KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Başıboş hayvan sorununa yeni çözüm

Hayvanların küpe numarasından yola çıkılarak ceza kesilecek. Cezalar posta vasıtasıyla kişinin evine gönderilecek. Cezayı ödemeyenler icraya verilecek

Başıboş hayvan sorununa yeni çözüm
18 EYLÜL 2007 SALI 10:44
0
1194
0
AA aa
Bingöl'de sürekli basına konu olan başıboş hayvan sorununa yeni çözüm getiriliyor. Bingöl belediyesi, Hayvanların küpe numarasından yola çıkılarak ceza kesilecek olan belediye, cezaları posta vasıtasıyla kişinin evine gönderecek. Cezayı ödemeyenler icraya verilecek.
Ramazan ayı ile birlikte çarşı merkezinde oluşan kalabalık görüntülere, başıboş hayvanlar da takılmaya başladı. PTT kavşağında trafik akışını olumsuz etkileyen hayvanlar, sürücüler gibi yayalarında tepkisine neden oldu.
Yıllardır devam eden bu sorunun artık Bingöl ile özdeşleştiğini ileri süren isminin açıklanmasını istemeyen bazı vatandaşlar, belediyenin köklü çözüm üretmesini istedi.
Yaşanan manzaradan doğan rahatsızlığın iletildiği Bingöl Belediye Başkan Vekili Bahri Keskin, son bir haftadır uygulamaya koydukları yeni çözüm çalışması hakkında bilgiler verdi.
Tarım İl Müdürlüğü'nden hayvanların sayısı, küpe numarası ve kime ait olduklarını belirtir bir liste aldıklarını aktaran Keskin, bundan sonra toplanan hayvanların kime ait olduğunu çok rahat bir şekilde tespit edeceklerini ifade etti.
Topladıkları hayvanların fotoğraflarının çekilerek ellerinde ispat bulunduracaklarını dile getiren Keskin, hayvan sahiplerine ceza keseceklerini ve bu cezaları posta vasıtasıyla adrese göndereceklerini vurguladı.
21 gün içinde cezayı ödemeyenlerin icraya verileceğine dikkat çeken Keskin: “yakalanan hayvan başına 104 ila 250 YTL arasında değişen para cezaları kesilecek. Cezalar adreslere gönderilecek. Cezayı ödemeyenler, hiç kuşkusuz icraya verilecek ve mutlak surette cezanın tahsili gerçekleştirilecek” dedi.
Daha önce yürüttükleri çalışmalar kapsamında han tuttuklarını ancak hayvan sahiplerinin gece yarısı kapıları kırarak hayvanını götürdüğünü söyleyen keskin, İtfaiye Amirliği yanında oluşturdukları yeni yerden hayvan götürmenin mümkün olmadığını ifade etti.
Hayvanların, 2 nöbetçi tarafından sürekli kontrol altında tutulduğunu belirten keskin, hayvan sahiplerine duyarlılık çağrısında bulundu.
“Hayvanını almak için tülbent atanlar var”
‘Bu sorun, hayvan sahiplerinin duyarlılığı ile çözülür' diyen Keskin: “İnsanlarımıza zorluk çıkarmak istemiyoruz ancak bizler iyi niyetle yaklaştığımız zaman bu iyi niyeti suiistimal edenler oluyor. Erkekler, hayvanların geri alınması için kadınları belediyeye gönderiyorlar. Israrımız karşısında tülbendini atan kadınlar karşısında elimiz kolumuz bağlanıyor. Utancımızdan ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bu memleket hepimizindir. Hayvan sahiplerinden duyarlı olmalarını ve hayvanlarını barınaklarda beslemelerini istiyoruz. Duyarlılık göstermeyenler, kesilecek cezaya da razı gelmek zorunda kalacaklar” ifadelerini kullandı.
 



BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın