KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Başbakanın talimatı damakları ıslattı

Bingöl'ün Adaklı ilçesine bağlı Çatma Köyü'nde yaşanan içme suyu sorununa Başbakan Erdoğan müdahale etti. Sorunun çözümü için valiye talimat verildi, 40 gün sonra musluklardan sular aktı...

Başbakanın talimatı damakları ıslattı
25 EYLÜL 2009 CUMA 19:24
0
1490
0
AA aa
Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın AK Parti Bingöl İl Kongresine gelişi sırasında ‘Sayın Başbakanım memleketimize hoş geldiniz. Köylüye bak, derdi var, derdin dermanı sizsiniz Başbakanım' yazılı pankart açan Çatma Köylüleri, amaçlarına ulaştı. Başbakan Erdoğan, su sorununun çözümü için Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na talimat verdi ve kısa sürede sorun çözüldü.

Edinilen bilgiye göre; AK Parti Bingöl İl Kongresine katılmak üzere Bingöl'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çatma Köyü sakinlerinin açtığı pankartı gördü. Daha sonra Çatma Köyü Muhtarı Vahit Toparlak'ı cep telefonuyla arayıp sıkıntılarını soran ve aldığı yanıtlara karşılık ‘merak etmeyin suyunuzu en kısa zamanda akıtacağız. Rahat olun size söz veriyorum' diyen Başbakan Erdoğan, Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na talimat vererek Çatma Köyü'nün içme suyuna kavuşması için gerekli çalışmanın başlatılmasını istedi. Bingöl Valisi Balkanlıoğlu da zaman kaybetmeden ilgili kurumlara talimat vererek çalışmayı başlattı.

Başbakanın talimatı üzerine İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bünyesinde başlatılan ve yaklaşık 40 gün süren çalışmalar neticesinde Çatma Köyü'nün içme suyu problemi çözüldü.

Yıllarca içme suyundan mahrum kaldıklarını, Başbakan ve Bingöl Valisinin girişimleri sonucu içme suyuna kavuştuklarını söyleyen Çatma Köyü muhtarı Vahit Toparlak, içme suyundan dolayı büyük bir sevinç yaşadıklarını ifade etti.

Toparlak: “İçme suyu nedeniyle yıllarca büyük sıkıntılar yaşadık. Kilo metrelerce uzaklıklardan ilkel yöntemlerle su taşıdık. Yaşanan bu sıkıntılar üzerine köylüler, Başbakan'ın geldiği gün bir pankart açtı. Bunun üzerine sayın Başbakanımız ve Bingöl valimiz konuya müdahale ederek çalışma başlattı. Kısa bir sürede köyümüze içme suyu getirildi. İçme suyunun köyümüze getirilmesinde büyük katkıları ve emeği olan başta sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere, Sayın Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz'a, Sayın valimiz İrfan Balkanlıoğlu'na, Milletvekillerimiz Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu'na, İl Genel Sekreteri Mehmet Işık'a, İçme Suyu Müdürü Galip beye, projeyi yapan Mehmet Evren'e, AK Parti Adaklı İlçe Başkanı Ersin Almalı'ya ve emeği geçen herkese köy halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.


Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın