KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ağustos 2026 Salı
°C

Bay ex, kendini öğrencilere anlattı

Uyuşturucuya adeta savaş açana Bingöl KOM Şube Müdürü Zafer Ercan, savaş vermeye devam ediyor. Uyuşturucu ve ölümün birbirine ne kadar yakın olduğunu anlatan Bay EX adlı tiyatro oyunu dün akşam Kültür Merkezinde sahnelendi.

Bay ex, kendini öğrencilere anlattı
17 ARALIK 2010 CUMA 09:26
0
3492
1
AA aa

Bay EX, Kültür Merkezinde sahnelendi. Sahnelenen oyuna Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal yanı sıra sürpriz bir de konuk vardı. Pusat adlı televizyon dilzisinde başarılı bir performans sergileyerek, bütün ülkede sevilen biri haline gelen oyuncu Haluk Piyes, gecede öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştığı. Programda bir de konuşan yapan Piyes, sevginin önemini vurguladı. Uyuşturucu kullananların düştüğü durumun kendisini çok üzdüğünü ifade etti.
Gecede bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu da sahnelenecek oyunun her şeyi açık bir şekilde gözler önüne serdiğini belirterek, uyuşturucu ile mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.
Gecede konuşan Bingöl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü Zafer Ercan ise, “Oyunun adı Bay EX. Neden? EX hem sokakta uyuşturucu bir hapın kısaltması hem de Latince ölüm anlamına gelen “exitus” sözcüğünün okunuşudur. Bu rahatsız edici benzerlik oyuna isim oldu.
“Testi Kırılmadan” adlı kitabımın oyunlaştırılmasının sebebi; uyuşturucunun ne denli ciddi bir toplumsal yara olduğunun tüm toplumca bilinmesidir. “Testi Kırılmadan” adlı kitapta yer alan benim birinci ağızdan dinleyip, aktardığım öykülerin kahramanlarıyla özdeşleşmek kolaydır. Çünkü anlatılanların hepsi gerçektir. Bu kötü gerçeklerin anlaşılarak yeni insanlar tarafından tekrar yaşanmaması en büyük amaçtır.
İnsanları uyuşturucudan uzak tutmanın ya da vazgeçirmenin tek yolu tabiî ki tiyatro değildir asıl olan nesnel koşulları iyileştirmektir... Yani bağımlılığa iten nedenleri ortadan kaldırmaktır. Tiyatro kimsenin kafasına vura vura bir şey öğretmez, kimseye zorla bir şey öğretemezsiniz. Tiyatro insanın dikkatini çekmek için hafifçe omzuna dokunmaktır...
Bu oyunla amacımız; çocuklarımızın omzuna hafifçe dokunarak, uyuşturucunun gerçek yüzünü göstermek ve gerçekle yüzleşmelerini sağlamaktır” diye konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Aktas (@Misafir_1149)
19 Aralık 2010 Pazar 03:32
Teşekkrüler Bay Ex grubuna
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
25.08.2026
03:05
Alpay`dan okul alışverişinde
Alpay'dan okul alışverişinde 'yerel esnaf' çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere çağrıda bulunarak, okul alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Alpay, 'Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapalım, Bingöl kazansın' dedi.
25.08.2026
03:03
Sütaş, Bingöl`de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş, Bingöl'de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş'ın Bingöl Entegre Tesisleri'nde doğrudan çalışan sayısı 1.006'ya ulaştı. Çalışanların yüzde 94'ünün Bingöl ve çevre illerden olduğu belirtilirken, yatırımın bugüne kadar kentte oluşturduğu toplam değer 202,5 milyon dolara ulaştı.
25.08.2026
03:01
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nin kentin önemli değerlerinden Bingöl balının tanıtımı için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt Bingöl Belediyesi, Miliamall ve Piesta AVM ile yerel radyolardan geldi. Tanıtım çalışmaları dijital ekranlar ve radyo yayınları üzerinden yürütülecek.
25.08.2026
03:00
FAST`ta limit yükseliyor
FAST'ta limit yükseliyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST sistemindeki işlem limitlerini 26 Ağustos itibarıyla artırıyor. Para transferleri ve 'Ödeme İste' işlemlerinde limit 300 bin TL'ye çıkarken, FAST-TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde de üst limit 300 bin TL olacak.
25.08.2026
02:59
MEB`den 81 ile
MEB'den 81 ile 'Milli Dayanışma' genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ile genelge gönderdi. Genelge kapsamında okullarda milli birlik, beraberlik, anayasal vatandaşlık ve 'kardeşlik hukuku' temalı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmalar eğitim yılının ilk haftasıyla sınırlı kalmayacak, yıl boyunca sürdürülecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın