı tavizler verildi. Başta silahların susmasıyla beraber terör mensuplarının ülkemizi terk edeceği beklentisi hakimdi. Aradan geçen zaman yaklaşık bir yıl oldu, PKK terör örgütü ülkemizi terk etmediği gibi örgüte elaman kazandırma, yol kesme, tehditle haraç alma, devletimizi tehdit etme ve son olarak Nusaybin'de askeri konvoya saldırı olayını gerçekleştirmiştir. Olayın, Mehmetçiğimizin burnunun bile kanamadan atlatılması sevindiricidir. Bu olayda şehit verilmiş olsaydı bunun hesabını kim verecekti? Doğrudur! Kan dökülmüyor, bundan herkes gibi bizler de memnunuz. Diyarbakır buluşması ve Barzani'nin davet edilmesi, bu şekilde ağırlanması biz şehit ailelerini derinden üzmüştür. Bize göre Öcalan neyse Barzani de odur. Barzani yılardır PKK terör örgütüne her türlü yardımı yapmış, beslemiş ve ülkemize göndermiş olup binlerce Mehmetçiğimizin katili olmuştur.” Dedi.

“DERSHANELERİN KAPATILMASINA KARŞIYIZ!”

Son günlerde ülke kamuoyunun da başlıca gündem maddelerinden olan ‘dershanelerin kapatılması' konusuna da değinen BİŞHAK Başkanı Tan, dershanelerin kapatılmasına şu sebeplerden ötürü karşı olduklarını vurguladı.

1- Hafta içi ve hafta sonu dershanelerde eğitim gören gençlerimiz, dershanelerin kapatılmasıyla sokaklara ve bazı illegal terör örgütlerin kucağına itilmiş olacaklardır.

2-Fakir öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği dershaneler tarafından sağlanmaktadır. Bugün zorda olsa herkes dershaneye kayıt olabilmektedir. Ama herkes çocuğunu özel okula gönderememektedir.

3-Özelikle bölgemizin eğitim olarak geri kalmışlığı herkesin malumuyken, dershanelerin kapatılması batı illerimizle aramızdaki eğitim seviyesi uçurumunu daha da büyütecektir.

4.Bugün ilimizde her evden üniversitede okuyan geçlerimiz vardı ve bunda dershanelerin katkısı elbette unutulmamalıdır. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
misafir (@Misafir_17026)
21 Kasım 2013 Perşembe 15:46
terör bitsin ama taviz verilmesin, barzani düşmanımızdır. kalkmışız düşmanımızdan medet umuyoruz.açıklamayı okudum terör bitmesin diye bir açıklama söz konusu değil.
zaza gençli (@Misafir_17025)
21 Kasım 2013 Perşembe 15:32
söylediklerine katılıyorum. Naim bey terörün en çok isteyen bizleriz, yazıyı tam okumadan yorum yapan arkadaşlar açıklamayı tam okusunlar.
kıj darayeni (@Misafir_17015)
21 Kasım 2013 Perşembe 11:05
niye üzdü? artık şehit olmuyor diye mi?size paralar akmıyor diye mi???
zaza dareyeni (@Misafir_16952)
19 Kasım 2013 Salı 23:35
ali veli arkadaşıma katılıyorum. yani şunu demek istiyorsun naim bey çözüm sürecine destek vermiyoruz şehitler gelsin. bin düşünün bir konuşun
wisar payiz (@Misafir_16948)
19 Kasım 2013 Salı 18:51
yani Mr. Tan diyor ki:

savas olsun, kan dokulsun, cok sehit gelsin ki, biz de nemalanalim. uyelerimiz cogalsin...

iste bu adam aynen bunu istiyor.
Önce can (@Misafir_16936)
19 Kasım 2013 Salı 14:07
Şu an ülkemizde çok güzel bir kardeşlik beraberlik ve kansız bi hava var çok şükür..Ama siz anne babaların duygularına tercüman olamazsınız ., sizin gittiğiniz heryerde protokol ünüz hazır nasıl olsa, kaç defa şehit ailesini ziyaret ettin? Kaç defa onlar adına bi girişimde bulundun.. Tanıdığım aileler var pekde sizden iyi bahsetmiyor söyliyeyim.. Ben ak partili değilim ama yaptıkları takdire şayandır.. Barzani'nin PKK ye yardım yaptığını da duymadık senin basın ayrı galiba .. 10 yıl öncesine kadar Barzani' değil herkes yardım ediyordu neden?
ali veli (@Misafir_16928)
19 Kasım 2013 Salı 10:03
SAYIN TAN SENİN ŞUANDA BULUNDUĞUN KONUM GELEN ŞEHİTLERİN SAYESİNDE KARDEŞİM SİZ DİYORSUNUZ Kİ.. NİYE ÇÖZÜM SÜRECİ VAR... ÇATIŞMALAR OLSUN Kİ.. ŞEHİTLER GELSİN.. BİZDE YERİMİZİ KORUYALIM... VATANI MİLETİ DÜŞÜNÜYORSANIZ KATKI VERİN.. ELEŞTİRMEYİN... DERSANELER TARTIŞMASINA GİRMEYİN...HAKKATAN YANA OLUN.. CEMATTEN YANA DEGİL....
özgür bingöl (@Misafir_16919)
18 Kasım 2013 Pazartesi 23:04
sen burda konuş dur kimse seni ciddiye almaz bile
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın