KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2026 Salı
°C

Başvuru 5 Nisan'da sona eriyor

Bingöl Valiliği öncülüğünde başlatılan Kadın Emek Çarşı başvurularının 5 Nisan 2019 tarihine kadar devam edeceği bildirdi.

Başvuru 5 Nisan`da sona eriyor
02 NİSAN 2019 SALI 18:01
2
4163
0
AA aa

Bingöl Kadın Emek Çarşısı'ndaki işliklerin (atölye), el emeği ürünlerini pazarlamak isteyen kadınlara tahsis edilerek kadın girişimciliğine önemli bir katma değer sağlaması amacıyla Bingöl Valiliği öncülünde başlatılan süreç devam ediyor.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci'nin talimatıyla başlatılan ve Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi tarafından yürütülen sürece, Bingöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi, Bingöl SYDV, Bingöl Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, TOBB Bingöl Kadın Girişimciler Kurulu, Bingöl Mikrokredi Şubesi, KADEM Bingöl Temsilcili ve Usta Öğretiler Derneği gibi kurum ve kuruluşlar destek sağlamaktadır.

Kadın Emek Çarşısı'nda yer alan toplam 18 adet işlikten 15'i ücretsiz olarak kadın girişimci adaylarına tahsis edilecek, 3 adedi ise Bingöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki çeşitli kurslarda üretilen ürünlerin pazarlanması amacıyla bu kurumlara tahsis edilecektir.

Bingöl'deki kadın istihdamını arttırmak, kadınların kendi imkanları ya da çeşitli kurumların bünyesinde ürettikleri ürünlerin pazarlanmasını sağlamak ve bu ürünlerin markalaşarak ticarileşmesini sağlamak amacıyla kurulan Kadın Emek Çarşısı'nın aktif ve verimli olarak çalışarak ilimizin marka değerlerinden biri olması amacıyla yapılan çalışmalara bütün ilgili kurumlar destek sağlamaktadır.

15 Mart - 5 Nisan 2019 tarihleri arasında başvurular alınarak yapılacak değerlendirme işlemleri sonrasında işliklerin tahsisi yapılacak ve nisan ayı sonlarında Kadın Emek Çarşısı aktif olarak çalışmaya başlayacak. Başvuru yapmak için başvuru sahibinin kadın olması ve el emeği ürünler üretmesi yeterlidir.

Alınacak başvurular önceden belirlenen değerlendirme kriterleri doğrultusunda ilgili kurumların temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından değerlendirilerek en yüksek puanı alan başvuru sahiplerine Kadın Emek Çarşısı işlikleri 6 ay süreyle tahsis edilecektir.

6 aylık süreçte Kadın Emek Çarşısı'ndaki işliklerde yer alacak kadınların birer girişimci haline gelmesi amaçlanmış olup bu alanda önümüzdeki süreçte eğitim vb. çeşitli etkinliklerin yapılması da planlanmaktadır. Ayrıca ilgili kamu kurumları ve STK'lar da buradaki kadın girişimcilere destek sağlayacaklardır.

Başvuru formunun Kadın Emek Çarşısı ya da ilgili kurumların web sitelerinden alınıp doldurularak 5 Nisan tarihine kadar Kadın Emek Çarşısına teslim edilmesi gerekmektedir.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
20:22
Bingöl Üniversitesi`nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi'nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından bilimsel üretim anlayışıyla yetiştirilen sebze fideleri, 18 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla üreticilerle buluştu. Çapakçur Uygulama Bahçesi'nde gerçekleştirilen satışlarda domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fideleri yer alacak. Fiyatlar da açıklandı…
18.05.2026
19:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'SUMUD' Protestosu: 'Gazze ve Özgürlük Filosu Yalnız Değildir'
İşgalci İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan SUMUD Filosuna uluslararası sularda müdahale etmesi ve çok sayıda aktivistin alıkonulmasının ardından Bingöl'de protesto düzenlendi. Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi öncülüğünde Kent Meydanı'nda toplanan kalabalık, İsrail'e lanet okuyarak Gazze'ye destek mesajı verdi.
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın