KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mayıs 2026 Cuma
°C

Başvuru 5 Nisan'da sona eriyor

Bingöl Valiliği öncülüğünde başlatılan Kadın Emek Çarşı başvurularının 5 Nisan 2019 tarihine kadar devam edeceği bildirdi.

Başvuru 5 Nisan`da sona eriyor
02 NİSAN 2019 SALI 18:01
2
4177
0
AA aa

Bingöl Kadın Emek Çarşısı'ndaki işliklerin (atölye), el emeği ürünlerini pazarlamak isteyen kadınlara tahsis edilerek kadın girişimciliğine önemli bir katma değer sağlaması amacıyla Bingöl Valiliği öncülünde başlatılan süreç devam ediyor.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci'nin talimatıyla başlatılan ve Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi tarafından yürütülen sürece, Bingöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi, Bingöl SYDV, Bingöl Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, TOBB Bingöl Kadın Girişimciler Kurulu, Bingöl Mikrokredi Şubesi, KADEM Bingöl Temsilcili ve Usta Öğretiler Derneği gibi kurum ve kuruluşlar destek sağlamaktadır.

Kadın Emek Çarşısı'nda yer alan toplam 18 adet işlikten 15'i ücretsiz olarak kadın girişimci adaylarına tahsis edilecek, 3 adedi ise Bingöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki çeşitli kurslarda üretilen ürünlerin pazarlanması amacıyla bu kurumlara tahsis edilecektir.

Bingöl'deki kadın istihdamını arttırmak, kadınların kendi imkanları ya da çeşitli kurumların bünyesinde ürettikleri ürünlerin pazarlanmasını sağlamak ve bu ürünlerin markalaşarak ticarileşmesini sağlamak amacıyla kurulan Kadın Emek Çarşısı'nın aktif ve verimli olarak çalışarak ilimizin marka değerlerinden biri olması amacıyla yapılan çalışmalara bütün ilgili kurumlar destek sağlamaktadır.

15 Mart - 5 Nisan 2019 tarihleri arasında başvurular alınarak yapılacak değerlendirme işlemleri sonrasında işliklerin tahsisi yapılacak ve nisan ayı sonlarında Kadın Emek Çarşısı aktif olarak çalışmaya başlayacak. Başvuru yapmak için başvuru sahibinin kadın olması ve el emeği ürünler üretmesi yeterlidir.

Alınacak başvurular önceden belirlenen değerlendirme kriterleri doğrultusunda ilgili kurumların temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından değerlendirilerek en yüksek puanı alan başvuru sahiplerine Kadın Emek Çarşısı işlikleri 6 ay süreyle tahsis edilecektir.

6 aylık süreçte Kadın Emek Çarşısı'ndaki işliklerde yer alacak kadınların birer girişimci haline gelmesi amaçlanmış olup bu alanda önümüzdeki süreçte eğitim vb. çeşitli etkinliklerin yapılması da planlanmaktadır. Ayrıca ilgili kamu kurumları ve STK'lar da buradaki kadın girişimcilere destek sağlayacaklardır.

Başvuru formunun Kadın Emek Çarşısı ya da ilgili kurumların web sitelerinden alınıp doldurularak 5 Nisan tarihine kadar Kadın Emek Çarşısına teslim edilmesi gerekmektedir.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.05.2026
15:04
Bingöl`de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için ekipler bayram arefesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Solhan-Genç bağlantı yolunda yer yer metrelerce karla mücadele eden ekipler, ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor.
26.05.2026
14:40
Bingöl`de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl'de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde şehir içi toplu taşımayı ücretsiz hale getirecek. 27–28 Mayıs tarihlerinde özel halk otobüslerinden ücret alınmayacak, yolcu ücretleri belediye tarafından karşılanacak.
26.05.2026
14:38
Yargıtay`dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay'dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, SSK prim günü daha fazla olmasına rağmen 'son 7 yıl' kuralı gerekçe gösterilerek Bağ-Kur'dan emekli edilen vatandaş lehine emsal niteliğinde karar verdi. Kararın, benzer durumda bulunan milyonlarca sigortalıyı ilgilendirdiği değerlendiriliyor.
26.05.2026
14:37
Bingöl`de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Bingöl'de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Kurban Bayramı öncesi Bingöl genelinde güvenlik ve trafik tedbirleri artırıldı. İl genelinde 129 uygulama noktası oluşturulurken, bayram süresince 4 bin 573 personelin sahada görev yapacağı bildirildi.
26.05.2026
14:36
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı arifesiyle birlikte yoğunluk arttı. Pazarda sık sık pazarlık görüntüleri yaşanırken, üreticiler hayvan sayısının geçen yıla göre daha az olduğunu ancak talebin sürdüğünü belirtti.
26.05.2026
14:34
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları, Nevşehir'de düzenlenen Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Bocce Volo Türkiye Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın