KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2024 Cuma
°C

Başbakan: hatice belgin'i hürmetle yâd ediyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl gerçekleşen canlı bomba olayında hayatını kaybeden Hatice Belgin’i hürmetle yad ettiğini söyledi.

Başbakan: hatice belgin`i hürmetle yâd ediyorum
08 MART 2012 PERŞEMBE 23:46
0
1694
0
AA aa

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde kadınlara seslendi. PKK'nın elinden çocukların alınması gerektiğine işaret eden Erdoğan, Kürt annelere çocuklarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Başbakan Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen programda, Mardinli kadınlar başta olmak üzere bütün kadınların gününü kutladığını belirtti. 'Mardin'in, kardeşlik, çilekeş, onurlu, dirayetli Anadolu kadınlarının şehri' olduğunu belirten Erdoğan, Van'ın depremzede kadınlarının da hatırlanmayı hak ettiğini vurguladı.

Erdoğan, "Uludere'de evlatlarını, eşlerini kaybeden kadınlar hatırlanmayı hak ediyorlar. Büyük acılar yaşayan ancak zaferi elde eden Kuzey Afrika'nın, Fas'ın, Tunus'un, Libya'nın ve Mısır'ın kadınları hatırlanmayı fazlasıyla hak ediyorlar. Şimdi temennim ve duam; Suriye'deki kadınların beladan kurtulması ve hatırlanması. Ne yazık ki onlarca yıldır 8 Mart'ı buruk karşılayan ve diğer zamanlarda isimleri anılmayan Afgan, Irak, Somali ve Filistin'in kadınları aynı burukluğu yaşıyor." dedi.

Kadınların ırkçılık ve cinsiyet ayrımcılığıyla mücadele etmek zorunda kaldığını anlatan Erdoğan, Avrupa ülkelerinin bu konuda başarısız olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Fransa, 'göçmenleri ülkemizden atacağız' diyor. Hani AB'de böyle bir şey yoktu? Hani AB'nin başat ülkesiydiniz? Bunların sözüne güven olmaz, bunlara inanılmaz. Ama bizler sağduyuluyuz. Büyük değişimlerin yaşandığı bu coğrafyadaki kardeşlerimizin demokrasiye hazır olup olmadıkları tartışma odağı oldu. Bu tartışmaların odağında ayrımcılık ve kibir var." ifadelerini kullandı.

"TERÖRÜN SONA ERMESİNDE KADINLARA GÖREV DÜŞÜYOR"

Türkiye'de yaşanan terörün sona ermesinde de kadınlara büyük görevler düştüğünü anlatan Başbakan Erdoğan, güvenlik güçlerinin aralık ayında Cudi'de yaptığı operasyonun görüntülerini hatırlattı. Erdoğan, "Bir mağarada komutan teröristleri ikna etmeye çalıştı. Mağaradakileri kurtarmak için dil döküyor. Sizleri ailenizle görüştüreceğiz, deyince 18 yaşında gençler çıkıyor. Komutan bir tanesine soruyor. Bu çok anlamlı, annen-baban sağ mı, diye soruyor. Ben ayrıldığımda sağdılar. Ne zaman ayrıldın, diye soruyor. 5 yıl önce diyor. Kim bilir belki 6-7 yıldır orada duruyordu. Henüz 13 yaşındaki bir çocuğu annesinden babasından koparıp dağa götürüyorlar. 5 yıl anne babadan haber alamıyor. Yerin 150 metre derinliğinde ve özel eğitime tabi tutulan gençler var." şeklinde konuştu.

"ANNE BABANIN FİSKE VURAMADIĞI GENÇLERİ ÖRGÜT İNFAZ EDİYOR"

Beş kadın teröristin yine mağarada infaz edildiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "5 kadın kurtulmak için kaçıyor ancak yakalanıyor. Bir mağarada günlerce işkence yapılıyor ve sonunda öldürülüyor. Annesinin babasının evde fiske vuramadığı gençlere örgüt böyle yapıyor. Bu kızların ölümüne ilişkin 1 yıl boyunca haber verilmiyor. İranlı bir terörist, anne babayı arayıp örgütün çocukları öldürdüklerini söylüyor. Terör örgütünün yaptığı ise çok manidar. Çocuklarının jeneratör gazından öldüğünü söylüyor. Bakın bunlar bir anne baba için gerçekten katlanılması zor hadiselerdir."

"ANNELER GENÇLERİ TERÖRÜN KISKACINDAN KURTARMALI"

Çocuğunu dağa ve mağaraya kaptıran bir annenin acısının dağlar kadar büyük olduğunu kaydeden Erdoğan, bu yüzden annelerin bu meselelere el koymak ve terörün kıskacından gençleri alıp götürmek zorunda olduğunu söyledi.

Başbakan, "Bir kadını, bir anneyi özellikle zikretmek istiyorum. 29 Ekim 2011'de Bingöl'de bir canlı bomba şehrin en kalabalık yerinde, Bayram alışverişinde olduğu bir saatte üzerindeki bombayı patlattı. Hatice Belgin isimli bir annemiz Bayram alışverişine çıkmıştı. Çocuklara zarar gelmemesi için bedenini canlı bombaya siper etti. Bir kısım insanları kurtardık ancak kendisi Hakk'a yürüdü. Buradan kendisini hayırla, hürmetle yadediyorum. Biz analığı yüce bir makam olarak değerlerimizden aldık, cenneti de annelerimizin ayakları altında bulduk. Onun için annelerin ayaklarının altı öpülür. Ben hep annemin ayağının altını öptüm. Çünkü orada cennetin kokusu var. İşte bizi biz kılan, bizi güçlü kılan bu değil mi? Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Yine Batman'da karnında doğmamış bebeğiyle, 100'den fazla mermiyle vefat eden anneyi, Mizgin Doru'yu rahmetle anıyoruz." şeklinde konuştu.

"KÜRT KÖKENLİ ANNELER PKK'NIN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRMELİ"

Özellikle çocuğu dağda olan annelerin seslerini yükseltmeleri gerektiğini belirten Başbakan Erdoğan, Kürt kökenli annelerin PKK'nın gerçek yüzünü görmelerini istediklerini vurguladı.

Erdoğan, "Çekin artık ellerinizi çocuklarımızın üzerinden, demenizi bekliyoruz. Onun için 13 yaşındaki çocukların ellerine silah veren, kendi içinde alçakça, vahşice öldüren, hamile kadına kurşun sıkanlar artık bu topraklardan silinmeli. Bu topraklar kadını yüceltmiş, en temel haklarını yüzyıllar önce vermiştir. Bu topraklardan doğan medeniyet öldürmeyi yasak saymıştır. Bu toprakların kendine düşeni yapacağını teröre karşı tek yürek halinde dur diyeceğine gönülden inanıyorum." diye konuştu.

Türkiye genelinde kadın hareketinin olduğu bir numaralı partinin AK Parti olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Bunlar güya kadın toplantısı yaparlar ama yarıdan fazlası erkektir." ifadesini kullandı.

2002 yılında yetişkin okur-yazarlık oranının kadınlarda yüzde 79,9 olduğuna dikkat çeken Erdoğan, oranının şimdi yüzde 88'e çıktığını kaydetti.

Erdoğan, şunları kaydetti: "Eşimle birlikte 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası başlattık. 350 bin kız çocuğunu okulla tanıştırdık. O zaman önümüze konan rakam 700 bindi. Ana kız kampanyasıyla 824 bin kişiyi okur-yazar yaptık. 2002'de ilköğretimde okullaşma oranı kadınlarda yüzde 87 seviyesindeydi. Şu anda yüzde 98,6'dayız. 2002'de yüzde 45 olan okullaşma oranı ortaokulda yüzde 66'ya yükseldi. Okul öncesi neydi? Yüzde 11, şu anda yüzde 43 oldu. Sağlıkta aynı şekilde ilerleme kat ettik. Anne ölümleri yüz binde 30, bugün yüz binde 18'e kadar geriledi. Doğumların sağlık kuruluşunda gerçekleşme oranı yüzde 78 iken, yüzde 90'a yükseldi. Siyasete katılım oranların umut verici bir tablo var. Sosyal politikalarla kadınların hayat standartlarının arttırmak için çözümler geldi. Eşi vefat etmiş ve ihtiyaç içinde olan hanım kardeşlerimizi tespit ettik. Artık düzenli nakdi ödeme yapmaya başlayacağız."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
02.05.2024
11:44
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Kafeslerdeki ölü balıkların toplanıp paketlenerek özellikle Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Batman'a, Doğu illerine arabalara yüklenerek buralara gönderilip burada kilosunu 50-60 liraya piyasaya sürüldüğünü belirten somon ve alabalık üreten işletmeci Samettin Tokgöz, kilo maliyeti 150 lira olan somon balığının bazı yerlerde 130 liraya satıldığını kaydederek, 'Bu balıklar ya dip balık ya da ölü balıktır. 160 ila 200 liranın altında da alabalık görüyorsan yine bilsin ki dip balığı, ölü balıktır. Bu insan sağlığına da, sektöre de zararlıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın