KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Nisan 2026 Cuma
°C

'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'

Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.

02 MAYIS 2025 CUMA 18:13
4
1427
2
AA aa

Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Muhammed Fatih Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunun doğru bilgiye ulaşmasının, özgür basının güvence altına alınmasına bağlı olduğunu belirtti.

Muhammed Fatih Tiryaki, açıklamasında gazetecilerin mesleki sorumluluklarını yerine getirdiği için hedef haline getirilmesini eleştirdi:

“Bugün ülkemizde, gazetecilik yapmak ne yazık ki yargılanma gerekçesi sayılabiliyor. Oysa basın, halk adına iktidarları denetleyen anayasal bir güçtür. Basını susturarak, hakikati saklayamazsınız. Haber yapan cezalandırılırsa, yalan konuşan ödüllendirilmiş olur.”

“BİNGÖL'DE GERÇEKLERİ DUYURAN YEREL BASIN, YAŞATILMALI”

Tiryaki, açıklamasında yerel basının içinde bulunduğu ekonomik baskılara da dikkat çekti.

“Bingöl gibi illerde yerel basın; sadece habercilik değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve birlik sağlama işlevi görür. Ancak reklam ve ilan kaynaklarının siyasi gerekçelerle kısıtlandığı, eleştirel duruş sergileyen gazetecilerin dışlandığı bir ortamda yerel medya ayakta kalamaz. Bu da yerelin sesinin tamamen kesilmesi anlamına gelir.”

“YANDAŞLIK ÖDÜLLENDİRİLİYOR, TARAFSIZLIK CEZALANDIRILIYOR”

Açıklamasının devamında, tarafsız ve eleştirel medyanın sistemli biçimde dışlandığını ifade eden Tiryaki şunları söyledi:

“Bugün medyada ödüllendirilen şey habercilik değil, biat kültürüdür. Gazetecilerden taraf olmaları, belli çizgilerin dışına çıkmamaları bekleniyor. Oysa basının görevi iktidar adına değil, halk adına konuşmaktır. Basın mensubu bir siyasi kimliğin değil, toplumsal vicdanın temsilcisidir.”

“FİKİR HÜRRİYETİNE KELEPÇE VURULAMAZ”

Muhammed Fatih Tiryaki, Türkiye'de ifade özgürlüğü alanında yaşanan gerilemelere de değinerek,

“Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır” dedi.

“TOPLUMUN HAFIZASI OLAN GAZETECİLERİ SELAMLIYORUZ”

Tiryaki, açıklamasının sonunda mesleğini onurla ve dürüstlükle sürdüren tüm basın mensuplarına teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugün kalemini satmayan, gerçeği çarpıtmadan aktaran, toplumu manipüle etmeyen her gazeteciye minnettarız. 3 Mayıs, yalnızca bir sembol değil; bir mücadele günüdür. Saadet Partisi olarak biz, susturulmak istenen her doğru sözün arkasında durmaya, hakikati savunan her basın emekçisinin yanında olmaya devam edeceğiz.”

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114402)
02 Mayıs 2025 Cuma 23:29
Bir siyasiden bunları okumak çok güzel.Yerelde gazetecilik yapanlara duyurulur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114399)
02 Mayıs 2025 Cuma 21:34
Tebrikler sayın Başkan Umut dağıtıyorsun
17.04.2026
01:05
Hafız Kal Yarışması`nda Bölge Birincisi Bingöl`den
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
16.04.2026
22:36
Bingöl`de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamında satış yapan işletmeler denetlendi. Kontrollerde ürünlerin sertifikaları, etiket bilgileri ve muhafaza koşulları incelendi.
16.04.2026
21:43
Kaya`dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
Kaya'dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2025 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim raporuna muhalefet şerhi koydu. Kaya, doğrudan temin harcamaları, araç giderleri ve bütçe planlamasına ilişkin çeşitli tespitler paylaştı.
16.04.2026
20:50
‘Kadraj Bingöl` Fotoğraf Yarışması`nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl'de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada Bingöl'ün doğal ve kültürel değerlerini yansıtan kareler büyük beğeni topladı.
16.04.2026
19:01
81 İlde Eş Zamanlı ‘Okul Güvenliği` Toplantısı
81 İlde Eş Zamanlı 'Okul Güvenliği' Toplantısı
Bakanların koordinasyonunda 81 ilde düzenlenen 'okul güvenliği' toplantısına, Bingöl Valisi Cahit Çelik de katıldı. Toplantıda okullarda alınacak yeni güvenlik tedbirleri ele alındı. Polis ve Jandarma kontrolleri sıkılaştırılacak!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın