KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Eylül 2026 Perşembe

Başkan Tartar'dan Gençlilere İkametgâh çağrısı!

Tartar: 'Birinci ikametgahınız Genç olsun. 25 bin nüfusa ulaşınca içme suyu amaçlı barajın yapılması için Devlet Su İşleri'ne gerekli başvurumuzu yapacağız. Bu baraj yaptığı takdirde, önümüzdeki 100 yıl için Genç'in su problemi ortadan kalkacak.'

Başkan Tartar`dan Gençlilere İkametgâh çağrısı!
14 EKİM 2024 PAZARTESİ 23:00
2
2923
0
AA aa

Resmi kayıtlara göre yaklaşık 21 Bin 500 civarında kişinin ikamet ettiği ancak gerçekte 30 Bine yakın insanın yaşadığı Bingöl'ün Genç İlçesi'ndeki su sorununun çözümü için halk buluşmalarını sürdüren Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar, Bingöl merkez ve farklı illerde ikamet eden Gençlilere “Birinci ikametiniz Genç olsun. 25 Bin nüfus barajını aşarak ilçemizin gelecek 100 yıllık su sorununu birlikte çözelim” çağrısında bulundu.

“25 BİN NÜFUSA ULAŞINCA BAŞVURUMUZU YAPACAĞIZ”

Genç ilçe merkezinde Yenişehir Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu'nun girişimleri ile Mevlâna Camii taziye yerinde mahalle sakinleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Tartar, ikametgâh konusunda çağrısını yineledi.

Başkan Tartar, ilçedeki hizmetlerin daha verimli bir şekilde sunulabilmesi ve süregelen su probleminin ortadan kalkması için mahalleliyi kentin gelişimine destek olmaya davet etti.

Vatandaşların ikametgâhlarını gerçek yaşadıkları yere aldırmalarının, kent için yapılan plânlamaların daha etkin bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacağını hatırlatan Tartar,

"Bilindiği üzere aslen Gençli olup ancak ikametgâhları Genç dışında olan binlerce hemşerimiz bulunmakta. Kendilerinden ikametgâhlarını Genç'e almalarını rica ediyoruz. Her bir vatandaşımızın yaşadığı merkeze katkı sağlamasını bekliyoruz. 25 bin nüfusa ulaşarak içme suyu amaçlı barajın yapılması için Devlet Su İşleri'ne gerekli başvurumuzu yapacağız.”

"ÖNÜMÜZDEKİ 100 YIL İÇİN SU PROBLEMİ ORTADAN KALKACAK!"

“Devlet Su İşleri, içme suyu barajını yaptığı takdirde, önümüzdeki 100 yıl için Genç'in su problemi ortadan kalkacak. Bunun için Devlet Su İşleri'nin tek şartı, nüfusun 25 bin olmasıdır! Devlet Su İşleri'nde çalıştığım için biliyorum... Belediyeden aldığı taksit de sabit taksittir. Belediyeye herhangi külfeti olmuyor. İkametgâhımızı 3 aylığına da olsa buraya alalım, barajımızı başlatalım ilçemiz kurtulsun. Sürekli kuyulardan su alıyoruz. Aylık elektrik parası vereceğimize, her ay yol yapalım, kanalizasyon yapalım, bahçe yapalım, park yapalım, çocuk oyun alanı yapalım. Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek, ekonomik anlamda daha güçlü Genç Belediyesi için nüfusumuzu arttırmamız gerekiyor. Genç kent merkezinde ikamet eden vatandaşlarımız başta olmak üzere diğer il ve ilçelerde yaşayan değerli hemşerilerimizin gerekli hassasiyet ve özeni göstererek ikametgâhlarını Genç merkeze taşımalarını rica ediyorum” ifadelerini kurtardı.

“30 BİN CİVARINDA YAŞAYAN VAR AMA İKAMET EDENLERİN SAYISI RESMİYETTE DAHA DÜŞÜK!”

Toplantı sonrası Bingöl Online'nın sorularını yanıtlayan Başkan tartar, Genç İlçesi'nde yaşayanların sayısının 30 Bin civarında olduğunu ancak resmi kayıtlarda bu rakamın 21 Bin 500 civarında olduğunu söyledi.

“Neden bu kadar fark var?” sorusuna “Muhtarlık seçimleri nedeniyle birçok insanımız ikametini köye taşımış. Bu bir gerçek. Güvenlik personeli alımları için ikametini köye götürenler var. İlçede esnaf olup Bingöl'de ya da yakın köylerde ikamet edenler var. Hal böyle olunca ciddi bir fark çıkıyor” yanıtını veren Başkan Tartar:

“Bu insanlarımız ikametgahlarını Genç'e aldıklarında sorunumuz otomatikman çözülüyor. Şöyle de bir durum var ki, İller Bankası'ndan 21 Bin 500 civarı kişi için ödenek alıyoruz ama 30 bin civarında insana hizmet veriyoruz. Bu da ciddi bir yüktür. İkametgahlarını Genç'e alarak bu sorunların çözümüne katkı sunmalarını bekliyoruz”

“BİRİNCİ İKAMETLERİ GENÇ OLSUN”

 Çeşitli sebeplerle ikametgahları Bingöl merkez ya da Genç'in köylerinde olanlar ile İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve diğer illerde ikamet eden Gençlilere “Birinci ikametiniz Genç olsun” çağrısında bulunan Başkan Tartar, şunları söyledi:

“Herkesin birinci ve ikinci ikametgâh hakkı var. Hemşehrilerimiz birinci ikametlerini Genç'e alıp, ikinci ikametlerini yine başka yerde tutabilirler. Bunu yapmak bir zahmet değil ama ilçemizin geleceğine çok kıymetli bir dokunuştur. Gençliyim diyen herkesin bu konuda duyarlılık göstermesini, birinci ikametgahlarını Genç'e almalarını bekliyoruz.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.09.2026
13:23
Bingöl Devlet Hastanesi`nde başhekim değişti!
Bingöl Devlet Hastanesi'nde başhekim değişti!
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Reha Sermed Aygören, Nazilli Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atandı. Başhekimlik görevine yeni bir isim gelirken, asıl atamanın yıl sonunda Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak açılması planlanan yeni hastane süreciyle şekillenmesi bekleniyor.
24.09.2026
11:37
Yamaç yolunda 4 yıl sonra başa dönüldü! Milyonluk ikinci ihale!
Yamaç yolunda 4 yıl sonra başa dönüldü! Milyonluk ikinci ihale!
Bingöl'de 2022'de heyelan nedeniyle çöken Yamaç yolunun 400 metrelik bölümü, 193 milyon 290 bin TL'lik ihale ile güzergâhı kısmen değiştirilerek yeniden yapıldı. Ancak heyelan durmadı; yol yeniden çöktü ve ulaşıma kapatıldı. Ağustos 2026'da aynı bölgede bu kez 262 milyon 340 bin TL'lik yeni bir heyelan ıslahı ihalesi yapıldı. İki ihalenin toplam bedeli 455 milyon 630 bin TL'ye ulaşırken, 2022'de gündeme gelen alternatif güzergâh seçeneği ve geçen dört yılın ardından aynı noktaya yeniden yüz milyonlarca lira harcanması dikkatleri Yamaç yoluna çevirdi.
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın