KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Aralık 2025 Pazar
°C

Başbakan ile gazeteciler arasında gülümseten diyalog

Bir gazetecinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün tatil olması yönünde bir talepte bulunması üzerine Yıldırım, gazetecilerin ve siyasetçilerin tatilinin olamayacağına işaret etti. Bu ifade salonda gülüşmelere neden oldu. Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım'ın da kendisine 'senin yıllık iznin yok mu' diye sorduğunu belirterek, eşinin bu durumdan şikayetçi olduğunu kaydetti.

Başbakan ile gazeteciler arasında gülümseten diyalog
10 OCAK 2018 ÇARŞAMBA 21:55
0
2165
0
AA aa

Başbakan Binali Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çankaya Köşkünde Başbakanlık muhabirlerini tebrik etti.

Gazetecilerin gününü kutlayan Yıldırım, "Gazeteciler, muhabirler, kameramanlar, kısaca toplumun bilgilendirenler güncel olarak memlekette neler oluyor, dünyada neler oluyor, bunu en hızlı, mümkünse en doğru şekilde aktaran sizlerin hakkını, hukukunu korumak sadece çalıştığınız basın kuruluşlarının, medya kuruluşlarının görevi değil aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin de görevidir. O bakımdan hak ve hukuklarının hem korunması hem de ileriye taşınması bakımından biz hükümet olarak son 15 yılda elimizden gayreti gösteriyoruz. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız en başta milletimizi meydanlara davet ederek bu alçak girişime karşı durmaya davet etmiş ama o gece hükümetimizin kararlı duruşu yanı sıra yargı mensupları, savcılarımız, vatanını, milletini, bayrağını seven polis, jandarma, asker tabii en önemli de medya ve basın kuruluşları. O gece medya ve basın kuruluşları herhangi bir telkin almadan, herhangi bir yönlendirme ve baskıya tabi olmadan memleketin geleceği, demokrasisi, bağımsızlığı yönünde adeta durumdan vazife çıkararak bu alçak girişime karşı vatandaşı cesaretlendirmiş ve bu darbenin bastırılmasında çok önemli bir görev ifa etmiştir. Bu çalışmada siz varsınız, en büyük emek sizlerindir, basın emekçilerinindir. O gece tehlike, can korkusu diye bir şey düşünmeden gece boyunca devam eden 16 Temmuz'da da bu faaliyetlerinizi sürdürdünüz. Bizimle yakın çalışma içinde olmaya devam ettiniz. İnşallah hep beraber daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir gelecek için milletimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Gününüz kutlu, geleceğiniz aydınlık olsun" ifadelerini kullandı.

"Gazetecilere tatil diye bir şey yok"

Bir gazetecinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün tatil olup olamayacağını sorması üzerine Başbakan Yıldırım, "Yok, olamaz" dedi. Bu ifade salonda gülüşmelere neden oldu. "Gazetecilere tatil diye bir şey yok" diyen Başbakan Yıldırım, siyasetçilerin ve gazetecilerin tatilinin olmayacağını ifade etti. Kendilerinin de tatilinin olmadığına dikkati çeken Yıldırım, "Burada, Türkiye'de bir baksan hafta sonları falan 116 gün. Bizim böyle bir tatilimiz yok, sizin de yok, bizim yüzümüzden sizin de yok. Onun için biz aynı kaderi paylaşıyoruz bir anlamda" şeklinde konuştu.

"Bizim hanım da şikayetçi, 'senin tatilin yok mu' diye soruyor"

Aynı gazetecinin, "10 Ocak size tatil olsun" yönündeki önerisine ise Yıldırım, "Yok, diyoruz ya baştan tatil yok. Bizim hanım da şikayetçi. Senin tatilin yok mu, yıllık izinin yok mu, o da bana ara sıra soruyor ama ne yapalım yok" ifadelerini kullandı.

Pastanın ilk dilimini hamile gazeteciye ikram etti

Başbakan Yıldırım, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla özel olarak hazırlanan pastayı kesti. Yıldırım, İhlas Haber Ajansı'nda Başbakanlık Muhabiri olarak görevini sürdüren Enise Vural'ın hamile olduğunu öğrenmesi üzerine gazeteci ile bir süre sohbet etti. Bebeğin cinsiyetinin kız olduğunu öğrenmesi üzerine ise Başbakan Yıldırım, "Analı, kızlı" diyerek espri yaptı, ardından gazeteci ile birlikte pastayı kesti. Yıldırım, pastanın ilk diliminden gazeteciye ikram etti. Programa, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da katıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.12.2025
02:29
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Halka Çağrı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Halka Çağrı
Lider takımın sahasında oynadığı kritik maçta sadece 627 bilet satılması, Başkan Özturan'ın sert eleştirilerine neden oldu: '12 Bingölspor tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşarken, bu emek tribünlerde hak ettiği karşılığı bulmuyor. Şampiyonluğa oynayan bir takıma 627 bilet yakışmadı.'
07.12.2025
02:28
Evliyaoğlu:
Evliyaoğlu: 'Her Kadının Fikri Şehre Değer Katıyor'
Kadın Meclisi, Yeşilyurt Mahallesi'nde kadınların görüşlerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini doğrudan yerinde dinleyerek mahallede güçlü bir birliktelik ve güven ortamı oluşturdu. Kadın Meclisi Başkanı Nevim Evliyaoğlu: Her bir kadının fikri bize yol gösteriyor, her bir mahalle bizim için değerli.'
07.12.2025
02:27
Bingöl`de bir öğretmenin köy okuluna yürek ısıtan dokunuşu
Bingöl'de bir öğretmenin köy okuluna yürek ısıtan dokunuşu
Bir öğretmenin sevgisiyle değişen dört hayat. Şeyma öğretmen, sevgisi ve emeğiyle köy okulunu yalnızca bir derslik değil, güven veren sıcak bir yuva haline getiriyor.
07.12.2025
02:26
12 Bingölspor farkı 12`ye çıkardı
12 Bingölspor farkı 12'ye çıkardı
Evinde ağırladığı en yakın takipçisi Niğde Belediyespor'u tek golle geçen temsilcimiz 12Bingölspor, yeni kadrosunun enerjisiyle puan farkını 12'ye çıkararak şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.
07.12.2025
02:25
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl ve çevre iller için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yüksek kesimlerde ise yoğun kar ile daha düşük rakımlarda da karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor.
07.12.2025
02:23
Bingöl`ün Kent Meydanı Açıldı
Bingöl'ün Kent Meydanı Açıldı
Hizmete sunulan Kent Meydanını 'şehrin kimliğini yenileyen stratejik bir yatırım' olarak nitelendirerek, yeni alanın şehrin sosyal ve kültürel hayatına güç katacağını vurgulayan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, meydanın Bingöl için yalnızca bir çevre düzenlemesi değil, uzun soluklu bir şehir vizyonu olduğunun altını çizerek: 'Kent Meydanı, birlik, irade ve kararlılıkla ortaya çıkan bir şehrin eseridir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın