Milyonlarca kiÅŸinin üniversite hayali ile girdiÄŸi ÖÄŸrenci Seçme ve YerleÅŸtirme Sınavı (ÖSS) Bingöl'de olay oldu. En dikkat çeken durum ise ‘Niyetiniz örtünmek' diyalogu oldu.
Bingöl'de ÖSS'ye girmek için dün sabah saatlerinden itibaren sınav merkezlerine akın eden bilerce kiÅŸi, yapılan aramaların ardından salonlarına alındı. ‘Sınav giriÅŸ belgeleri' kontrol edilen adayların okula giriÅŸlerinde ‘baÅŸörtüsü” sorun olmadı ancak Karakoçan'dan gelen R.T isimli bir bayanın, “baÅŸörtülüsünüz sınava giremezsiniz” tepkisiyle karşılaÅŸmamak için taktığı ÅŸapkanın da çıkarılması istendi. Bu tepki üzerine sınava girmeyen R.T, ilginç bir görüÅŸe dikkat çekti
BaÅŸörtüsünün sorun olmayacağı düÅŸüncesiyle Bingöl'de sınava girmek istediÄŸini ve tercihini bu yönde yaptığını belirten R.T, sınav yeri olan 100. Yıl İlköÄŸretim Okulu 120008003 Nolu Salon'da ‘BaÅŸörtülüsünüz sınava giremezsiniz' yönünde bir tepkiyle karşılaÅŸmamak için ÅŸapka taktığını belirtti.
RT, “ BaÅŸörtüsü takarak sınava giremeyeceÄŸimi bildiÄŸim için ÅŸapka takarak sınava girmek istedim. Salon görevlilerince, ÅŸapka takmamdaki niyetimin örtünme olduÄŸu, dolayısıyla sınava girmeyeceÄŸim söylendi. Bayan görevlinin bana dediÄŸi kadarıyla ÅŸapka ile sınava girilebileceÄŸi ama takanında niyetinin önemli olduÄŸunu söyledi. Yasak olmayan ÅŸapka ancak benim örtünme amacıyla taktığım için bana baÅŸörtüsü muamelesi yapıldı. Benim salon görevlisinin söylediÄŸinden anladığım kadarıyla ÅŸapkayı örtünme amacıyla takmamış olsaydım beni sınava alırdı. Basının konuyu saptırmasından çekindiÄŸim için ilk etapta konuyu açmak istemedim ama arkadaÅŸlarım sizlerin konuyu çarpıtmayacağınızı belirtmesi üzerine açıklama ihtiyacı duydum. Bingöl'de rahat bir ÅŸekilde sınava girebileceÄŸimi düÅŸünmüÅŸtüm. Bu sınava girebilmiÅŸ olsaydım, Yabancı Dil Sınavı (YDS) sınavına da Bingöl'de girecektim. Benim yaÅŸadığım sıkıntı en ufağı. Bunu Türkiye'de milyonlarca insan yaşıyor, kimi insanlar çok sıkıntı çekmiÅŸ. Bir gün bu sıkıntıların biteceÄŸine, bu zulmün son bulacağına inanıyorum. Demokratik bir ülke diyorlar adına.. Yasakların neresi demokratik. BaÅŸörtülü bayanların sorunlarını dile getirilmesi ve çözülmesini istiyoruz” diye konuÅŸtu.
BingolOnline/Bingöl Kent Haber