KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2026 Pazar
°C

Başkan atalay'a 'tek yön' tepkisi

Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu savunan esnaflar, uygulamanın devam etmesiyle kepenk kapatacaklarını söylediler...

Başkan atalay`a `tek yön` tepkisi
04 EYLÜL 2009 CUMA 08:31
0
2387
0
AA aa
‘Tek Yön' uygulaması dolayısıyla halk otobüsleri durağının Ulu Camii önüne çekilmesine tepki gösteren esnaflar, Belediye Başkanı Serdar Atalay'la görüştüler. Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu savunan esnaflar uygulamanın devam etmesiyle kepenk kapatacaklarını söylediler.

Trafik akışını rahatlatmak ve park sorununu çözmek için İl Trafik Komisyonu'nda görüşülerek karara bağlanan ‘Tek Yön' uygulaması, halk otobüsleri durağının Ulu Camii önüne çekilmesine tepki gösteren esnaflar, uygulamada değişikliği gidilmesi için belediyeye gittiler.

Dün saat 13.30'da yaklaşık 20 esnaf, Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın makamına giderek yapılan uygulamadan vazgeçilmesi yönündeki taleplerini ilettiler.

Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu öne süren esnaflar: “100 TL ciro yapan bir esnaf, durağın kaldırılmasıyla 20 TL ciro yapmaya başladı. Bunca insan buralarda çalışıyor ve evine ekmek götürüyor. İşlerin düşmesinden dolayı bir iki aya kalmaz birçok işletmeci kepenk indirecek, onlarca insan işinden olacak. Buraya geliş nedenimiz sizin bizi daha iyi anlamanızdır” diyerek Başkan Atalay'dan destek istediler.

Alınan kararın İl Trafik Komisyonu'nda görüşülerek karara bağlandığını belirten Başkan Atalay, 10 aracın yukarıdan dönüp gelmesinin günde yaklaşık olarak 400 kilometre fazla bir mesafe olduğunu, bunu zaman, yakıt ve vatandaşların zamanın kaybı açısından mantıklı olmadığını söyledi.

Bu uygulamayı Bingöl'ün geneli için düşündüklerini ve esnaflarında bu genelin içinde olduğunu ifade eden Atalay: “Mantıklı çözüm önerilerini değerlendiririz. Şehrin akışı yukarıya doğrudur, siz bunu ters yönlendiremezsiniz. Şuanda bana gelen yüzlerce teşekkür var, bu uygulamanın doğru olduğunu söylüyorlar” dedi.

Yetişmesi gereken bir program olduğunu söyleyen Başkan Atalay, esnafların randevu almalarını isteyerek, konuyla ilgili geniş bir zamanda görüşeceklerini söyledi.

Bingol Kent Haber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın