KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2026 Cuma
°C

Başkan Tartar'dan Gençlilere İkametgâh çağrısı!

Tartar: 'Birinci ikametgahınız Genç olsun. 25 bin nüfusa ulaşınca içme suyu amaçlı barajın yapılması için Devlet Su İşleri'ne gerekli başvurumuzu yapacağız. Bu baraj yaptığı takdirde, önümüzdeki 100 yıl için Genç'in su problemi ortadan kalkacak.'

Başkan Tartar`dan Gençlilere İkametgâh çağrısı!
14 EKİM 2024 PAZARTESİ 23:00
2
2806
0
AA aa

Resmi kayıtlara göre yaklaşık 21 Bin 500 civarında kişinin ikamet ettiği ancak gerçekte 30 Bine yakın insanın yaşadığı Bingöl'ün Genç İlçesi'ndeki su sorununun çözümü için halk buluşmalarını sürdüren Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar, Bingöl merkez ve farklı illerde ikamet eden Gençlilere “Birinci ikametiniz Genç olsun. 25 Bin nüfus barajını aşarak ilçemizin gelecek 100 yıllık su sorununu birlikte çözelim” çağrısında bulundu.

“25 BİN NÜFUSA ULAŞINCA BAŞVURUMUZU YAPACAĞIZ”

Genç ilçe merkezinde Yenişehir Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu'nun girişimleri ile Mevlâna Camii taziye yerinde mahalle sakinleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Tartar, ikametgâh konusunda çağrısını yineledi.

Başkan Tartar, ilçedeki hizmetlerin daha verimli bir şekilde sunulabilmesi ve süregelen su probleminin ortadan kalkması için mahalleliyi kentin gelişimine destek olmaya davet etti.

Vatandaşların ikametgâhlarını gerçek yaşadıkları yere aldırmalarının, kent için yapılan plânlamaların daha etkin bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacağını hatırlatan Tartar,

"Bilindiği üzere aslen Gençli olup ancak ikametgâhları Genç dışında olan binlerce hemşerimiz bulunmakta. Kendilerinden ikametgâhlarını Genç'e almalarını rica ediyoruz. Her bir vatandaşımızın yaşadığı merkeze katkı sağlamasını bekliyoruz. 25 bin nüfusa ulaşarak içme suyu amaçlı barajın yapılması için Devlet Su İşleri'ne gerekli başvurumuzu yapacağız.”

"ÖNÜMÜZDEKİ 100 YIL İÇİN SU PROBLEMİ ORTADAN KALKACAK!"

Devlet Su İşleri, içme suyu barajını yaptığı takdirde, önümüzdeki 100 yıl için Genç'in su problemi ortadan kalkacak. Bunun için Devlet Su İşleri'nin tek şartı, nüfusun 25 bin olmasıdır! Devlet Su İşleri'nde çalıştığım için biliyorum... Belediyeden aldığı taksit de sabit taksittir. Belediyeye herhangi külfeti olmuyor. İkametgâhımızı 3 aylığına da olsa buraya alalım, barajımızı başlatalım ilçemiz kurtulsun. Sürekli kuyulardan su alıyoruz. Aylık elektrik parası vereceğimize, her ay yol yapalım, kanalizasyon yapalım, bahçe yapalım, park yapalım, çocuk oyun alanı yapalım. Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek, ekonomik anlamda daha güçlü Genç Belediyesi için nüfusumuzu arttırmamız gerekiyor. Genç kent merkezinde ikamet eden vatandaşlarımız başta olmak üzere diğer il ve ilçelerde yaşayan değerli hemşerilerimizin gerekli hassasiyet ve özeni göstererek ikametgâhlarını Genç merkeze taşımalarını rica ediyorum” ifadelerini kurtardı.

“30 BİN CİVARINDA YAŞAYAN VAR AMA İKAMET EDENLERİN SAYISI RESMİYETTE DAHA DÜŞÜK!”

Toplantı sonrası Bingöl Online'nın sorularını yanıtlayan Başkan tartar, Genç İlçesi'nde yaşayanların sayısının 30 Bin civarında olduğunu ancak resmi kayıtlarda bu rakamın 21 Bin 500 civarında olduğunu söyledi.

“Neden bu kadar fark var?” sorusuna “Muhtarlık seçimleri nedeniyle birçok insanımız ikametini köye taşımış. Bu bir gerçek. Güvenlik personeli alımları için ikametini köye götürenler var. İlçede esnaf olup Bingöl'de ya da yakın köylerde ikamet edenler var. Hal böyle olunca ciddi bir fark çıkıyor” yanıtını veren Başkan Tartar:

“Bu insanlarımız ikametgahlarını Genç'e aldıklarında sorunumuz otomatikman çözülüyor. Şöyle de bir durum var ki, İller Bankası'ndan 21 Bin 500 civarı kişi için ödenek alıyoruz ama 30 bin civarında insana hizmet veriyoruz. Bu da ciddi bir yüktür. İkametgahlarını Genç'e alarak bu sorunların çözümüne katkı sunmalarını bekliyoruz”

“BİRİNCİ İKAMETLERİ GENÇ OLSUN”

 Çeşitli sebeplerle ikametgahları Bingöl merkez ya da Genç'in köylerinde olanlar ile İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve diğer illerde ikamet eden Gençlilere “Birinci ikametiniz Genç olsun” çağrısında bulunan Başkan Tartar, şunları söyledi:

“Herkesin birinci ve ikinci ikametgâh hakkı var. Hemşehrilerimiz birinci ikametlerini Genç'e alıp, ikinci ikametlerini yine başka yerde tutabilirler. Bunu yapmak bir zahmet değil ama ilçemizin geleceğine çok kıymetli bir dokunuştur. Gençliyim diyen herkesin bu konuda duyarlılık göstermesini, birinci ikametgahlarını Genç'e almalarını bekliyoruz.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
18.06.2026
13:49
Bingöl`ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Bingöl'ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Türkiye genelinde konut satışları mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre gerilerken, Bingöl'de 175 konut satışı gerçekleşti. Veriler, bölgede en fazla konut satışının Elazığ'da yapıldığını ortaya koydu.
18.06.2026
13:31
Komşu illerden gelip Bingöl`de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Komşu illerden gelip Bingöl'de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı.
18.06.2026
01:39
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu.
18.06.2026
00:52
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Adana'da serinlemek amacıyla girdiği sulama kanalında akıntıya kapılan 15 yaşındaki Harun Dalçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden gencin Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayağansöğüt köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
18.06.2026
00:51
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi, İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi gündemiyle olağanüstü meclis toplantısı yapma kararı aldı. Teklifin kabul edilmesi halinde, Genç ilçesi tarihinde ilk kez bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verilmiş olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın