KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ekim 2026 Cumartesi

Başkan Tartar'dan Gençlilere İkametgâh çağrısı!

Tartar: 'Birinci ikametgahınız Genç olsun. 25 bin nüfusa ulaşınca içme suyu amaçlı barajın yapılması için Devlet Su İşleri'ne gerekli başvurumuzu yapacağız. Bu baraj yaptığı takdirde, önümüzdeki 100 yıl için Genç'in su problemi ortadan kalkacak.'

Başkan Tartar`dan Gençlilere İkametgâh çağrısı!
14 EKİM 2024 PAZARTESİ 23:00
2
2981
0
AA aa

Resmi kayıtlara göre yaklaşık 21 Bin 500 civarında kişinin ikamet ettiği ancak gerçekte 30 Bine yakın insanın yaşadığı Bingöl'ün Genç İlçesi'ndeki su sorununun çözümü için halk buluşmalarını sürdüren Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar, Bingöl merkez ve farklı illerde ikamet eden Gençlilere “Birinci ikametiniz Genç olsun. 25 Bin nüfus barajını aşarak ilçemizin gelecek 100 yıllık su sorununu birlikte çözelim” çağrısında bulundu.

“25 BİN NÜFUSA ULAŞINCA BAŞVURUMUZU YAPACAĞIZ”

Genç ilçe merkezinde Yenişehir Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu'nun girişimleri ile Mevlâna Camii taziye yerinde mahalle sakinleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Tartar, ikametgâh konusunda çağrısını yineledi.

Başkan Tartar, ilçedeki hizmetlerin daha verimli bir şekilde sunulabilmesi ve süregelen su probleminin ortadan kalkması için mahalleliyi kentin gelişimine destek olmaya davet etti.

Vatandaşların ikametgâhlarını gerçek yaşadıkları yere aldırmalarının, kent için yapılan plânlamaların daha etkin bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacağını hatırlatan Tartar,

"Bilindiği üzere aslen Gençli olup ancak ikametgâhları Genç dışında olan binlerce hemşerimiz bulunmakta. Kendilerinden ikametgâhlarını Genç'e almalarını rica ediyoruz. Her bir vatandaşımızın yaşadığı merkeze katkı sağlamasını bekliyoruz. 25 bin nüfusa ulaşarak içme suyu amaçlı barajın yapılması için Devlet Su İşleri'ne gerekli başvurumuzu yapacağız.”

"ÖNÜMÜZDEKİ 100 YIL İÇİN SU PROBLEMİ ORTADAN KALKACAK!"

“Devlet Su İşleri, içme suyu barajını yaptığı takdirde, önümüzdeki 100 yıl için Genç'in su problemi ortadan kalkacak. Bunun için Devlet Su İşleri'nin tek şartı, nüfusun 25 bin olmasıdır! Devlet Su İşleri'nde çalıştığım için biliyorum... Belediyeden aldığı taksit de sabit taksittir. Belediyeye herhangi külfeti olmuyor. İkametgâhımızı 3 aylığına da olsa buraya alalım, barajımızı başlatalım ilçemiz kurtulsun. Sürekli kuyulardan su alıyoruz. Aylık elektrik parası vereceğimize, her ay yol yapalım, kanalizasyon yapalım, bahçe yapalım, park yapalım, çocuk oyun alanı yapalım. Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek, ekonomik anlamda daha güçlü Genç Belediyesi için nüfusumuzu arttırmamız gerekiyor. Genç kent merkezinde ikamet eden vatandaşlarımız başta olmak üzere diğer il ve ilçelerde yaşayan değerli hemşerilerimizin gerekli hassasiyet ve özeni göstererek ikametgâhlarını Genç merkeze taşımalarını rica ediyorum” ifadelerini kurtardı.

“30 BİN CİVARINDA YAŞAYAN VAR AMA İKAMET EDENLERİN SAYISI RESMİYETTE DAHA DÜŞÜK!”

Toplantı sonrası Bingöl Online'nın sorularını yanıtlayan Başkan tartar, Genç İlçesi'nde yaşayanların sayısının 30 Bin civarında olduğunu ancak resmi kayıtlarda bu rakamın 21 Bin 500 civarında olduğunu söyledi.

“Neden bu kadar fark var?” sorusuna “Muhtarlık seçimleri nedeniyle birçok insanımız ikametini köye taşımış. Bu bir gerçek. Güvenlik personeli alımları için ikametini köye götürenler var. İlçede esnaf olup Bingöl'de ya da yakın köylerde ikamet edenler var. Hal böyle olunca ciddi bir fark çıkıyor” yanıtını veren Başkan Tartar:

“Bu insanlarımız ikametgahlarını Genç'e aldıklarında sorunumuz otomatikman çözülüyor. Şöyle de bir durum var ki, İller Bankası'ndan 21 Bin 500 civarı kişi için ödenek alıyoruz ama 30 bin civarında insana hizmet veriyoruz. Bu da ciddi bir yüktür. İkametgahlarını Genç'e alarak bu sorunların çözümüne katkı sunmalarını bekliyoruz”

“BİRİNCİ İKAMETLERİ GENÇ OLSUN”

 Çeşitli sebeplerle ikametgahları Bingöl merkez ya da Genç'in köylerinde olanlar ile İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve diğer illerde ikamet eden Gençlilere “Birinci ikametiniz Genç olsun” çağrısında bulunan Başkan Tartar, şunları söyledi:

“Herkesin birinci ve ikinci ikametgâh hakkı var. Hemşehrilerimiz birinci ikametlerini Genç'e alıp, ikinci ikametlerini yine başka yerde tutabilirler. Bunu yapmak bir zahmet değil ama ilçemizin geleceğine çok kıymetli bir dokunuştur. Gençliyim diyen herkesin bu konuda duyarlılık göstermesini, birinci ikametgahlarını Genç'e almalarını bekliyoruz.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.10.2026
14:11
Bingöl`de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de konut aboneleri için kasım ayı doğal gaz tüketim limiti 306,08 metreküp olarak belirlendi. Sınırın altında kalanlar Kademe-1, aşanlar ise o ayki tüketimlerinin tamamı için Kademe-2 tarifesine tabi olacak. Peki, 300 metreküp tüketenle 310 metreküp tüketenin hesabı nasıl değişecek? Kimler uygulamadan muaf tutulacak?
30.10.2026
14:10
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027`de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027'de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Radarı görünce hız kesmek artık yeterli olmayacak. 2027 yılında trafik denetimlerinin kapsamı genişletilecek. Jandarma ve polis bölgelerinde toplam 115 milyon araç ve sürücü denetimi yapılması, 44 ortalama hız ihlal tespit sisteminin kullanılması ve 300 özel denetim gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
30.10.2026
14:08
Bingöl`de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de kartpostallık görüntüler oluşturan bulut örtüsü, dağları, vadileri ve yerleşim alanlarını sardı. Eşsiz manzara, dron ile havadan görüntülendi.
30.10.2026
14:07
Bingöl`de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Alzheimer hastasında 4 gündür haber alınamıyor.
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın