KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Baydaş, stö'leri işaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mesut Kayaoğlu, CHP Bingöl Kadın Kolları Başkanı Sema Kaygalak ve bazı partililerle birlikte, dün Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'ı makamında ziyaret ettiler.

Baydaş, stö`leri işaret etti
05 HAZİRAN 2008 PERŞEMBE 18:37
0
1216
0
AA aa
Yürütülen faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi almak, bunun yanında, yapılması istenilen girişimlere de destek olmak isteklerini iletmek amacıyla bu ziyarette bulunduklarını söyleyen CHP İl Başkanı Kayaoğlu, kendi gözlemlerini de aktardı.
Kayaoğlu: “Havaalanı şart”
Konuşmasında, üniversite idari kadrosunun Bingöllülerden oluşmasının bir avantaj olacağını vurgulayan Kayaoğlu, üniversitenin oluşabilmesi için de havaalanının şart olduğunun altını çizdi.
Havaalanının yapılmamasının yatırımcı işadamlarının yanı sıra öğretim görevlilerinin de Bingöl'e gelişi hususunda engel olduğuna dikkat çeken Kayaoğlu, havaalanının yapılmamasının Bingöl'ün her konuda mağdur olmasına sebebiyet verdiğini söyledi.
‘Üniversitenin olduğu bir ilde havaalanı şarttır” diyen Kayaoğlu: “Çünkü üniversite kadar havaalanı da çok büyük bir faktördür. Havaalanı için çalışmalar var gibi yansıtılıyor. Fakat bu var gibi görünen çalışmalardan olumlu bir sonuç çıkacağını sanmıyorum” dedi.
Kayaoğlu: “Bingöl sahipsiz, ilgilenen yok!”
Bingöl'ün sahipsiz olduğunu, ilgi göstereninin ulunmadığını ileri süren Kayaoğlu, Bingöl'ün hala kasaba görüntüsünden kurtulamadığını savundu. Bingöl'ün, sosyal çevre sıkıntısının yanında, bitmek tükenmek bilmeyen sorunlarla boğuştuğunu ifade eden Kayaoğlu, her alandaki eldeki imkânların çevre illere kaptırıldığını vurguladı.
Üniversitenin kurulmasının sadece bina dikmekle olmadığını, bunun yanında sosyal altyapının da hazır olması gerektiğini dile getiren Kayaoğlu, şunlara dikkat çekti.
“Bingöl'e gelecek öğrenciler nerede barınacak? Öğrencilerin barınabileceği yurtlar var mı?  Kiraların cep yaktığı Bingöl'de öğrenciler barınma sorununu nasıl çözecekler? Birkaç kişi bir olup ev kiraladıkları zaman bu kez çalışmak zorunda kalacaklar. Peki iş imkanı var mı ki çalışsınlar? Ev yok, iş yok, yurt yok. Gelen öğrenci ne yapacak! Bunların hepsi birer sorundur ve çözülmesi gerekir.”
Baydaş: “Üniversite yavaş yavaş büyür”
Ziyarette, Bingöl Üniversitesi'nin gelişimi konusundaki görüşlerini aktaran Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, üniversitenin, yavaş yavaş büyüyeceğini ve gelişeceğini anlattı.
İlk olarak 6 bin 500 metrekare alanın tahsis edildiği Bingöl Üniversitesi'ne şuan için tahsis edilen toplam alanın 163 bin metrekare olduğuna dikkat çeken Baydaş: “Üniversite aktif olarak genişler ve yavaş yavaş büyür gelişir. Bu birkaç yıl yâda ay ile sınırlı olan bir olay değildir. Biz bugün temel atıyoruz, yarın devamı gelecek”
Baydaş: “Sağlık Yüksekokulu açılacak”
Önümüzdeki yıl Fen Edebiyat Fakültesi için öğrenci alacaklarını söyleyen Baydaş, yine önümüzdeki yıl Sağlık Meslek Yüksek Okulu için çalışmaların olacağını ifade etti.
İnalı Mahallesi'ndeki Gazi İlköğretim Okulu'nun yarısının kullanılmadığını anlatan Baydaş,  36 derslikli Gazi İlköğretim Okulu'nun çok büyük ve eğitim için gayet uygun bir bina olduğunu dile getirdi. Bu okulun Sağlık Meslek Yüksekokulu'na dönüştürülmesi için bulundukları taleplerden olumlu yanıtlar aldıklarını belirten Baydaş: “İnşallah önümüzdeki yıl burası Sağlık Meslek Yüksek Okulu olarak hizmet verecek. Sağlık okulları birçok bölümden daha avantajlı ve daha verimli. Bu alandan mezun olan bir öğrenci rahatlıkla iş bulabiliyor. Bir ziraat fakültesinden mezun olan bir öğrenci sağlık alanından mezun olmuş bir öğrenciye göre daha zor iş bulabiliyor. Sağlık sektörü özel sektörde çok mesafe kat etmiş. İsteyen bu sektörlerde rahatlıkla iş bulma şansına sahip oluyor” 
Baydaş, başvurulara dikkat çekti
Son dönemlerde üniversitedeki kadrolar için başlayan müracaatlarla ilgili dikkat çeken tespitlerde bulunan Baydaş, rektör ve idari kadronun Bingöllü olmasının daha fazla verimlilik getireceğine inandığını belirtti.
‘Gelmek isteyen Bingöllü öğretim görevlileri var' diyen Baydaş: “Fakat gelmek isteyen öğretim görevlileri arasında bazılarının hizmet için değil, makam için gelmek istediklerini görünce pek sıcak bakmadık” dedi.
Baydaş: “Üniversite Bingöl'ü kalkındırır”
Üniversitenin büyümesi ve gelişmesinin Bingöl'e büyük ekonomik katkılar sağlayacağını kaydeden Baydaş, öğrenci potansiyelinin artmasıyla katkıların daha da fazla olacağını söyledi.
Elazığ'dan Bingöl'e gelirken, üniversiteye yakın tüm yol kenarlarının özel sektör tarafından kullanılacağını anlatan Baydaş: “Yol kenarları ve üniversite çevresine çok sayıda lokanta ve kafe türü işletmeler açılır. Bununla birlikte hem istihdam sahası oluşur hem de işletmeciye ciddi ekonomik katkılar olur, refah düzeyi artar. Tabi ki bu süreç hemen olacak bir şey değildir. Bunların hepsi yavaş yavaş olur. Ben 1967 yılından beri Fırat Üniversitesi'nde çalışıyorum, tam 24 yıl görev yaptım o bölgede. Fırat Üniversitesi 40 yıllık bir eğitim kurumudur. 40 yılda ancak 16 bin öğrenci alabilmiş. Bingöl Üniversitesinin de 16 bin'e ulaşması bayağı bir zaman alır. Bunun için biraz sabırlı olmak ve özverili çalışmak gerekir. Üniversitenin ekonomik getirisinden daha önemli katkıları olacak. Okuyan Bingöllü sayısı artacak. Bingöl için yeni bir çehre olacak, yeni bir dönem olacak. Okumak isteyen başka illere gitmek zorunda kalmayacak. Kendi memleketinde okuyacak. Gidip dışarıda para harcamayacak. Başka illeri zengin edeceğine kendi memleketini zengin edecek. Bingöl'ün sabit yaşam tarzı hepten değişecek. Sosyolojik ve sosyal açıdan olumlu gelişmeler olacak. Biraz sabır etmek lazım. Sivil toplum örgütleri üniversite için toplumun hassasiyetini yükseltir ve toplum da bu konuda duyarlı olursa üniversite için ne istenirse istensin kimse hayır demeye cesaret edemez. Şu anda hem sivil toplum kuruluşlarında hem vatandaşta hassasiyet çok yüksek. Çok ilgi ve merak var” diye konuştu.
Baydaş: “Bingöl büyük bir fırsatı tepmiş”
Üniversitedeki idari ve akademik kadroların oluşuyla ilgili bilgiler de veren Baydaş, geçmiş yıllarda tepilen bir fırsatı da hatırlattı.
YÖK'ten izin çıkmadığı için kadro oluşturulmasının biraz zaman alacağını söyleyen Baydaş: “Danıştay, eski kriterlerin hepsini iptal etti. Bir iki hafta içerinde yeni kriterler çerçevesinde idari kadro oluşturma şekli ve öğrenci alımları hakkında düzenlemeler yapılacaktır. Öğrenci alımları da yeni kanun kapsamında alınacaktır. Bu kanundan sonra YÖK evet derse öğrenci alımı da direk gerçekleşmiş olur. Daha önce Fırat Üniversitesine bağlı olarak Bingöl'de Eğitim Fakültesi kurmak için Fırat Üniversitesinden Bingöl'e geldiler yer talibinde bulundular. Fakat Bingöl'de yer verilmediği için bu Eğitim Fakültesi Muş ilinde kuruldu ve Bingöl önemli bir fırsatı tepti” şeklinde konuştu.





Bingolonline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.10.2026
18:55
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2,1 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
06.10.2026
14:02
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Bingöl Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştu. Yeni statüyle birlikte hastanenin ileri teknoloji, modern tıbbi altyapı ve nitelikli insan gücüyle Bingöl ve bölgeye daha kapsamlı sağlık hizmeti sunması hedefleniyor.
06.10.2026
13:30
Bingöl`de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl'de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 25 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, haklarında toplam 37 yıl 11 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 aranan şahıs yakalandı. Çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirilirken, 49 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın