KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Başkan atalay'a 'tek yön' tepkisi

Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu savunan esnaflar, uygulamanın devam etmesiyle kepenk kapatacaklarını söylediler...

Başkan atalay`a `tek yön` tepkisi
04 EYLÜL 2009 CUMA 08:31
0
2205
0
AA aa
‘Tek Yön' uygulaması dolayısıyla halk otobüsleri durağının Ulu Camii önüne çekilmesine tepki gösteren esnaflar, Belediye Başkanı Serdar Atalay'la görüştüler. Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu savunan esnaflar uygulamanın devam etmesiyle kepenk kapatacaklarını söylediler.

Trafik akışını rahatlatmak ve park sorununu çözmek için İl Trafik Komisyonu'nda görüşülerek karara bağlanan ‘Tek Yön' uygulaması, halk otobüsleri durağının Ulu Camii önüne çekilmesine tepki gösteren esnaflar, uygulamada değişikliği gidilmesi için belediyeye gittiler.

Dün saat 13.30'da yaklaşık 20 esnaf, Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın makamına giderek yapılan uygulamadan vazgeçilmesi yönündeki taleplerini ilettiler.

Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu öne süren esnaflar: “100 TL ciro yapan bir esnaf, durağın kaldırılmasıyla 20 TL ciro yapmaya başladı. Bunca insan buralarda çalışıyor ve evine ekmek götürüyor. İşlerin düşmesinden dolayı bir iki aya kalmaz birçok işletmeci kepenk indirecek, onlarca insan işinden olacak. Buraya geliş nedenimiz sizin bizi daha iyi anlamanızdır” diyerek Başkan Atalay'dan destek istediler.

Alınan kararın İl Trafik Komisyonu'nda görüşülerek karara bağlandığını belirten Başkan Atalay, 10 aracın yukarıdan dönüp gelmesinin günde yaklaşık olarak 400 kilometre fazla bir mesafe olduğunu, bunu zaman, yakıt ve vatandaşların zamanın kaybı açısından mantıklı olmadığını söyledi.

Bu uygulamayı Bingöl'ün geneli için düşündüklerini ve esnaflarında bu genelin içinde olduğunu ifade eden Atalay: “Mantıklı çözüm önerilerini değerlendiririz. Şehrin akışı yukarıya doğrudur, siz bunu ters yönlendiremezsiniz. Şuanda bana gelen yüzlerce teşekkür var, bu uygulamanın doğru olduğunu söylüyorlar” dedi.

Yetişmesi gereken bir program olduğunu söyleyen Başkan Atalay, esnafların randevu almalarını isteyerek, konuyla ilgili geniş bir zamanda görüşeceklerini söyledi.

Bingol Kent Haber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
18:42
Şeyh Ahmet için tedbir çağrısı!
Şeyh Ahmet için tedbir çağrısı!
TOKİ konutlarının yükseldiği Bingöl merkez Şeyh Ahmet mevkiinde yaşanan kazalara dikkat çekilirken, oluşacak trafik yoğunluğu için şimdiden tedbir alınması ve yan yollarla trafik güvenliğinin arttırılması çağrısı yapıldı.
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın