KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ekim 2026 Çarşamba

Başörtüm gazete sayfasına taşınmıştı

28 Şubat sürecinde başörtüsünü gazete sayfasına taşıdığını belirten Saadet Çiçek Bamja, çok sevdiği öğretmenlik mesleğini bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Başörtüm gazete sayfasına taşınmıştı
28 ŞUBAT 2018 ÇARŞAMBA 22:48
4
3337
0
AA aa

İstanbul'da öğretmenlik yaptığı okulda başörtüsü taktığı için Hürriyet Gazetesi'nin kendisini hedef alarak gazete sayfasına taşıdığını gözyaşları içinde anlatan Saadet Çiçek Bamja, 28 Şubat darbe sürecini asla unutmayan mağdurlar arasında yer alıyor.

Türkçe öğretmeni olan ve baskılar nedeniyle 28 Şubat sürecinde görevini bırakmak zorunda kalan Bamja, 15 yıl sonra yeniden görevine döndü.

28 Şubat'ın, Türkiye'nin beyninin boşaltıldığı bir süreç olduğunu kaydeden Bamja, bu sürecin aktörlerinin, Türkiye'yi sahiplenip ileriye götürmeye çalışan bir gençliği hedef seçtiklerini vurguladı.

Bamja; “Çok güzel hayallerimiz vardı. Öğrencilerimizle ülkemiz için çok güzel çalışmalar yapacaktık ama bunun önüne bir engel konuldu. Fadime Şahin hikayesi ve düzmece tarikat oyunlarıyla 28 Şubat sürecine hazırlık yapıldı. Arkasından oluşturulan bu algıyla halkın anlayışı yönetilmeye çalışıldı. Yani bir algı operasyonu yapıldı. Kendi oluşturdukları bu gürültünün içerisinde hakkı ve haklarımızı boğmaya çalıştılar” dedi.

"28 Şubat süreci İslam'a karşı bir hareketti"

28 Şubat sürecinin İslam'a karşı bir hareket olduğuna dikkati çeken Bamja, şunları söyledi: "28 Şubat imzaları atılırken üniversite üçüncü sınıftaydım. Çok iyi hatırlıyorum, hâlâ gözümün önünde. Fadime Şahin'in ağlayan gözlerle anlattığı hikayeler ve koparılan kıyametler canlandırıldı. Her şeyden habersizdik ve okulumuza gidip gelmeye çalıyorduk. İstanbul Üniversitesindeki hareketliliğe kapıldık, oradaki kardeşlerimizi desteklemek gerektiğini düşündük. Bu tamamen onlara yönelik değildi. Hepimize yönelik ve hatta İslam'a karşı bir hareketti 28 Şubat süreci. Marmara Üniversitesinde okuyordum. Burada herhangi bir sorun yaşanmıyordu ama nedense sınıfımdaki bütün örtülü arkadaşlar, hiçbir sorun yokken teker teker açılma kararı aldılar. O süreci kimlerin tezgâhladığı aşikardı."

O dönemde tam bir kıyım yaşandığını dile getiren Bamja; “28 Şubat süreci; istifa edenler, görevden atılanlar ve hayatlarına tutunmaya çalışan insanlarla geçti. Görevden atılanlar çok alakasız işlerde çalışmaya başladılar, görevleriyle hiç alakası olmayan işlerde. Yaptıklarının hak olduğuna inananlar sonuna kadar direndi. Onlar 15 Temmuz'da göğüs gerenlerdi. Ülkenin ikinci defa beyninin boşaltılmasına engel olmak isteyenlerdi. Direndiler ve başardılar inşallah” ifadelerini kullandı.

"İnancımdan taviz vererek öğrencilerime bir ömür onurlu yaşamayı öğretemezdim"

Bamja, 28 Şubat sürecini hatırladığında yüreğinin acıdığını anlatarak; “O dönemde ortaokula Türkçe öğretmeni olarak atanmıştım. Öğretmen açığı doruktaydı. Türkçe öğretmenliğinin yanı sıra din kültürü ve İngilizce derslerine de giriyordum. Öğrencilerimle iyi bağımız oluşmuştu, iyi bir ortamımız vardı. Bir rüyada gibiydim. O gün Hürriyet gazetesinin pazar ekinde 'Kartal Sanayi İlköğretim Okulunda görev yapan Türkçe öğretmeni Saadet Çiçek derslere örtülü girmektedir.' diye haber çıktı. Dışarıda örtülü olduğu halde okul içerisinde peruk takmayı tercih eden müdire hanım, beni bir köşeye çekti. Bana, 'Hoca Hanım ne yapıyorsun?' dedi. 'Aynı inancı taşıyoruz ancak ben bu şekilde davranarak yaşıyorum ve ülkeme faydalı olmaya çalışıyorum.' deyince o da 'Senin yapacağın şey başını açmak ve görevine devam etmek.' dedi. Çok ilginç bir iç hesaplaşması yaşadım. Öğrenciler mi benim onurum mu? Görevim mi inancım mı? Bu hesaplaşma çok ağırdı. İnancımdan taviz vererek öğrencilerime bir ömür onurlu yaşamayı öğretemezdim. Yapmadığım bir şeyi onlara anlatamazdım. Allah'a tevekkül ettim, rızkın kefili rabbimdi. O beni sahiplenecekti. Bunu çok iyi biliyordum” şeklinde konuştu.

"Yüreğimizin üzerinde 15 yıl bir bıçak taşıdık"

O süreci hatırladıkça içinin acıdığını sözlerine ekleyen Bamja; “Örtüm ve inancımdan vazgeçmem için ilçe milli eğitim müdürü ve okul müdiresi beni ikna etmeye çalıştı. Bana şunu söylediler: Açık ve net, kendi iradenle istifa etmediğin takdirde atıldığında hiçbir şekilde geri dönemeyeceksin. Öğretmen olamama duygusunu kaldıramayacağım için görevden ayrılmaya karar verdim. Öğrencilerimden istemeyerek ayrıldım. 15 yıl sonra ise lise öğretmeni olarak atandım. Bundan dolayı şükür secdesi yapmıştım, hâlen şükür secdesi yaparım çünkü hak yerini bulmuştu. Elhamdülillah, olmamız gereken yere ulaştık. Bizim gibi yaşayan arkadaşlar çok ağır süreçler yaşadılar. Bunlara girmek istemem, hatırladıkça içim acır. Biz yüreğimizin üzerinde 15 yıl bir bıçak taşıdık. O bıçağı çektiğimiz takdirde kan kaybından ölecektik. Rabbimize sığındık ve zamanı gelince en güzeliyle tedavi etti” dedi. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın