KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ekim 2026 Pazartesi

Başkan atalay'a 'tek yön' tepkisi

Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu savunan esnaflar, uygulamanın devam etmesiyle kepenk kapatacaklarını söylediler...

Başkan atalay`a `tek yön` tepkisi
04 EYLÜL 2009 CUMA 08:31
0
2405
0
AA aa
‘Tek Yön' uygulaması dolayısıyla halk otobüsleri durağının Ulu Camii önüne çekilmesine tepki gösteren esnaflar, Belediye Başkanı Serdar Atalay'la görüştüler. Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu savunan esnaflar uygulamanın devam etmesiyle kepenk kapatacaklarını söylediler.

Trafik akışını rahatlatmak ve park sorununu çözmek için İl Trafik Komisyonu'nda görüşülerek karara bağlanan ‘Tek Yön' uygulaması, halk otobüsleri durağının Ulu Camii önüne çekilmesine tepki gösteren esnaflar, uygulamada değişikliği gidilmesi için belediyeye gittiler.

Dün saat 13.30'da yaklaşık 20 esnaf, Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın makamına giderek yapılan uygulamadan vazgeçilmesi yönündeki taleplerini ilettiler.

Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu öne süren esnaflar: “100 TL ciro yapan bir esnaf, durağın kaldırılmasıyla 20 TL ciro yapmaya başladı. Bunca insan buralarda çalışıyor ve evine ekmek götürüyor. İşlerin düşmesinden dolayı bir iki aya kalmaz birçok işletmeci kepenk indirecek, onlarca insan işinden olacak. Buraya geliş nedenimiz sizin bizi daha iyi anlamanızdır” diyerek Başkan Atalay'dan destek istediler.

Alınan kararın İl Trafik Komisyonu'nda görüşülerek karara bağlandığını belirten Başkan Atalay, 10 aracın yukarıdan dönüp gelmesinin günde yaklaşık olarak 400 kilometre fazla bir mesafe olduğunu, bunu zaman, yakıt ve vatandaşların zamanın kaybı açısından mantıklı olmadığını söyledi.

Bu uygulamayı Bingöl'ün geneli için düşündüklerini ve esnaflarında bu genelin içinde olduğunu ifade eden Atalay: “Mantıklı çözüm önerilerini değerlendiririz. Şehrin akışı yukarıya doğrudur, siz bunu ters yönlendiremezsiniz. Şuanda bana gelen yüzlerce teşekkür var, bu uygulamanın doğru olduğunu söylüyorlar” dedi.

Yetişmesi gereken bir program olduğunu söyleyen Başkan Atalay, esnafların randevu almalarını isteyerek, konuyla ilgili geniş bir zamanda görüşeceklerini söyledi.

Bingol Kent Haber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
05.10.2026
00:23
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST`te Türkiye birincisi oldu
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldu
TEKNOFEST Güneydoğu için Şanlıurfa'da bulunan Bingöllü öğrenciler, Yer Bilimleri alanında hazırladıkları projeyle Türkiye birinciliği elde etti. Hasan Fırat Kaçmaz ve Muhammed Server Bekil'in birincilik ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.
05.10.2026
00:22
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden `13 saatlik bekleme` iddiası
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden '13 saatlik bekleme' iddiası
Bingöl'ün Genç ilçesinde odun keserken ayağını hızar testeresine kaptıran 39 yaşındaki Mustafa Pirinci'nin iki parmağı koptu. Ailesi, yaralının farklı sağlık kuruluşları arasındaki sevk sürecinde yaklaşık 13 saat ameliyat beklediğini ve bu nedenle parmaklarının kurtarılamadığını ileri sürdü.
05.10.2026
00:20
12 Bingölspor Adana`da son bölümde yıkıldı: 1-0
12 Bingölspor Adana'da son bölümde yıkıldı: 1-0
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Adana 01 FK deplasmanında uzun süre golsüz eşitliği korudu ancak maçın son bölümünde kalesinde gördüğü golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, sezonun 5. haftasını puansız tamamladı.
05.10.2026
00:18
Ölen gencin ailesi:
Ölen gencin ailesi: 'İhmali olanlar hesap vermeli!'
Solhan'da okul pansiyonundaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdülkerim Demir'in ölümüyle ilgili gözler yürütülen adli ve idari soruşturmaya çevrildi. Aile, kazada ihmali bulunanların ortaya çıkarılmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyor.
05.10.2026
00:17
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde okulun mutfağındaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdulkerim Demir, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın