KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Başbakan'a rağmen aday

11 Temmuz'daki AKP Erzurum İl Kongresi'nde, eski Merkez İlçe Başkanı Recep Küçükoğlu,

Başbakan`a rağmen aday
08 TEMMUZ 2009 ÇARŞAMBA 08:29
0
1175
0
AA aa
Erdoğan'ın adayına karşı il başkanlığına talip oldu. Erdoğan'ın “tek isimle kongreye gitme” isteği yine gerçekleşmedi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı 11 Temmuz'daki AKP Erzurum İl Kongresi'nde genel merkez adayı Murat Kılıç'a, eski Merkez İlçe Başkanı Recep Küçükoğlu rakip çıktı.
AKP İl Başkanlığı'na aday olan Küçükoğlu'na seçimlerde aday gösterilmeyen belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyelerinden bir bölümü destek verdi.
Özel İdare İş Merkezi'nde açtığı seçim bürosu ile çalışmalarına başlayan Küçükoğlu, Başbakan Erdoğan'ın diğer adayı desteklediği iddialarını yalanlayarak şunları söyledi:
“Başbakan'ın asıl adayı benim. Bizler genel başkanımız ve başbakanımız Tayyip Bey'in talimatları doğrultusunda hareket eden bir anlayışa sahibiz.
Çıkarılan bu söylentilerle genel başkanımızın hiçbir ilgisi yok. Biz parti içi demokrasiyi canlandırmak için aday olduk. Kim kazanırsa partimizin il başkanı olur. Biz de Başbakan'ın emrinde çalışırız. Önemli olan partimizin canlı bir kongre yapmasıdır. Diğer illerdeki kongrelerde yaşanan sönüklüğü Erzurum'da gidermek istiyoruz.” 

‘Başbakan'ın adayı'

Küçükoğlu, seçilme şansının başkalarıyla eşit olduğunu savunurken, AKP İl Başkanlığı'nda Ezurum milletvekilleri Muzaffer Gülyurt, Muhyettin Aksak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Genel Meclis Başkanı Selcen Karagöl ve partililerle toplantı yapan İl Başkanı Hüseyin Tanfer ise şunları söyledi:
“Altını çizerek söylüyorum. Sayın Başbakan'ımızın takdiri ile yönetim kurulu üyem Murat Kılıç kardeşim, il başkanlığına Sayın Başbakan'ımız tarafından aday gösterilmiştir. Şahsımın ve teşkilatlarımın adayı Murat Kılıç'tır.”
Milletvekili Aksak da yeni il başkan adayının tanıtımı için düzenlenen törende, “Bizim teşkilatımızda ayrı- gayrı yoktur. Ufak-tefek, afacan, belki büyüklerine itaat etmeyen sesler de çıksa, bunlar önemli sesler değil, çerik-çürük seslerdi” diye konuştu.


milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.04.2026
22:28
Vali Çelik: Bingöl`ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Vali Çelik: Bingöl'ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı'nın tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Çelik, istihdamı artıracak yatırım alanları ve KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğini açıkladı. Tarımdan turizme birçok alanda yatırımcıya sunulacak teşviklerin anlatıldığı toplantıda, büyükbaş hayvancılık, termal turizm, bal üretimi ve su ürünleri yatırımları öne çıktı.
10.04.2026
22:00
Genç`te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Genç'te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı umre ödüllü siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, okullarda ve il merkezinde gerçekleştirilen programlarla takdim edildi.
10.04.2026
21:58
Bingöl`de
Bingöl'de 'İdam Yasası' Tepkisi: Kudüs, Aksa ve Filistin İçin Ortak Çağrı
Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası Kent Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyerek İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik idam kararına tepki gösterdi. Açıklamada, Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, Filistinli esirler için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.
10.04.2026
20:50
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı! Yüksek kesimlerde kar bekleniyor
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı! Yüksek kesimlerde kar bekleniyor
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl'ün doğusunda kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. 1600 metre üzerindeki yüksek kesimlerde kar yağışı öngörülürken, sel, buzlanma ve çığ riskine karşı uyarı yapıldı.
10.04.2026
19:42
Genç`e 750 Kişilik Spor Salonu: İhale Tarihi Açıklandı
Genç'e 750 Kişilik Spor Salonu: İhale Tarihi Açıklandı
Genç ilçesinde yapılması planlanan 750 seyirci kapasiteli Çok Amaçlı Spor Salonu projesinin ihalesi 11 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. Projenin ilçenin spor altyapısını güçlendirmesi bekleniyor.
10.04.2026
19:02
Sigara kullanımına yeni düzenleme! Yasak genişliyor!
Sigara kullanımına yeni düzenleme! Yasak genişliyor!
AK Parti grubunun Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda hazırladığı 41 maddelik tütün düzenlemesi Meclis'e sunuluyor. Taslağa göre sigara yalnızca belirlenen alanlarda içilebilecek, yeme-içme hizmeti sunulan açık alanlarda kullanım yasaklanacak. 2040 yılı itibarıyla tütün ürünlerinin satış ve tüketiminin tamamen sona erdirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın