KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Bay ex, kendini öğrencilere anlattı

Uyuşturucuya adeta savaş açana Bingöl KOM Şube Müdürü Zafer Ercan, savaş vermeye devam ediyor. Uyuşturucu ve ölümün birbirine ne kadar yakın olduğunu anlatan Bay EX adlı tiyatro oyunu dün akşam Kültür Merkezinde sahnelendi.

Bay ex, kendini öğrencilere anlattı
17 ARALIK 2010 CUMA 09:26
0
2959
1
AA aa

Bay EX, Kültür Merkezinde sahnelendi. Sahnelenen oyuna Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal yanı sıra sürpriz bir de konuk vardı. Pusat adlı televizyon dilzisinde başarılı bir performans sergileyerek, bütün ülkede sevilen biri haline gelen oyuncu Haluk Piyes, gecede öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştığı. Programda bir de konuşan yapan Piyes, sevginin önemini vurguladı. Uyuşturucu kullananların düştüğü durumun kendisini çok üzdüğünü ifade etti.
Gecede bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu da sahnelenecek oyunun her şeyi açık bir şekilde gözler önüne serdiğini belirterek, uyuşturucu ile mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.
Gecede konuşan Bingöl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü Zafer Ercan ise, “Oyunun adı Bay EX. Neden? EX hem sokakta uyuşturucu bir hapın kısaltması hem de Latince ölüm anlamına gelen “exitus” sözcüğünün okunuşudur. Bu rahatsız edici benzerlik oyuna isim oldu.
“Testi Kırılmadan” adlı kitabımın oyunlaştırılmasının sebebi; uyuşturucunun ne denli ciddi bir toplumsal yara olduğunun tüm toplumca bilinmesidir. “Testi Kırılmadan” adlı kitapta yer alan benim birinci ağızdan dinleyip, aktardığım öykülerin kahramanlarıyla özdeşleşmek kolaydır. Çünkü anlatılanların hepsi gerçektir. Bu kötü gerçeklerin anlaşılarak yeni insanlar tarafından tekrar yaşanmaması en büyük amaçtır.
İnsanları uyuşturucudan uzak tutmanın ya da vazgeçirmenin tek yolu tabiî ki tiyatro değildir asıl olan nesnel koşulları iyileştirmektir... Yani bağımlılığa iten nedenleri ortadan kaldırmaktır. Tiyatro kimsenin kafasına vura vura bir şey öğretmez, kimseye zorla bir şey öğretemezsiniz. Tiyatro insanın dikkatini çekmek için hafifçe omzuna dokunmaktır...
Bu oyunla amacımız; çocuklarımızın omzuna hafifçe dokunarak, uyuşturucunun gerçek yüzünü göstermek ve gerçekle yüzleşmelerini sağlamaktır” diye konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Aktas (@Misafir_1149)
19 Aralık 2010 Pazar 03:32
Teşekkrüler Bay Ex grubuna
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın