KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Temmuz 2026 Pazar
°C

Başvuru 5 Nisan'da sona eriyor

Bingöl Valiliği öncülüğünde başlatılan Kadın Emek Çarşı başvurularının 5 Nisan 2019 tarihine kadar devam edeceği bildirdi.

Başvuru 5 Nisan`da sona eriyor
02 NİSAN 2019 SALI 18:01
2
4226
0
AA aa

Bingöl Kadın Emek Çarşısı'ndaki işliklerin (atölye), el emeği ürünlerini pazarlamak isteyen kadınlara tahsis edilerek kadın girişimciliğine önemli bir katma değer sağlaması amacıyla Bingöl Valiliği öncülünde başlatılan süreç devam ediyor.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci'nin talimatıyla başlatılan ve Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi tarafından yürütülen sürece, Bingöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi, Bingöl SYDV, Bingöl Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, TOBB Bingöl Kadın Girişimciler Kurulu, Bingöl Mikrokredi Şubesi, KADEM Bingöl Temsilcili ve Usta Öğretiler Derneği gibi kurum ve kuruluşlar destek sağlamaktadır.

Kadın Emek Çarşısı'nda yer alan toplam 18 adet işlikten 15'i ücretsiz olarak kadın girişimci adaylarına tahsis edilecek, 3 adedi ise Bingöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki çeşitli kurslarda üretilen ürünlerin pazarlanması amacıyla bu kurumlara tahsis edilecektir.

Bingöl'deki kadın istihdamını arttırmak, kadınların kendi imkanları ya da çeşitli kurumların bünyesinde ürettikleri ürünlerin pazarlanmasını sağlamak ve bu ürünlerin markalaşarak ticarileşmesini sağlamak amacıyla kurulan Kadın Emek Çarşısı'nın aktif ve verimli olarak çalışarak ilimizin marka değerlerinden biri olması amacıyla yapılan çalışmalara bütün ilgili kurumlar destek sağlamaktadır.

15 Mart - 5 Nisan 2019 tarihleri arasında başvurular alınarak yapılacak değerlendirme işlemleri sonrasında işliklerin tahsisi yapılacak ve nisan ayı sonlarında Kadın Emek Çarşısı aktif olarak çalışmaya başlayacak. Başvuru yapmak için başvuru sahibinin kadın olması ve el emeği ürünler üretmesi yeterlidir.

Alınacak başvurular önceden belirlenen değerlendirme kriterleri doğrultusunda ilgili kurumların temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından değerlendirilerek en yüksek puanı alan başvuru sahiplerine Kadın Emek Çarşısı işlikleri 6 ay süreyle tahsis edilecektir.

6 aylık süreçte Kadın Emek Çarşısı'ndaki işliklerde yer alacak kadınların birer girişimci haline gelmesi amaçlanmış olup bu alanda önümüzdeki süreçte eğitim vb. çeşitli etkinliklerin yapılması da planlanmaktadır. Ayrıca ilgili kamu kurumları ve STK'lar da buradaki kadın girişimcilere destek sağlayacaklardır.

Başvuru formunun Kadın Emek Çarşısı ya da ilgili kurumların web sitelerinden alınıp doldurularak 5 Nisan tarihine kadar Kadın Emek Çarşısına teslim edilmesi gerekmektedir.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.07.2026
19:19
Budan;
Budan; 'İnsan doğduğu toprağı sırtında taşır'
Yıllardır Kazakistan'da yaşayan, uluslararası projelere imza atan, binlerce kişiye istihdam sağlayan iş insanı ve Kazakistan Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Ahmet Budan, Bingöl Online'a konuştu. Budan; memleket sevgisinden ailesine, başarı anlayışından eğitime, insana yaptığı yatırımdan Türkiye'nin geleceğine kadar birçok konuda dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte o röportajın detayları…
26.07.2026
17:18
TOKİ`den konut değil dert sahibi oldular!
TOKİ'den konut değil dert sahibi oldular!
Bingöl Esentepe Mahallesi Şeyh Ahmet Mevkii'nde inşa edilen 800 TOKİ konutunda anahtar teslim süreci yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Yaklaşık 14 aydır hem kira hem taksit ödeyen hak sahipleri; teslim öncesi talep edilen KDV, Halkbank üzerinden sigorta yaptırma zorunluluğu iddiası, ek maliyetler ve dairelerdeki kalite sorunlarına tepki göstererek, 'Sosyal konutun sosyal yönü kalmadı' dedi.
26.07.2026
17:13
Kiğı`da Siyanürlü Madenciliğe Karşı Buluşma Çağrısı
Kiğı'da Siyanürlü Madenciliğe Karşı Buluşma Çağrısı
Çevre örgütleri ve doğa savunucuları, 6 Ağustos'ta Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde düzenlenecek yürüyüş ve basın açıklamasıyla siyanürlü madenciliğe karşı ses yükseltecek.
26.07.2026
17:01
Filenin Bingöllü Sultanları Türkiye Finallerinde!
Filenin Bingöllü Sultanları Türkiye Finallerinde!
Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) yarı finallerini namağlup lider tamamlayan Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kulübü Kız Voleybol Takımı, kızlar voleybolunda Türkiye Finalleri'ne yükselen ilk takım olarak spor tarihine geçti.
26.07.2026
16:50
İnternetten Alışverişte Yeni Dönem 1 Ağustos`ta Başlıyor
İnternetten Alışverişte Yeni Dönem 1 Ağustos'ta Başlıyor
E-ticarette tüketiciyi korumaya yönelik yeni düzenlemeler 1 Ağustos itibarıyla yürürlüğe girecek. Yapay zekâ ile hazırlanan reklamlardan influencer paylaşımlarına, indirim kampanyalarından ürün yorumlarına kadar birçok alanda yeni kurallar uygulanacak.
26.07.2026
01:29
12Bingölspor`un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12Bingölspor'un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12 Bingölspor'da beklenen karar Ankara'da yapılan istişare toplantısıyla netleşti. Kulübün yeni başkanı Menaf Yiğit olurken, Yiğit ilk açıklamasını Bingöl Online'a yaptı. 'Takım bizim değil, Bingöl'ündür' diyen Yiğit, tüm şehri kulübe sahip çıkmaya davet etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın