KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Basın çalışanlarının önemli günü

Bingöl Basını, bugün “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayacak

Basın çalışanlarının önemli günü
10 OCAK 2008 PERŞEMBE 10:03
0
1293
0
AA aa
Bingöl'de, ciddi sıkıntılara rağmen yayın hayatını sürdüren, kamu ile halk arasında köprü işlevini gören ve bunu tüm zorluklara rağmen yerine getiren basın çalışanları, bugün  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayacak. Günün gelişen olaylarını, kamu çalışmalarını, halkın sorunlarını ve beklentilerini kamuoyuna aktaran ve bu konuda en önemli görevi üstlenen kuruluşlar ise ‘yerel medya'dır. Bu önemli gün münasebetiyle Bingöl halkının basın çalışanlarını sahiplenmesini, desteklerini her daim sunmasını, onlarla ele ele vererek sorunların çözümü için gayret göstermelini diliyoruz.
‘Çalışan Gazeteciler Günü' nasıl ortaya çıkmıştır
1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı Yasa'nın yürürlüğe girmesi üzerine, 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı aldılar. Bu gelişme karşısında, gazeteciler 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla Sendika binası önünde toplanarak Vilayet'e kadar bir yürüyüş yaptılar. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında ise Sendika'nın öncülüğünde, BASIN adıyla kendi gazetelerini 11–12–13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımladılar.
O tarihten sonra 10 Ocak, ‘Çalışan Gazeteciler Bayramı' olarak kutlandı. 1971 yılındaki 12 Mart askeri müdahalesinden sonra ise; çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, ‘Bayram' olmaktan çıkarıldı ve ‘Çalışan Gazeteciler Günü' olarak anılmaya başladı.
Gazeteciler Günüyle, basın organlarının yayın yapma ve halka bağımsızca haber verme özelliğine dikkat çekilmesi amaçlanmaktadır.
İlk kutlama Ketenalp'tan
Gazetecilerin bu önemli gününü önceden kutlayan kişi ise Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp oldu. Gazeteciliği zor ancak bir o kadar da önemli bir olduğunu belirten Ketenalp: “Medya, bizler ile halk arasında önemli bir iletişim aracıdır. Yaptığımız çalışmalarımızı halkımızla paylaşma imkanını sağlayan basın kuruluşları, yine eksikliklerimizi ve halkın beklentilerini bizlere aktaran önemli görevler yerine getirmektedir. Bu vesileyle Bingöl'deki tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarılarının devamını dilerim” dedi.
 

 

 

 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın