KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Haziran 2026 Salı
°C

Başkan Dirik'ten ikametgah çağrısı

Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, ilçede yaşayan ancak ikametgâhları kırsal kesimde bulunan vatandaşlara çağrıda bulundu; Daha iyi hizmet için daha güçlü kaynağa ihtiyaç var. Buda vatandaşlarımızın burada ikamet etmeleri ile mümkün olacaktır.

Başkan Dirik`ten ikametgah çağrısı
07 TEMMUZ 2019 PAZAR 18:16
5
3754
0
AA aa

Nüfusu 20 Binin üzerinde olmasına rağmen ilçede yaşadıkları halde ikametgâhları kırsalda bulunan vatandaşlardan dolayı nüfus artışı sağlanamayan Genç ilçesinde yaşanan mevcut sorunun son bulması için Genç Belediyesi'nce bir dizi çalışmalar gerçekleştiriliyor. Yıllardan beri daha fazla olmasına karşın ikametgâhlardan kaynaklı nüfusu 20 Binin altında olan Genç ilçesinde çalışmaların olumlu sonuçlanması halinde hem iller bankasından gelecek ödenek miktarının artması hem de yapılacak olan yatırımların önü açılmış olacak.

"HİZMETİN GELMESİ İÇİN İKAMETGÂHINIZI MERKEZE TAŞIYIN"

Gerçekleşen çalışma ile ilgili görüş bildiren Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, daha iyi hizmet için, daha güçlü kaynağa ihtiyaç olduğunu ve bununda vatandaşlarının ikametgâhlarını Genç'e almaları ile mümkün olduğunu söyledi. Başkan Dirik şunları belirtti. “Genel bütçelerden belediyelere ayrılan ödeneğin ilçe nüfusu ile orantılı olması hasebiyle ilçe merkezinde ikamet eden nüfusun bütçe üzerinde olumlu etkileri herkesçe bilinmekte. Ancak tespitlerimize göre ilçede ikamet eden bir kısım nüfusun, resmiyette ikametgâh olarak köyde bulunduğunu, çeşitli nedenlerle ikametgâhlarını köylerde göstermelerinin kendilerine köy bazlı avantajlar sağlayacağı için ilçe merkezine nakilleri konusunda tereddütlerinin olduğunu gördük. Biz de belediye olarak vatandaşlarımız ile irtibata geçtik. Nüfusun fazla oluşu, hatta 20 Bin üzerinde olmasının bile belediyeye ciddi avantajlar sağlayacağı için kendilerinden bu konuda destek talep ettik. Belediyemizde eleman görevlendirilmesi ile merkezde ikamet edipte kırsalda ikametgâhları bulunan vatandaşlarımızın ikametgâhlarını ilçemize getirmeleri konusunda kendilerini ikna etmeye çalıştık. İnşallah bu çalışmalar sayesinde yılsonu itibari ile ilçe merkezinin nüfusunu 20 Binin üzerine çıkarmış olacağız. Tabiî ki bundan sonraki süreçte de nüfus artış çalışmalarımız devam edecek. Biz vatandaşlarımızdan bu konuda bizlere destek olmalarını istiyoruz. Daha iyi hizmet için daha güçlü kaynağa ihtiyaç var.  Buda vatandaşlarımızın burada ikamet etmeleri ile mümkün olacaktır”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.06.2026
13:26
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
30 yıl sonra yeniden TFF 2. Lig'de mücadele edecek olan 12 Bingölspor'un yeni sezondaki rakipleri netleşti. Ancak yeşil-beyazlı kulüpte kongre öncesi yönetim belirsizliği sürerken, gözler aday çıkıp çıkmayacağına çevrildi.
08.06.2026
13:07
Bingöl Dallıtepe`de ormanlar neden kesiliyor?
Bingöl Dallıtepe'de ormanlar neden kesiliyor?
Son birkaç yıldır yapılan kesime bu yıl da itirazlar yükseldi. Kesimi yapan o köylü, itiraz eden de yine o köylü! Orman katliamıysa neden göz yumuluyor? Yasalsa olayın perde arkasında ne var? İşte yaşananlar ve edinilen o bilgiler…
08.06.2026
13:04
Teknikerler Konfederasyonu Kuruldu:
Teknikerler Konfederasyonu Kuruldu: '83 yıl sonra sahaya iniyoruz'
Konfederasyon Başkanı Ertan Kılıç, teknikerlerin mesleki haklarını savunmak ve çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşımak amacıyla konfederasyon çatısı altında örgütlendiklerini açıkladı. Kılıç, milyonlarca teknikerin daha güçlü temsil edilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.
07.06.2026
18:29
Vali Çelik: Hesarek`i Türkiye`nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Vali Çelik: Hesarek'i Türkiye'nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine de katılan Çelik, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Hesarek'in daha güçlü bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
07.06.2026
18:28
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi. Polisler hem alışveriş yaptı hem de satış sonrası kalan tüm sebze ve yeşillikleri satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bağışladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın