KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Bayraktar'dan 'Aşkın Sağı Solu' romanı

Gazetecilikte geçen 27 yılın ardından edebiyat sahnesine adım atan Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sine uzanan 'Aşkın Sağı Solu' adlı romanıyla ülkenin yakın tarihine duygusal bir tanıklık sunuyor. Sevginin, ideolojilerin ötesinde birleştirici gücünü vurgulayan eser, Türkiye'deki normalleşme sürecine edebi bir armağan niteliğinde.

Bayraktar`dan
25 KASIM 2025 SALI 14:48
16
4463
4
AA aa

Uzun yıllar boyunca toplumsal olayları, insan hikâyelerini ve bölgesel dönüşümleri haber diliyle aktaran Gazeteci Hakim Bayraktar, bu kez kalemini edebiyatın duygusal ve tanıklık dolu alanına taşıyor. Roman, 1970'lerin çalkantılı Türkiye'sinde, siyasi kutuplaşmaların, toplumsal dönüşümlerin ve kırılgan umutların ortasında filizlenen bir sevdayı merkeze alıyor.

Birbirine zıt ideolojik çevrelerde büyüyen Ahmet ve Nazo'nun imkânsız aşkı üzerinden bir dönemin vicdanını ve içsel yaralarını yeniden görünür kılan Aşkın Sağı Solu; Hikmet Tekin, Cezayir Baysal, Ringo lakaplı Mühittin Olcay, Şakir Elçi ve Rençber Aziz gibi dönemin gerçek figürlerine de sayfalarında yer veriyor.

Sonçağ Yayıncılık etiketiyle çıkan eserde, sadece aşk değil; 1971 Bingöl Depremi gibi felaketler, sokak infazları ve toplumsal dönüşümler de anlatılıyor. Deprem, romanın içinde yalnızca bir felaket değil, dayanışmanın ve yeniden doğuşun simgesi olarak da işleniyor.

Gazetecilikten gelen gözlem gücünü edebi sezgiyle harmanlayan Bayraktar, “haber gerçeğini” duygusal bir tanıklığa dönüştürüyor. Sinematografik diliyle her sahnede hem ışığı hem gölgeyi hem de insan kalbinin çatlaklarını gösteriyor.

Geçmişin karanlık ve gerilim dolu yıllarına pencere açan eser, okuru hem yakın tarihle yüzleştiriyor hem de merak uyandıran bir hikâyeye sürüklüyor.

Bingöl Online Haber Sitesi sahibi ve Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hakim Bayraktar, romanında sevgi ve vicdanın ideolojilerden daha güçlü olduğu fikrini merkeze alıyor.

“Aşkın Sağı Solu”, geçmişin yaralarını hatırlatırken bugünün Türkiye'sine umut dolu bir mesaj bırakıyor:

“Normalleşme, ancak birbirimizi yeniden sevmeyi hatırladığımızda mümkündür.”

Hem edebiyatseverlerin hem de yakın dönem tarihine ilgi duyan okurların dikkatini çekeceği öngörülen Aşkın Sağı Solu romanı, tüm seçkin kitapçılarda ve çevrimiçi satış platformlarında okurlarla buluştu.

 

BİNGÖL SATIŞ NOKTALARI;

Bilgi Kitap Dünyası – Hastane Caddesi Osman Bey Karşısı /Merkez-BİNGÖL

Mira Kitap Kırtasiye - Ş.M.Gündoğdu Mahallesi Ş. M. Gündoğdu Cad. 31/1A – Merkez/BİNGÖL

Turhan Kitap Kırtasiye 
Çarşı Şube : Yenişehir Mah Kutluay Sok (Eski Belediye Sokağı)
Kültür Şube : İnönü Mahallesi Kültür Caddesi No:19/A

İNTERNET SATIŞLARI FOTOĞRAFLARI TIKLAYINIZ;

     

        

 

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116925)
28 Kasım 2025 Cuma 09:56
SAYIN BAŞKAN VE BASIN KONSEYİ YENİ YAPILAN AWM ETRAFINDAKİ KLİMALARIN SAĞLIĞA VERDİĞİ ZARARLARI ÇEVREDEKİ ESNAFA VERDİĞİ RAHATSIZLIĞI GÖRÜNTÜ VE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİ BİR DENETLEYECEK KİMSE YOKMU ÇEVRE ŞEHİRCİLİK - SAĞLIK BAKANLIĞI - BELEDİYE - VALİLİK NEREDE SİZ BASIN MENSUPLARI BİR HABER YAPSANIZ İYİ OLMAZMI SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN...????
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116915)
27 Kasım 2025 Perşembe 09:10
Bu konulara değinmesi iyi oldu, bingolun yakın gecmişini öğrenmek için bir fırsat olabilir. Bingolun yakın gecmisiyle ilgili farklı kitaplar yazan varsa önerebilir misiniz ? Hakim beyi tebrik ederim, kitaptan yeni haber oldu inşallah en kısa zamanda okumaya baslayacam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116897)
26 Kasım 2025 Çarşamba 15:54
Sn. Hakim BAYRAKTAR Bey; Başarılar Dilerim...Necati GENGÖRÜ
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116883)
25 Kasım 2025 Salı 20:39
Hayırlı olsun inşallah
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın