KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Baykal'dan köşk için süpriz açıklama!

Baykal, ''Ak Parti, uygun gördüğü adayı üçüncü turda seçebilecek durumda.'' dedi. Baykal ayrıca Ak Parti'nin ortak aday belirlemesi halinde Meclis'deki oylamaya katılacaklarınıda söyledi.

Baykal`dan köşk için süpriz açıklama!
27 TEMMUZ 2007 CUMA 17:59
0
1112
0
AA aa
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı konusunda MHP'nin yaklaşımı ile Ak Parti'nin sayı sorununu aştığını söyledi.

Baykal, başını Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün çektiği muhaliflerin istifa çağrısını değerlendirerek, ''Muhaliflerin istifa çağrısının siyasi bir içeriği yok.'' şeklinde konuştu. CHP Genel Merkezi'nde ATO Başkanı Sinan Aygün'ü kabul eden Baykal daha sonra gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendiren Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamaların ardından Ak Parti'nin cumhurbaşkanını seçme konusunda sayı sıkıntısını aştığını söyledi.

''Artık üçte 2 çoğunluğun sağlandığı açıkçı görünüyor'' diyen Baykal, ''MHP'nin yaklaşımı ile Ak Parti sayı sorununu aşmıştır. Şimdi görünen seçimde zorluk olmayacağıdır. Ak Parti üçüncü turda uygun gördüğü adayı seçebilecek durumdadır.'' dedi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonrası yaptığı ''uzlaşma'' çağrısına atıfta bulunan Baykal, ''Erdoğan'ın uzlaşma arayıp aramayacağı önemlidir. Uzlaşma aranması Türkiye'nin faydasınadır. Daha önceki Meclis'de uzlaşmayı iktidar reddetmiştir.'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ı görüşme için beklediğini söyleyen Baykal, ''Sayın Başbakanı bekliyorum. İşin doğrusu Erdoğan'ın uzlaşma aramasıdır. Erdoğan buraya bilgi vermek için geliyorsa bunun anlamı olmaz. Erdoğan adaylık konusunda bizimle tartışacaksa buna katkı veririz. Uygun isim ortaya çıkarsa Meclis'deki oylamaya katılırız.'' dedi.

Ak Parti'den yeni milletvekili seçilen Prof. Zafer Üskül'ün basına yansıyan sivil Anayasa sözlerine de değinen Baykal, ''Üskül'ün yaklaşımını kınıyorum. Üskül'ün Kemalizm maddesi kalksın sözleri üzüntü vericidir. Dakika bir gol bir. Atatürk'ün inkilapları Anayasa'dan kalksın denmeye başlandı. Bunlar hoş karşılanabilecek şeyler değil.'' şeklinde konuştu.

Zülfi Livaneli'nin basına yansıyan açıklamalarına da değilen Baykal, Zülfi Livaneli'nin Erdoğan'a yönelik seçim yasağını bir fırsat gördüğünü ancak kendilerinin böyle düşünmediğini söyledi.

Baykal, ''Arkadaşımızın yaklaşımı yakışıksız bir yaklaşım. Terlik zirvesi şeklinde çıkan sözler çok çirkin. Ne yani Müslüman evine bu şekilde girmek suçmu. Üstüne üstelik o anda bir terlik krizide çıkmış değil.'' dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın