KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Bay ex, kendini öğrencilere anlattı

Uyuşturucuya adeta savaş açana Bingöl KOM Şube Müdürü Zafer Ercan, savaş vermeye devam ediyor. Uyuşturucu ve ölümün birbirine ne kadar yakın olduğunu anlatan Bay EX adlı tiyatro oyunu dün akşam Kültür Merkezinde sahnelendi.

Bay ex, kendini öğrencilere anlattı
17 ARALIK 2010 CUMA 09:26
0
3343
1
AA aa

Bay EX, Kültür Merkezinde sahnelendi. Sahnelenen oyuna Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal yanı sıra sürpriz bir de konuk vardı. Pusat adlı televizyon dilzisinde başarılı bir performans sergileyerek, bütün ülkede sevilen biri haline gelen oyuncu Haluk Piyes, gecede öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştığı. Programda bir de konuşan yapan Piyes, sevginin önemini vurguladı. Uyuşturucu kullananların düştüğü durumun kendisini çok üzdüğünü ifade etti.
Gecede bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu da sahnelenecek oyunun her şeyi açık bir şekilde gözler önüne serdiğini belirterek, uyuşturucu ile mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.
Gecede konuşan Bingöl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü Zafer Ercan ise, “Oyunun adı Bay EX. Neden? EX hem sokakta uyuşturucu bir hapın kısaltması hem de Latince ölüm anlamına gelen “exitus” sözcüğünün okunuşudur. Bu rahatsız edici benzerlik oyuna isim oldu.
“Testi Kırılmadan” adlı kitabımın oyunlaştırılmasının sebebi; uyuşturucunun ne denli ciddi bir toplumsal yara olduğunun tüm toplumca bilinmesidir. “Testi Kırılmadan” adlı kitapta yer alan benim birinci ağızdan dinleyip, aktardığım öykülerin kahramanlarıyla özdeşleşmek kolaydır. Çünkü anlatılanların hepsi gerçektir. Bu kötü gerçeklerin anlaşılarak yeni insanlar tarafından tekrar yaşanmaması en büyük amaçtır.
İnsanları uyuşturucudan uzak tutmanın ya da vazgeçirmenin tek yolu tabiî ki tiyatro değildir asıl olan nesnel koşulları iyileştirmektir... Yani bağımlılığa iten nedenleri ortadan kaldırmaktır. Tiyatro kimsenin kafasına vura vura bir şey öğretmez, kimseye zorla bir şey öğretemezsiniz. Tiyatro insanın dikkatini çekmek için hafifçe omzuna dokunmaktır...
Bu oyunla amacımız; çocuklarımızın omzuna hafifçe dokunarak, uyuşturucunun gerçek yüzünü göstermek ve gerçekle yüzleşmelerini sağlamaktır” diye konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Aktas (@Misafir_1149)
19 Aralık 2010 Pazar 03:32
Teşekkrüler Bay Ex grubuna
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın