KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Haziran 2026 Cuma
°C

Bay ex, kendini öğrencilere anlattı

Uyuşturucuya adeta savaş açana Bingöl KOM Şube Müdürü Zafer Ercan, savaş vermeye devam ediyor. Uyuşturucu ve ölümün birbirine ne kadar yakın olduğunu anlatan Bay EX adlı tiyatro oyunu dün akşam Kültür Merkezinde sahnelendi.

Bay ex, kendini öğrencilere anlattı
17 ARALIK 2010 CUMA 09:26
0
3376
1
AA aa

Bay EX, Kültür Merkezinde sahnelendi. Sahnelenen oyuna Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal yanı sıra sürpriz bir de konuk vardı. Pusat adlı televizyon dilzisinde başarılı bir performans sergileyerek, bütün ülkede sevilen biri haline gelen oyuncu Haluk Piyes, gecede öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştığı. Programda bir de konuşan yapan Piyes, sevginin önemini vurguladı. Uyuşturucu kullananların düştüğü durumun kendisini çok üzdüğünü ifade etti.
Gecede bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu da sahnelenecek oyunun her şeyi açık bir şekilde gözler önüne serdiğini belirterek, uyuşturucu ile mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.
Gecede konuşan Bingöl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü Zafer Ercan ise, “Oyunun adı Bay EX. Neden? EX hem sokakta uyuşturucu bir hapın kısaltması hem de Latince ölüm anlamına gelen “exitus” sözcüğünün okunuşudur. Bu rahatsız edici benzerlik oyuna isim oldu.
“Testi Kırılmadan” adlı kitabımın oyunlaştırılmasının sebebi; uyuşturucunun ne denli ciddi bir toplumsal yara olduğunun tüm toplumca bilinmesidir. “Testi Kırılmadan” adlı kitapta yer alan benim birinci ağızdan dinleyip, aktardığım öykülerin kahramanlarıyla özdeşleşmek kolaydır. Çünkü anlatılanların hepsi gerçektir. Bu kötü gerçeklerin anlaşılarak yeni insanlar tarafından tekrar yaşanmaması en büyük amaçtır.
İnsanları uyuşturucudan uzak tutmanın ya da vazgeçirmenin tek yolu tabiî ki tiyatro değildir asıl olan nesnel koşulları iyileştirmektir... Yani bağımlılığa iten nedenleri ortadan kaldırmaktır. Tiyatro kimsenin kafasına vura vura bir şey öğretmez, kimseye zorla bir şey öğretemezsiniz. Tiyatro insanın dikkatini çekmek için hafifçe omzuna dokunmaktır...
Bu oyunla amacımız; çocuklarımızın omzuna hafifçe dokunarak, uyuşturucunun gerçek yüzünü göstermek ve gerçekle yüzleşmelerini sağlamaktır” diye konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Aktas (@Misafir_1149)
19 Aralık 2010 Pazar 03:32
Teşekkrüler Bay Ex grubuna
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
04.06.2026
22:07
Genç İstişare Meclisi Kuruldu! İlk Gündem Bağımlılıkla Mücadele Oldu
Genç İstişare Meclisi Kuruldu! İlk Gündem Bağımlılıkla Mücadele Oldu
Genç ilçesinde toplumsal sorunlara karşı ortak çözüm üretmek amacıyla kurulan Genç İstişare Meclisi, ilk resmi toplantısını gerçekleştirdi. Meclisin öncelikli gündeminde bağımlılıkla mücadele ve toplumsal değerlerin korunması yer aldı.
04.06.2026
22:06
Bingöl Balına Londra`dan Uluslararası Kalite Ödülü
Bingöl Balına Londra'dan Uluslararası Kalite Ödülü
Bingöl balı, London International Honey Awards (LIHA) 2026 kapsamında düzenlenen değerlendirmelerde 'Global Honey Stars' kategorisinde kalite ödülüne layık görüldü. Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Aba, ödülün tüm Bingöllü arıcıların emeğinin karşılığı olduğunu söyledi.
04.06.2026
22:05
Bingöl Umut Kervanı`ndan Bayramda 1.750 Aileye Kurban Eti Desteği
Bingöl Umut Kervanı'ndan Bayramda 1.750 Aileye Kurban Eti Desteği
Kurban Bayramı boyunca hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi üstlenen Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği, kent genelinde 1.750 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırdı. Dernek, Bingöl'ün 16 mahallesinde yürüttüğü dağıtım çalışmalarıyla yetim, öksüz, dul ve dar gelirli ailelerin bayram sevincine ortak oldu.
03.06.2026
18:42
Bingöl Aşağıçarşı Yolu İhaleye Çıkıyor
Bingöl Aşağıçarşı Yolu İhaleye Çıkıyor
Bingöl Belediyesi, Aşağı Çarşı Yol Yapım Projesi için ihaleye çıkıyor. 4 kilometrelik güzergâhta yürütülecek çalışmalar kapsamında yol genişliği 18 metreye çıkarılacak, imar planına uygun acele kamulaştırma kararı doğrultusunda 10 mesken ve 28 ahır kaldırılacak. Projede ayrıca Hacı Rıza Camii bölgesine yaya merdivenleri ve yürüyüş yolu yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın