KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'

Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'

Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
10 EYLÜL 2025 ÇARŞAMBA 18:23
1
384
0
AA aa

Bingöl Belediyesi, olası afetler ve yangınlara hızlı ve koordineli bir şekilde müdahale edilmesini sağlayacak önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

İlk kazmanın vurulduğu projenin tamamlanmasıyla birlikte hem İtfaiye Müdürlüğü yeni hizmet binasına kavuşmuş olacak hem de kentin afet koordinasyonu ile arama-kurtarma ekiplerine ciddi katkı sağlanacak.

Modern İtfaiye Binası

Toplam 2 bin 676 metrekare kapalı alana sahip bina; arama-kurtarma depoları, eğitim salonları, yemekhane, dinlenme odaları, 40 kişilik yatakhaneler, duş-banyo alanları ve idari ofisleriyle tam donanımlı bir merkez olacak. Ayrıca 7 araçlık garaj peronlarıyla araçlar için son sistem bir altyapı sağlanacak.

Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası

514 metrekare büyüklüğündeki merkez; 6 arama-kurtarma deposu, sivil toplum kuruluşları için 6 çalışma ofisi, konferans salonu, toplantı odaları ve idari birimler ile afet anlarında şehrin yönetim üssü olacak.

Başkan Arıkan: “Afetlere müdahale gücümüzü artırıyoruz”

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, projeye dair yaptığı açıklamada, yatırımın Bingöl'ün güvenliği için tarihi bir adım olduğunu belirtti.

Başkan Arıkan ek olarak şunları söyledi:

“Bingöl deprem kuşağında yer alan bir şehir. Son yıllarda yaşadığımız yangınlar da gösterdi ki afetlere daha güçlü bir şekilde hazırlanmak zorundayız. Hayata geçirdiğimiz bu proje yalnızca bir bina değil; hemşehrilerimizin can ve mal güvenliğini koruyacak stratejik bir yatırımdır. Yeni, tam donanımlı İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasıyla ekip arkadaşlarımız daha konforlu ve düzenli bir çalışma ortamına kavuşmuş olacak. Diğer yandan olası afetlere karşı koordinasyonu sağlayacak son derece modern ve kullanışlı bir Afet Koordinasyon Merkezi inşa etmiş olacağız. Arama-kurtarma ekiplerimize de bu alanda yer vereceğiz.”

Bingöl'ü her yönüyle olası afetlere karşı hazır hale getirmek için kararlılıkla çalıştıklarını vurgulayan Başkan Arıkan şöyle devam etti:

“Deprem kuşağında olan şehrimizi güçlü tutmak, dirençli bir kent inşa etmek için planlı bir şekilde çalışıyoruz. Geçen yıl şehir merkezi genelinde mikrobölgeleme çalışmalarımızı tamamladık. Bingöl Valiliği başta olmak üzere tüm kamu kurumlarımızın iş birliğiyle depreme yönelik çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Konteyner Kent projemizin inşa süreci hızla ilerliyor. Bir yandan Fırat Kalkınma Ajansı iş birliğiyle çalışmalar yürütüyor, diğer yandan Bingöl Üniversitemiz ile ortak projeler yapıyoruz. Yakın zamanda Bingöl Üniversitemiz iş birliğiyle erken deprem uyarı sistemi üzerine de çalışmalara başladık. Şu an planlama ve uygulanabilirlik aşamasındayız. Bingöl Belediyesi olarak afet öncesi, afet anı ve sonrası için tüm imkânlarımız ve ekiplerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi projemizin şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.09.2025
18:21
Bingöl`de Tüketici Hakem Heyeti`ne 230 başvuru yapıldı
Bingöl'de Tüketici Hakem Heyeti'ne 230 başvuru yapıldı
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, aldatıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi`nde…
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
10.09.2025
15:10
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl`e Geliyor
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl'e Geliyor
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus, Bingöl halkını bu güzel şenliğe davet ederek geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımak adına 10 Eylül 2025 günü (bugün) 17:00 -22:00 saatleri arasında bütün Bingöl halkını Bingöl Kentpark'a buluşmaya davet etti.
10.09.2025
14:59
Türkiye`de kuraklık haritasında Bingöl…!
Türkiye'de kuraklık haritasında Bingöl…!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
09.09.2025
16:28
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Jandarma mesleğinin tanıtıldığı ve okumanın önemine vurgu yapıldığı ziyarette öğrencilere jandarma çocuk dergisi, jandarma boyama kitabı ve hayvan figürlü maskeler dağıtıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın