KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Başvuru 5 Nisan'da sona eriyor

Bingöl Valiliği öncülüğünde başlatılan Kadın Emek Çarşı başvurularının 5 Nisan 2019 tarihine kadar devam edeceği bildirdi.

Başvuru 5 Nisan`da sona eriyor
02 NİSAN 2019 SALI 18:01
2
4120
0
AA aa

Bingöl Kadın Emek Çarşısı'ndaki işliklerin (atölye), el emeği ürünlerini pazarlamak isteyen kadınlara tahsis edilerek kadın girişimciliğine önemli bir katma değer sağlaması amacıyla Bingöl Valiliği öncülünde başlatılan süreç devam ediyor.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci'nin talimatıyla başlatılan ve Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi tarafından yürütülen sürece, Bingöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi, Bingöl SYDV, Bingöl Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, TOBB Bingöl Kadın Girişimciler Kurulu, Bingöl Mikrokredi Şubesi, KADEM Bingöl Temsilcili ve Usta Öğretiler Derneği gibi kurum ve kuruluşlar destek sağlamaktadır.

Kadın Emek Çarşısı'nda yer alan toplam 18 adet işlikten 15'i ücretsiz olarak kadın girişimci adaylarına tahsis edilecek, 3 adedi ise Bingöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki çeşitli kurslarda üretilen ürünlerin pazarlanması amacıyla bu kurumlara tahsis edilecektir.

Bingöl'deki kadın istihdamını arttırmak, kadınların kendi imkanları ya da çeşitli kurumların bünyesinde ürettikleri ürünlerin pazarlanmasını sağlamak ve bu ürünlerin markalaşarak ticarileşmesini sağlamak amacıyla kurulan Kadın Emek Çarşısı'nın aktif ve verimli olarak çalışarak ilimizin marka değerlerinden biri olması amacıyla yapılan çalışmalara bütün ilgili kurumlar destek sağlamaktadır.

15 Mart - 5 Nisan 2019 tarihleri arasında başvurular alınarak yapılacak değerlendirme işlemleri sonrasında işliklerin tahsisi yapılacak ve nisan ayı sonlarında Kadın Emek Çarşısı aktif olarak çalışmaya başlayacak. Başvuru yapmak için başvuru sahibinin kadın olması ve el emeği ürünler üretmesi yeterlidir.

Alınacak başvurular önceden belirlenen değerlendirme kriterleri doğrultusunda ilgili kurumların temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından değerlendirilerek en yüksek puanı alan başvuru sahiplerine Kadın Emek Çarşısı işlikleri 6 ay süreyle tahsis edilecektir.

6 aylık süreçte Kadın Emek Çarşısı'ndaki işliklerde yer alacak kadınların birer girişimci haline gelmesi amaçlanmış olup bu alanda önümüzdeki süreçte eğitim vb. çeşitli etkinliklerin yapılması da planlanmaktadır. Ayrıca ilgili kamu kurumları ve STK'lar da buradaki kadın girişimcilere destek sağlayacaklardır.

Başvuru formunun Kadın Emek Çarşısı ya da ilgili kurumların web sitelerinden alınıp doldurularak 5 Nisan tarihine kadar Kadın Emek Çarşısına teslim edilmesi gerekmektedir.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2026
02:59
Rektör Çelik:
Rektör Çelik: 'Diş Hekimliği Fakültemiz aynı zamanda üretim merkezi olacak'
IDEX Ağız ve Diş Sağlığı Fuarı'nı ziyaret ederek sektördeki son gelişmeleri yerinde inceleyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin yalnızca ileri teknolojik donanıma sahip bir sağlık merkezi olmayacağını, aynı zamanda dental malzeme üretim süreçlerinin yürütüldüğü bir merkez haline geleceğini belirtti.
18.04.2026
01:57
Bingöl`de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Şehit Mustafa Gündoğdu Kavşağı'nda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'si ambulansla hastaneye kaldırıldı.
18.04.2026
01:43
Fırıncılardan zam savunması:
Fırıncılardan zam savunması: 'Sadece Fiyat Değil, Gramaj da Arttı'
Bingöl'de ekmek fiyatlarına ilişkin tartışmalar sürerken fırıncılar, 25 TL'ye satılan ekmeğin 310 gram değil 350 gram olduğunu belirterek, kamuoyuna yansıyan bazı bilgilerin eksik olduğunu savundu.
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın