KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Basını engellemeye kınama

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Şanlı, ulusal ve basın yerel basın mensuplarının karşılaştığı sıkıntılara dikkat çekti. Şanlı, “Basın mensuplarına tehditkâr ifadelerle hakarette bulunmak, hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir” dedi.

Basını engellemeye kınama
17 EYLÜL 2015 PERŞEMBE 20:52
0
2193
0
AA aa

 Çatışmalı ortamın neden olduğu olaylar başta olmak üzere ülke gündemini yakından ilgilendiren gelişmeleri takip etmek isteyen basın mensupları, polis, asker ve görevli kişilerin engeline takılıyor.

Haber12 Gazetesi imtiyaz sahibi Murat Çaka'nın ‘Gazeteci misin, nesin S** git' başlığıyla kaleme aldığı yazının ardından açıklamalarda bulunan Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Şanlı, haber alma özgürlüğünün engellenmesini, hakarette bulunulmasını kınayarak, aynı sorumsuzlukların tekrarlanmamasını diledi.

‘HAKARET' KABUL EDİLEMEZ

Basın mensuplarının hakarete maruz kalmalarının kabul edilemez olduğunu kaydeden Şanlı, şunları söyledi: “Haber12 Gazetesi'nde meslektaşımız Murat Çaka'nın, görevini yaparken yaşadığı sıkıntıları dile getiren yazısı, gazetecilerin yaşadığı sorunları özetler niteliktedir. Birçok arkadaşımız benzer sıkıntılarla karşılaşmaktadır. Her kesim, basından kendi lehine haber yapmasını, kendi taraftarlığını yapmasını ister. Ancak herkes şunu bilmelidir ki, Bingöl basını birilerini mutlu etmek, birilerini karalamak veya birilerine çanak tutmak için çalışmıyor. Özellikle toplumsal olaylarda arkadaşlarımız, hakaretlere maruz kalmaktadır. Bu hakaretlerin son bulmasını, basın mensuplarına görevini yaparken suçluymuş gibi muamele edilmemesini diliyoruz. Görevi, halkı doğru bilgilendirmek olan basın mensuplarına tehditkâr ifadelerle hakarette bulunmak, hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Herkesi ve her kesimi bu konuda dikkatli olmaya devam ediyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.05.2026
12:43
Korkutata`dan toplu taşıma tepkisi!
Korkutata'dan toplu taşıma tepkisi! 'İnsan Onuruna Yakışır Hale Getirilmeli'
Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata, toplu ulaşım sistemine ilişkin açıklama yaparak, mevcut yapının hem vatandaşları hem de çalışanları yıprattığını söyledi.
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın