KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Başkentte Bingöllüler günü coşkuyla kutlandı

Aralık ayının 12'inci günü 12.12.2012 yılından beri Bingöl'de ve Türkiye'nin çeşitli illerinde 'Dünya Bingöllüllüler Günü' olarak kutlanıyor. Bu çerçeve de birçok etkinlik düzenleniyor. Bu etkinliklerden biri de bu yıl Ankara BİNYAR Derneği organizasyonu ile Ankara'da düzenlendi.

Başkentte Bingöllüler günü coşkuyla kutlandı
18 ARALIK 2022 PAZAR 14:26
9
2281
7
AA aa

Aralık ayının 12'inci günü 12.12.2012 yılından beri Bingöl'de ve Türkiye'nin çeşitli illerinde Dünya Bingöllüllüler olarak kutlanıyr ve bu çerçeve de birçok etkinlik düzenleniyor. Bu etkinliklerden biri de bu yıl Ankara BİNYAR Derneği organizasyonu ile Ankara'da düzenlendi.

İki gün süren etkinliğin birinci gününde Ankara'da yaşayan ve çevre illerden gelen Bingöllüler, Ankara Kızılay'da bulunan ve Bingöllü girişimci Murat Ayverdi'ye ait olan Ankara Filiz Kültür Kafe'de bir araya geldiler. Gecede Bingöl'ün sevilen müzik ekibi “Şewe Mışore” ekibi şarkıları ile katılımcıların gönlünü fethetti. Bingöl'de büyük beğeni ile dinlenen sanatçı Hasan Berdibek, gecede kendisinin ve Abisi Rençber Aziz'in şarkılarından bir potpori ile herkesin beğenisini kazandı.

TRT KURDİ'DE BİNÖLLÜLER GÜNÜ COŞKUSU

Etkinliğin ikinci gününde ise, TRT Kurdi'nin eğlence ve şov programı olan Çepik programı, Bingöl Özel olarak ekranlara geldi. Ankara Arı studyolarında TRT Kurdi ve Ankara BİNYAR ortak organizasyonunda gerçekleştirilen geceye halkın ilgisi büyüktü. Geceye; TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Eski Milletvekillerinden Hüsamettin Korkutata, Abdurrahman Anuk, Yusuf Coşkun, Mesut Değer, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, SGK Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yakup Süngü, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı Şahin Arat, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Yavuz Coşkun ve çok sayıda iş adamının yanısıra, TRT Kurdi Kanal Koordinatorü Kemal Gümüş, TRT Kurdi Kanal Koordinator Yardımcısı Mücahit Mollaoğlu, TRT Kurdi Program Müdürü Fırat Aslan, TRT Kurdi Haber Müdürü Yunus Yalçın ve TRT Kurdi'nin sevilen programı Bıgeyr Bıvin'in sunucusu Faysal Karahan katıldı. Ankara'da bulunan TRT Arı Studyosunun salonu Ankara'da yaşayan ve çevre illerden gelen Bingöllülerin katılımı ile doldu.

Bingöl'den gelen sanatçılar; Hasan Berdibek, Yakup Koçak, Cevdet Can, Rojgül, Murat Çifçi, Ahmet Göral, Murat Atan, Nil Çeçen ve Ramazan Bingöl birbirinden güzel şarkı ve şiirleriyle programa katılan ve ekranları başında izleyen vatandaşlara çok güzel bir gece yaşattılar. Çoğunluğu Zazaca şarkılardan oluşan repertuar halk tarafından büyük bir ilgi gördü. Gecede Kartal 12 GSK Halk Oyunları ekibin sergilediği halk oyunları geceye ayrı bir renk kattı. Gecenin sonunda katılımcılarında sahnede halay çektiği programda Yöresel lezzetler de iz bıraktı. Gecede, Bingöllü Kadayıf Ustalarından; Tatlım Burma Kadayıf, Lila Burma Kadayıf, Sıtkı Usta, Yılmaz Kadayıf, Şark Burma, Özdilim Tatlı ve Kadayıfçı Abdullah Usta'nın Kadayıf ve tatlılarının yanısıra; yöresel lezzetler, Sörin, Keldoş, Löl (Zervet), Kavurma, Bal, Germ, Mastuva ve içli köfte'nin tanıtımı yapıldı ve katılımcılara ikram edildi.

Gecenin sonunda konuşan Ankara BİNYAR Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Zazaoğlu: “ Bingöl kültürüne, örf ve adetlerine bağlı kadim bir şehirdir. 2012 yılından beri her Aralık ayının 12'inci gününü Dünya Bingöllüler Günü olarak kutluyoruz. Bu tarihlerde gerek Bingöl'de gerek de diğer şehirlerimizde Bingöllü vatandaşlarımız bir araya gelerek kendi kültür ve geleneklerini yaşattıkları ve komşu kültürlerine de bunları tanıttıkları etkinlikler düzenleniyorlar. Bu etkinliklerden birini de bu gece icra ettik. Sağolsun TRT Kurdi'nin bize böyle bir fırsat vermesi ile ve Ankara BİNYAR Derneği Yönetiminin canla başla organizasyonu ile buraya bu gece çok sayıda Siyasetçimiz, bürokratımız, işadamımız, sanatçımız ve vatandaşlarımız katıldı. Program hem buraya katılanların hem de ekranları başından izleyenlerin çok beğendiği bir program oldu. Bu tür organizasyonların kültüre, birliğe ve beraberliğe sağladığı katkının çok değerli olduğunun bilinmesini istiyorum. Katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Program sonunda bir takım eleştirilerin de yapıldığını belirten Zazaoğlu, “ Bir kere şunun çok iyi bilinmesi gerekiyor ki, bu gece Bingöllüler Gecesi idi, ancak bir kurumun sabit programında konuk olarak oradaydık. Müdahele edemeyeceğimiz ve kendi doğal program akışlarında olan ve belki de bazı vatandaşlarımızın hoşuna gitmeyen bir takım aksaklıklar oldu. Programda çoğunluğu Zazaca olan eserler okundu ki, Bingöllü hemşehrilerimiz içinde hem o gece gelen ve salonda bizi izleyen hem de ekranları başında bizi izleyen Kurmanc hemşehrilerimiz de vardı. Onlar için de Kurmanci eserler okundu. Ben birçok eleştiriyi sosyal medyadan, çeşitli mecralardan takip ettim. Ama günün sonunda şunun diyorum; Biz Bingöllüyüz, farklı dillerimiz olabilir, farklı kültür ve adetlere sahip olabiliriz. Ancak günün sonunda hepimiz o memleketin koca yürekli ve güzel düşünceli çocuklarıyız. Birbirimizi üzmeden kırmadan, insanlara saldırmadan, kimseyi incitmeden bu tür etkinliklerin faydalarına odaklanmalıyız. O gece oraya gelen, ailelerinden uzakta olan öğrencilerimizin sevinçlerini, tanıdık bir yüz, bir ses duymalarından ötürü yüzlerindeki tebessümü görebilseydiniz, emin olun küçük de olsa hiçbir hata sizin gözünüze görünmezdi. Ancak ben yine de günün sonunda programa Katılan, katkı sağlayan tüm Bingöllü hemşehrilerime ve programı TV'den izleyen, sosyal medyadan destek veren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96910)
19 Aralık 2022 Pazartesi 13:51
dünyanın en saçma olayı ve etkinliği.Resmi devlet mantığı ile araç sahiplerince kullanılmak üzere verilen bir plakadan nasıl bu saçmalığa geldik anlamıyorum. İşin tarih yada sosyolojik anlamda hiç bir mantığı yok. Tanzanya'daki ilkel kabile ritüelleri bile daha anlamlı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96907)
19 Aralık 2022 Pazartesi 11:08
mı go yegen bızım çeyler tezele
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96906)
19 Aralık 2022 Pazartesi 08:24
vay efendim bu yayın niye kürdi kanalında olmuş zazalar hiçbir zaman kavmiyetçi olmamışlardır zaza tv bunu yapmak için kurulduysa kapatılsın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96905)
18 Aralık 2022 Pazar 19:43
Binyar başkanına teşekkür ederiz çok güzel bi geceydi. Sayın başkan sen boşver çekemeyenleri eleştirenleri o murat bukan gitsin faşistliğini başka yerde yapsın bizde kürt türk zaza ayrımı olmaz hepimiz binlerce yıldır kardeşiz bu topraklarda. Kimse bu ile zararlı düşüncelerini enjekte etmesin herkes haddini bilsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96904)
18 Aralık 2022 Pazar 19:38
Sosyal medya hesaplarında eleştiri değil ırkçılık yapan şahıs murat b..'dir.. Bingöl ili varolduğundan beri ırkçılık ile anılmamıştır. Halkı zazadır ve herkese karşı hoşgörülü bi millettir. Bu şahıs tarafından yazılanlar kendi zararlı zihniyetini yansıtıyor sadece. Dikkate almaya bile değmez
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96903)
18 Aralık 2022 Pazar 19:23
Aynı takım Aynı insanlar. Memleketten çıkan bir daha da gelmek bilmiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96900)
18 Aralık 2022 Pazar 16:11
Şu Ana Kadar , Gördüğümüz En Düşük Katılım. Acaba Neden.?.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
10:32
Engelliler Haftası`nda anlamlı farkındalık çalışması
Engelliler Haftası'nda anlamlı farkındalık çalışması
Duygu paylaşımının yapıldığı çalışmada empati deneyimleri de yaşatıldı. Bu tarz farkındalık etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında sürekli hale getirilmesi çağrısında bulunan Korkutata'nın bir diğer çağrısı da Vali Usta ve Başkan Arıkan'a oldu.
14.05.2025
09:47
Genç`te ilk kez yapıldı!
Genç'te ilk kez yapıldı!
Genç Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen İnguinal Herni ameliyatını sağlık hizmetlerindeki kalite artışı olarak yorumlayan Bingöl İl Sağlık Müdürü Tatlı: 'Bu tür operasyonlar, vatandaşlarımızın daha önce sevk edildiği merkezlerde yapılabilen işlemlerin artık yerinde gerçekleştirilebildiğini göstermektedir' dedi.
14.05.2025
09:16
Bingöl`de ticari taksi düzensizliği! Denetlemeye güç mü yetmiyor?
Bingöl'de ticari taksi düzensizliği! Denetlemeye güç mü yetmiyor?
Daha fazla yolcu taşımak için aşırı hızlı kullanılan ticari taksilerin yol açtığı kazalar bir yana, hurdaya dönmüş araçlar bir türlü yenilenmiyor, birden fazla farklı yolcu alınarak taksi-dolmuş hizmeti veriliyor! Onlarca şikâyete rağmen ne denetleyen var ne de duruma el atan!
13.05.2025
21:59
12Bingölspor`dan 3. Lig hazırlığı!
12Bingölspor'dan 3. Lig hazırlığı!
BAL 2024-2025 sezon şampiyonu olup 3. Lig'e yükselen 12 Bingölspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara'da çeşitli toplantılar ve görüşme yapacak olan kulüp yönetimi, birlik çağrısında bulundular.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın