KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2025 Cuma
°C

Baykal: erdoğan hak ettiği cevabı aldı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Başbakan Anayasa Mahkemesi'nden hak ettiği cevabı almıştır” dedi.

Baykal: erdoğan hak ettiği cevabı aldı
31 MAYIS 2007 PERŞEMBE 09:26
0
1053
0
AA aa
ANKARA - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında toplandı. Alınan bilgiye göre toplantı devam ederken Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'nun yaptığı açıklamaya ilişkin bilgilendirilen Baykal, bu konuda değerlendirmelerde bulundu.

“Başbakan hukuka karşı terör uyguluyor son derece sorumsuz davranıyor” diyen Baykal'ın şu değerlendirmeyi yaptığı öğrenildi:

“Anayasa Mahkemesi, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili olarak karar verdikten hemen sonra Başbakan demokrasiye kurşun sıkıldığını söylemiş, tepkiler üzerine de sözlerinin Anayasa Mahkemesini değil beni hedef aldığını ifade etmişti. Ancak dünkü konuşmasında da kararın dayatmayla alındığını, yüz karası olduğunu söylüyor. Çok ağır hakaretlerde bulunuyor. Kim, kimler dayatmada bulunmuştur? Bir mahkemeye kim dayatma yapabilir? Başbakanın Türkiye'de anayasal kurumlarla kavgalı ve bizzat kendisinin istikrarsızlığın kaynağı olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Herhalde tarihinde ilk kez Anayasa Mahkemesi heyeti bir başbakana cevap vermiş ve suç duyurusunda bulunmak zorunda kalmıştır. Bu bir başbakan için çok ağır bir durumdur. Başbakan Anayasa Mahkemesinden hak ettiği cevabı almıştır.”

Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile bir süre önce yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarını da hatırlatan Baykal, “Başbakan en yakınlarının bile bu görüşmenin içeriğinden haberdar olmadığını söylüyor. Bu kadar gizli tutulan ne olabilir? Rejimlerle ilgili görüşmeler mi yapılmıştır, mesajlar mı verilmiştir? Bunları öğrenmek kamuoyunun en doğal hakkıdır” diye konuştu.

Baykal, Başbakan'ın bu konuda açıklama yapmak zorunda olduğunu savunarak, açıklama yapılmadığı sürece spekülasyonların önlenemeyeceğini kaydetti.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ
Baykal, TBMM'de yarın cumhurbaşkanını halkın seçmesine yönelik Anayasa değişikliğinin ikinci oylamasının yapılacağına dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Sezer'in bu değişikliği daha önce geri gönderdiğini vurgulayan Baykal, bu durumda yarın 367'nin altında bir oyla düzenlemenin kabul edilmesi halinde Anayasa değişikliğinin reddedilmiş sayılacağını söyledi.

Seçimden sonra oluşacak yeni meclisin ilk görevinin TBMM başkanını ardında da cumhurbaşkanını seçmek olacağını ifade eden Baykal, cumhurbaşkanının mutlaka uzlaşmayla seçilmesi gerektiğini, bu konuda parti olarak gerekli çabayı göstermeye hazır olduklarını belirtti.

Bu arada toplantıda genel seçime yönelik çalışmalar da gündeme geldi.



ntvmsnbc

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın