KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Bayraktar'dan 'Aşkın Sağı Solu' romanı

Gazetecilikte geçen 27 yılın ardından edebiyat sahnesine adım atan Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sine uzanan 'Aşkın Sağı Solu' adlı romanıyla ülkenin yakın tarihine duygusal bir tanıklık sunuyor. Sevginin, ideolojilerin ötesinde birleştirici gücünü vurgulayan eser, Türkiye'deki normalleşme sürecine edebi bir armağan niteliğinde.

Bayraktar`dan
25 KASIM 2025 SALI 14:48
16
2666
4
AA aa

Uzun yıllar boyunca toplumsal olayları, insan hikâyelerini ve bölgesel dönüşümleri haber diliyle aktaran Gazeteci Hakim Bayraktar, bu kez kalemini edebiyatın duygusal ve tanıklık dolu alanına taşıyor. Roman, 1970'lerin çalkantılı Türkiye'sinde, siyasi kutuplaşmaların, toplumsal dönüşümlerin ve kırılgan umutların ortasında filizlenen bir sevdayı merkeze alıyor.

Birbirine zıt ideolojik çevrelerde büyüyen Ahmet ve Nazo'nun imkânsız aşkı üzerinden bir dönemin vicdanını ve içsel yaralarını yeniden görünür kılan Aşkın Sağı Solu; Hikmet Tekin, Cezayir Baysal, Ringo lakaplı Mühittin Olcay, Şakir Elçi ve Rençber Aziz gibi dönemin gerçek figürlerine de sayfalarında yer veriyor.

Sonçağ Yayıncılık etiketiyle çıkan eserde, sadece aşk değil; 1971 Bingöl Depremi gibi felaketler, sokak infazları ve toplumsal dönüşümler de anlatılıyor. Deprem, romanın içinde yalnızca bir felaket değil, dayanışmanın ve yeniden doğuşun simgesi olarak da işleniyor.

Gazetecilikten gelen gözlem gücünü edebi sezgiyle harmanlayan Bayraktar, “haber gerçeğini” duygusal bir tanıklığa dönüştürüyor. Sinematografik diliyle her sahnede hem ışığı hem gölgeyi hem de insan kalbinin çatlaklarını gösteriyor.

Geçmişin karanlık ve gerilim dolu yıllarına pencere açan eser, okuru hem yakın tarihle yüzleştiriyor hem de merak uyandıran bir hikâyeye sürüklüyor.

Bingöl Online Haber Sitesi sahibi ve Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hakim Bayraktar, romanında sevgi ve vicdanın ideolojilerden daha güçlü olduğu fikrini merkeze alıyor.

“Aşkın Sağı Solu”, geçmişin yaralarını hatırlatırken bugünün Türkiye'sine umut dolu bir mesaj bırakıyor:

“Normalleşme, ancak birbirimizi yeniden sevmeyi hatırladığımızda mümkündür.”

Hem edebiyatseverlerin hem de yakın dönem tarihine ilgi duyan okurların dikkatini çekeceği öngörülen Aşkın Sağı Solu romanı, tüm seçkin kitapçılarda ve çevrimiçi satış platformlarında okurlarla buluştu.

 

BİNGÖL SATIŞ NOKTALARI;

Bilgi Kitap Dünyası – Hastane Caddesi Osman Bey Karşısı /Merkez-BİNGÖL

Mira Kitap Kırtasiye - Ş.M.Gündoğdu Mahallesi Ş. M. Gündoğdu Cad. 31/1A – Merkez/BİNGÖL

Turhan Kitap Kırtasiye 
Çarşı Şube : Yenişehir Mah Kutluay Sok (Eski Belediye Sokağı)
Kültür Şube : İnönü Mahallesi Kültür Caddesi No:19/A

İNTERNET SATIŞLARI FOTOĞRAFLARI TIKLAYINIZ;

     

        

 

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116925)
28 Kasım 2025 Cuma 09:56
SAYIN BAŞKAN VE BASIN KONSEYİ YENİ YAPILAN AWM ETRAFINDAKİ KLİMALARIN SAĞLIĞA VERDİĞİ ZARARLARI ÇEVREDEKİ ESNAFA VERDİĞİ RAHATSIZLIĞI GÖRÜNTÜ VE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİ BİR DENETLEYECEK KİMSE YOKMU ÇEVRE ŞEHİRCİLİK - SAĞLIK BAKANLIĞI - BELEDİYE - VALİLİK NEREDE SİZ BASIN MENSUPLARI BİR HABER YAPSANIZ İYİ OLMAZMI SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN...????
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116915)
27 Kasım 2025 Perşembe 09:10
Bu konulara değinmesi iyi oldu, bingolun yakın gecmişini öğrenmek için bir fırsat olabilir. Bingolun yakın gecmisiyle ilgili farklı kitaplar yazan varsa önerebilir misiniz ? Hakim beyi tebrik ederim, kitaptan yeni haber oldu inşallah en kısa zamanda okumaya baslayacam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116897)
26 Kasım 2025 Çarşamba 15:54
Sn. Hakim BAYRAKTAR Bey; Başarılar Dilerim...Necati GENGÖRÜ
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116883)
25 Kasım 2025 Salı 20:39
Hayırlı olsun inşallah
01.06.2026
18:49
Bingöl Üniversitesi`nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edilirken, mezuniyet coşkusu kep atma seremonisiyle taçlandı.
01.06.2026
13:55
Aftor Küme Evleri`nde yangın paniği
Aftor Küme Evleri'nde yangın paniği
Bingöl merkez Aftor Küme Evleri mevkiinde bir evin bitişiğindeki odunlukta çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin eve sıçraması itfaiyenin müdahalesiyle engellenirken, dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.
01.06.2026
13:05
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Kurban Bayramı tatilinde Bingöllülerin yoğun ilgi gösterdiği Gülbahar Barajı çevresinde yaşanan eksiklikler, vatandaşların tepkisini beraberinde getirdi. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken alan için ağaçlandırma, kamelya, çeşme ve seyyar tuvalet talebi öne çıktı.
31.05.2026
18:04
Bingöl ESOB`un yeni başkanı belirlendi
Bingöl ESOB'un yeni başkanı belirlendi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) genel kurulunda başkanlık el değiştirdi. Üç adayın yarıştığı seçimde en fazla oyu alan Mesut Kurtaran, birliğin yeni başkanı oldu. Yılların başkanı Ali Bayram ise Şoförler Odası'nın ardından ESOB Başkanlığına da veda etti.
31.05.2026
18:02
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Kurban Bayramı tatili boyunca Bingöl ve çevresindeki kara yollarında meydana gelen çok sayıda trafik kazası, bayram sevincini gölgeledi. Kent merkezi, ilçe yolları ve çevre illerle bağlantılı güzergâhlarda yaşanan kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, toplam 39 kişi yaralandı.
31.05.2026
18:01
Bingöl`de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yağışlı hava, bağ ve bahçe ekimlerini geciktirdi. Her yıl mayıs ayında tamamlanan ekimler, bu yıl haziran ayına girilmesine rağmen birçok bölgede hâlâ yapılamadı. Toprağın yeterince kurumasını bekleyen çiftçiler, havaların ısınmasını umutla takip ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın