KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Nisan 2026 Perşembe
°C

Bay ex, kendini öğrencilere anlattı

Uyuşturucuya adeta savaş açana Bingöl KOM Şube Müdürü Zafer Ercan, savaş vermeye devam ediyor. Uyuşturucu ve ölümün birbirine ne kadar yakın olduğunu anlatan Bay EX adlı tiyatro oyunu dün akşam Kültür Merkezinde sahnelendi.

Bay ex, kendini öğrencilere anlattı
17 ARALIK 2010 CUMA 09:26
0
3254
1
AA aa

Bay EX, Kültür Merkezinde sahnelendi. Sahnelenen oyuna Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal yanı sıra sürpriz bir de konuk vardı. Pusat adlı televizyon dilzisinde başarılı bir performans sergileyerek, bütün ülkede sevilen biri haline gelen oyuncu Haluk Piyes, gecede öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştığı. Programda bir de konuşan yapan Piyes, sevginin önemini vurguladı. Uyuşturucu kullananların düştüğü durumun kendisini çok üzdüğünü ifade etti.
Gecede bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu da sahnelenecek oyunun her şeyi açık bir şekilde gözler önüne serdiğini belirterek, uyuşturucu ile mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.
Gecede konuşan Bingöl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü Zafer Ercan ise, “Oyunun adı Bay EX. Neden? EX hem sokakta uyuşturucu bir hapın kısaltması hem de Latince ölüm anlamına gelen “exitus” sözcüğünün okunuşudur. Bu rahatsız edici benzerlik oyuna isim oldu.
“Testi Kırılmadan” adlı kitabımın oyunlaştırılmasının sebebi; uyuşturucunun ne denli ciddi bir toplumsal yara olduğunun tüm toplumca bilinmesidir. “Testi Kırılmadan” adlı kitapta yer alan benim birinci ağızdan dinleyip, aktardığım öykülerin kahramanlarıyla özdeşleşmek kolaydır. Çünkü anlatılanların hepsi gerçektir. Bu kötü gerçeklerin anlaşılarak yeni insanlar tarafından tekrar yaşanmaması en büyük amaçtır.
İnsanları uyuşturucudan uzak tutmanın ya da vazgeçirmenin tek yolu tabiî ki tiyatro değildir asıl olan nesnel koşulları iyileştirmektir... Yani bağımlılığa iten nedenleri ortadan kaldırmaktır. Tiyatro kimsenin kafasına vura vura bir şey öğretmez, kimseye zorla bir şey öğretemezsiniz. Tiyatro insanın dikkatini çekmek için hafifçe omzuna dokunmaktır...
Bu oyunla amacımız; çocuklarımızın omzuna hafifçe dokunarak, uyuşturucunun gerçek yüzünü göstermek ve gerçekle yüzleşmelerini sağlamaktır” diye konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Aktas (@Misafir_1149)
19 Aralık 2010 Pazar 03:32
Teşekkrüler Bay Ex grubuna
02.04.2026
04:00
SMS ve Yapay Zekâ Dolandırıcılığına Önlem
SMS ve Yapay Zekâ Dolandırıcılığına Önlem
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile BTK'nın ortak çalışması sonucu yürürlüğe giren yeni düzenleme ile SMS ve yapay zekâ destekli dolandırıcılıklara karşı kapsamlı tedbirler devreye alındı. Yeni düzenleme ile URL içeren yurt dışı mesajlar engellenirken, izinsiz arama ve pazarlama faaliyetlerine de sınırlama getirildi.
02.04.2026
03:46
Bingöl`de 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Bingöl'de 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin çalışması sonucu, çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi.
02.04.2026
03:45
Bingöl`de Denetimler Sıklaştı
Bingöl'de Denetimler Sıklaştı
Bingöl'de polis ekiplerinin kent genelinde gerçekleştirdiği denetimlerde 818 kişi sorgulanırken, 1 şahsın üzerinde uyuşturucu madde bulundu. Dilencilik yapan 2 kişi hakkında da işlem yapıldı.
02.04.2026
01:23
Bingöl`de
Bingöl'de 'Akıllı Şehir' Çalıştayı Düzenlenecek
Bingöl'ün geleceğini dijitalleşme ve sürdürülebilirlik ekseninde şekillendirmek amacıyla 'Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı' gerçekleştirilecek. Çalıştaya ulusal ve uluslararası düzeyde alanında uzman isimlerin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcileri de katılım sağlayacak.
02.04.2026
00:51
Bingöl Üniversitesi`nde Üreticilere Toprak Analizi Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde Üreticilere Toprak Analizi Eğitimi
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen çalıştayda, toprak analizlerinin tarımsal verimliliğe etkisi ve doğru gübreleme yöntemleri üreticilere anlatıldı.
02.04.2026
00:33
ATAKDER Bingöl`de Deprem Hazırlığı İçin Sahada
ATAKDER Bingöl'de Deprem Hazırlığı İçin Sahada
Afet Tespiti ve Arama Kurtarma Derneği (ATAKDER) yöneticileri, Yedisu Fayı'nın oluşturduğu risklere dikkat çekmek amacıyla Bingöl'de temaslarda bulundu. Kentte eğitim ve acil eylem planlarının hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın