KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Baykal'dan köşk için süpriz açıklama!

Baykal, ''Ak Parti, uygun gördüğü adayı üçüncü turda seçebilecek durumda.'' dedi. Baykal ayrıca Ak Parti'nin ortak aday belirlemesi halinde Meclis'deki oylamaya katılacaklarınıda söyledi.

Baykal`dan köşk için süpriz açıklama!
27 TEMMUZ 2007 CUMA 17:59
0
1099
0
AA aa
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı konusunda MHP'nin yaklaşımı ile Ak Parti'nin sayı sorununu aştığını söyledi.

Baykal, başını Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün çektiği muhaliflerin istifa çağrısını değerlendirerek, ''Muhaliflerin istifa çağrısının siyasi bir içeriği yok.'' şeklinde konuştu. CHP Genel Merkezi'nde ATO Başkanı Sinan Aygün'ü kabul eden Baykal daha sonra gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendiren Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamaların ardından Ak Parti'nin cumhurbaşkanını seçme konusunda sayı sıkıntısını aştığını söyledi.

''Artık üçte 2 çoğunluğun sağlandığı açıkçı görünüyor'' diyen Baykal, ''MHP'nin yaklaşımı ile Ak Parti sayı sorununu aşmıştır. Şimdi görünen seçimde zorluk olmayacağıdır. Ak Parti üçüncü turda uygun gördüğü adayı seçebilecek durumdadır.'' dedi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonrası yaptığı ''uzlaşma'' çağrısına atıfta bulunan Baykal, ''Erdoğan'ın uzlaşma arayıp aramayacağı önemlidir. Uzlaşma aranması Türkiye'nin faydasınadır. Daha önceki Meclis'de uzlaşmayı iktidar reddetmiştir.'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ı görüşme için beklediğini söyleyen Baykal, ''Sayın Başbakanı bekliyorum. İşin doğrusu Erdoğan'ın uzlaşma aramasıdır. Erdoğan buraya bilgi vermek için geliyorsa bunun anlamı olmaz. Erdoğan adaylık konusunda bizimle tartışacaksa buna katkı veririz. Uygun isim ortaya çıkarsa Meclis'deki oylamaya katılırız.'' dedi.

Ak Parti'den yeni milletvekili seçilen Prof. Zafer Üskül'ün basına yansıyan sivil Anayasa sözlerine de değinen Baykal, ''Üskül'ün yaklaşımını kınıyorum. Üskül'ün Kemalizm maddesi kalksın sözleri üzüntü vericidir. Dakika bir gol bir. Atatürk'ün inkilapları Anayasa'dan kalksın denmeye başlandı. Bunlar hoş karşılanabilecek şeyler değil.'' şeklinde konuştu.

Zülfi Livaneli'nin basına yansıyan açıklamalarına da değilen Baykal, Zülfi Livaneli'nin Erdoğan'a yönelik seçim yasağını bir fırsat gördüğünü ancak kendilerinin böyle düşünmediğini söyledi.

Baykal, ''Arkadaşımızın yaklaşımı yakışıksız bir yaklaşım. Terlik zirvesi şeklinde çıkan sözler çok çirkin. Ne yani Müslüman evine bu şekilde girmek suçmu. Üstüne üstelik o anda bir terlik krizide çıkmış değil.'' dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.07.2026
03:32
Bingöl`de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Bingöl'de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı:
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri`nde Mahsur Kaldı
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın