KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2026 Cuma
°C

Bayram alışverişi uyarısı

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü M. Mesut İlhan, yaptığı basın açıklamasında
yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi alışverişlerle ilgili olarak
tüketicileri uyardı.

Bayram alışverişi uyarısı
04 EYLÜL 2010 CUMARTESİ 02:39
0
2248
0
AA aa
Sanayi ve Ticaret İl Müdürü M. Mesut İlhan, bayram alışverişinde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yaptığı açıklamada tüketicileri uyaran İlhan: “Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı öncesinde alışveriş hazırlığı içinde olan tüketicilerin açıkta satılan ürünlere dikkat etmelerini, üzerinde etiketi, ambalajı bulunmayan ürünleri satın almamalarını, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu bulunan ürünleri tercih etmelerini istiyoruz. Ramazan Bayramı öncesinde alışveriş hazırlığı içinde olan tüketiciler, satın almayı düşündükleri mal veya hizmetler için firmalar tarafından bulundurulması gereken etiket, tarife veya fiyat listesi konusunda son derece dikkatli olmalıdır. Yapılan alışverişlerde sorunla karşılaşanların Tüketici Hattı “ALO 175”i arayabileceklerini, www.sanayi.gov.tr internet adresine elektronik ortamda şikâyette bulunabileceklerini, illerde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren il tüketici sorunları hakem heyetlerine, ilçelerde ise kaymakamlık bünyesinde bulunan ilçe tüketici sorunları hakem heyetlerine tüketici mahkemelerine başvurabileceklerdir” diye konuştu.

Tüketicilere Önemli Uyarılar:


1. Alışverişe mutlaka alışveriş listesi ile çıkınız.
2. Malın fiyat ve kalitesini değişik yerlerden araştırmadan satın almayınız.
3. Alınması gereken mallar ve miktarlar dışında alışveriş yapmayınız.
4. Fiyatı uygun olan mallar arasında; garanti belgesi, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu, satış sonrası hizmetlerin alınacağı liste ve teknik düzenlemesine uygun ürünleri almayı unutmayınız.
5. Garanti belgesine satıcının kaşesini vurdurup alışverişe ait fiş veya faturanın tarih ve sayısını işletmeyi unutmayınız.
6. Satın alınacak malın çeşidine göre kullanım ve bakım özelliklerini öğreniniz.
7. Satıcının ve birlikte alışverişe çıkılan kişiler varsa bunların sözlerini temkinle karşılayınız ve alışveriş planına sadık kalmaya çalışınız.
8. Tartı ve ölçü aletlerinin doğru kullanılmasına dikkat ediniz.
9. Plan dışı harcama yapmamak için alışverişe yorgun ve aç çıkmayınız.
10. Alışveriş listesinden aldığınız ürünleri işaretleyerek alışverişinizi gerçekleştiriniz.
11-Etiket, tarife ve fiyat listesi bulundurmayan firmalardan alışveriş yapmayınız.

Alışveriş sonrasında bir sorunla karşılaşıldığında yapılması gereken işlemler


1. İllerde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren il tüketici sorunları hakem heyetlerine,
2. İlçelerde kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren ilçe tüketici sorunları hakem heyetlerine,
3. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü'ne (www.sanayi.gov.tr)
4. Tüketici mahkemelerine (İhtisas Mahkemesi yoksa Asliye Hukuk veya Ticaret Mahkemeleri)
5. Tüketicilerin korunmasına yönelik faaliyet gösteren dernek veya vakıflara 938,00 TL tutarını aşmayan alışverişlerde direkt tüketici sorunları hakem heyetlerine, bu tutarı aşan alışverişlerde ise direkt tüketici mahkemelerine başvurunuz.
Ayrıca fiyat indirimine giden firmalar etiket, tarife veya fiyat listesindeki indirimli satış fiyatını, malın indirimden önceki satış fiyatıyla birlikte göstermesi gerekmektedir.
İndirimli satış yapılan ürünlerde, ürün etiketi üzerindeki indirim öncesi fiyat ile indirimli fiyata dikkat ediniz, indirimin belirtilen oranda yapılıp yapılmadığını karşılaştırınız.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
18.06.2026
13:49
Bingöl`ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Bingöl'ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Türkiye genelinde konut satışları mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre gerilerken, Bingöl'de 175 konut satışı gerçekleşti. Veriler, bölgede en fazla konut satışının Elazığ'da yapıldığını ortaya koydu.
18.06.2026
13:31
Komşu illerden gelip Bingöl`de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Komşu illerden gelip Bingöl'de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı.
18.06.2026
01:39
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu.
18.06.2026
00:52
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Adana'da serinlemek amacıyla girdiği sulama kanalında akıntıya kapılan 15 yaşındaki Harun Dalçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden gencin Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayağansöğüt köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
18.06.2026
00:51
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi, İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi gündemiyle olağanüstü meclis toplantısı yapma kararı aldı. Teklifin kabul edilmesi halinde, Genç ilçesi tarihinde ilk kez bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verilmiş olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın