KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Başbakan erdoğan depremzedelere konut müjdesini verdi

Depremden etkilenen Okçular Köyü'nde incelemelerde bulunan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 'Ramazan Bayramı'na kadar konut sorununu çözeceğimize inanıyorum' dedi.

Başbakan erdoğan depremzedelere konut müjdesini verdi
12 MART 2010 CUMA 09:42
0
1831
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 41 kişinin hayatını kaybettiği deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Elazığ'dan helikopterle depremden etkilenen bölgeleri havadan inceledikten sonra Okçular köyüne giden Başbakan Erdoğan'a Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet bakanları Mehmet Aydın ve Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker eşlik etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 41 kişinin ölümüyle sonuçlanan deprem felaketinin yaşandığı Elazığ'da incelemelerde bulundu. Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyü başta olmak üzere, hasar gören bölgeleri ziyaret eden Erdoğan'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Başbakan Erdoğan ziyareti sırasında sohbet ettiği köylülere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Çadırlarda kalan vatandaşları da ziyaret eden Erdoğan, daha sonra köy meydanında halka seslendi.
Başbakan Erdoğan, depremde 41 kişinin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ölenlerden 20'sinin çocuk olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bizler, ölenle ölünmeyeceğini bilenlerdeniz. Fakat bundan sonrasını nasıl planlayacağız, bundan sonrasına nasıl adım atacağız, bu konuda sorumluluk mevkiinde olanlar olarak çalışmalarımızı yaptık" dedi.
Başbakan Erdoğan, bölgede zemin etütleri yapmak suretiyle yeni bir planlama ve projelendirme çalışması gerçekleştirileceğini ifade ederek, "Çalışmalar kapsamında bana örnek projeleri sundular. Bu örnek projelere göre hem konut hem ahır birlikte olmak suretiyle buralarda bu tür bir projelendirme ile yeni bir yapılandırmaya gideceğiz. Zemin etütleri nereyi uygun görüyorsa orada bir yapılanmaya gideceğiz. TOKİ Başkanı'mız ekibiyle beraber ilk çalışmalarını yaptı. İlgili tüm bakanlıklar konuyla yakından ilgileniyor. Ramazan Bayramı'na kadar konut sorununu çözeceğiz" diye konuştu.
ERDOĞAN, 8. KOLORDU KOMUTANI'NA SARILDI VE ÖPTÜ
Başbakan Erdoğan, taziye çadırını da ziyaret ederek, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.
Yoğun güvenlik önlemleri alınan köyde, jandarma ve başbakanlık korumaları güvenliği sağladı.
Başbakan Erdoğan'ın çadırları ziyaretine 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özaslan eşlik etti.
Çadırlardaki kadınların teşekkür ederek, 'Depremin ilk anından itibaren yardımımıza koştular, destek oldular' demeleri üzerine Erdoğan, köyün girişinde kendisini karşılayan ve programına eşlik eden, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özaslan'a 'Yaptığınız yardım ve kurtarma hizmetlerinden dolayı size teşekkür ediyorum' dedikten sonra kendisini sarılarak öptü.
BAŞBAKAN OKUÇULAR JANDARMA KARAKOLU'NDA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Depremin yaşandığı Elazığ'ı ziyaret eden ve felaketin en çok hissedildiği Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyü başta olmak üzere hasar gören bölgeleri gezen Başbakan Erdoğan, daha sonra Okçular Jandarma Karakolu'nda basın toplantısı düzenledi. Başbakanlık Afet ve Acil Yardım Yönetimi Başkanlığı'nın gelişmeleri ve ihtiyaçları yakından izleyerek gerekenleri yaptığını ifade eden Erdoğan, "Bugün bölgeyi ziyaret ettim. Devletimiz bütün imkanlarıyla seferber olmuş durumdadır. Arkadaşlarımız bölgenin en kısa zamanda normal hayata döndürülmesi için üstün bir gayretle çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.
Erdoğan, depremin yüzeye çok yakın bir düzeyde gerçekleşmiş olması ve buna ilaveten bölgenin genel olarak kerpiç evlerden oluşmasının, depremin oluşturduğu hasarı artırdığını söyledi. Depremin ardından ulaşan ilk rakamlara göre ölü sayısının 51 olarak açıklandığını ifade eden Erdoğan, "Bu, mükerrerlikten kaynaklanan bir tespitti. Daha sonra bu rakamın 41 olduğu anlaşılmıştır. İlk anlarda 74 vatandaşımız yaralanmıştı ve bu yaralı vatandaşlarımızın büyük kısmı taburcu oldu. Bir kısmı ayakta tedavi gördü.
27 kişi ise Elazığ'daki çeşitli hastanelerde tedavi altında" diye konuştu.
Erdoğan, depremin ardından acil ihtiyaçların karşılanması için bölgeye 625 bin lira gönderildiğini ve 2 belde, 41 köy ve 10 mezra olmak üzere toplam 53 yerleşim biriminde yapılan ön hasar tespit çalışmalarında toplam 3 bin 500 hasarlı yapı tespit edildiğini söyledi. Yapılan tespitlerde ayrıca 2 bin 777 küçükbaş, 233 büyükbaş hayvan ile 20 adet arılı kovanın da telef olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Yıkılan konutların yerine fay hattı dışında TOKİ tarafından belirlenecek uygun bölgelerde yenilerinin
yapılması için çalışmalar hemen başlatılmıştır. Gerek plan gerek proje çalışmaları süratle gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar neticesinde TOKİ aracılığıyla bölgede tespit edilen yerlerde köy tipi modern binalar inşa edeceğiz. Bunun için inşallah ilk kazmayı 1.5 ay içinde vurmayı hedefliyoruz. Hedefimiz, Ramazan Bayramı'na bu konutların yetiştirilmesidir" açıklamasında bulundu.
Başbakan Erdoğan, depremin ardından Adana, Kayseri, Konya ve Van'dan 4 adet ambulans helikopter ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 3 helikopterin çalışmalara katıldığını hatırlatırken, mağdur vatandaşlara üç öğün sıcak yemek dağıtımının devam ettiğini ifade ederek devletin bütün imkanlarıyla seferber olduğunun altını çizdi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
04:29
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Elbaşı (Qasmon) Köyü'nde kanalizasyon altyapısının bulunmaması nedeniyle atık sular yıllardır Elbaşı Deresi'ne akıyor. Dere boyunca yapılan tarımsal sulama ve son dönemde yaşanan balık ölümleri, çevre ve halk sağlığına yönelik riskleri yeniden gündeme taşıdı.
17.12.2025
04:28
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Merkez Bankası'nın Kasım ayı verileri, Türkiye genelinde konut fiyatlarının artışını sürdürdüğünü ortaya koyarken; Bingöl'ün de içinde bulunduğu bölge, yıllık artış oranında ülke genelinde ilk sıraya yerleşti. Peki bu tablo Bingöl'de konut piyasası için ne anlama geliyor?
17.12.2025
04:28
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Derneği tarafından düzenlenen köyler arası futbol turnuvasında finalin adı Gözeler ile Havsel oldu. Turnuva 19 Aralık'ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak.
17.12.2025
04:26
Bingöl`de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında hırsızlık suçundan 6 yıl 9 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı.
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın