KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Bayram: düzensizlik önlenmeli

Ticari yolcu taşıtlarıyla ilgili artan şikâyetleri değerlendiren Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram; “Ciddi bir sorundur ve acilen çözülmesi gerekiyor. İlgili tüm kurumlar toplanarak bu düzensizliğin önüne geçilmeli” dedi.

Bayram: düzensizlik önlenmeli
22 EKİM 2015 PERŞEMBE 00:47
0
2543
0
AA aa

 Ticareti yolcu taşımacılığındaki sıkıntıların artması, halkın şikâyetlerinin yoğunlaşmasıyla ilgili basına yansıyan tepkileri değerlendiren Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, vatandaşın haklı olduğunu, acil çözüm üretilmemesi durumunda sorunun içinden çıkılmaz bir hal alacağını söyledi.

“HER ÖNÜNE GELEN ŞOFÖR KOLTUĞUNA OTURUYOR”

Ticari taşıtlardaki en ciddi sıkıntının şoförlerle alakalı olduğunu anlatan Bayram, sürücülerin kayıt altında tutulamamasından dolayı olası problemlerde yaptırım uygulanamadığını ifade etti.

Bayram; “Sakarya modelini uygulamak için teklifimiz üzerine yoğunlaşacağız. Orada, ticari araç kullanabilmek için ara dönemlerde sınavlar yapılıyor. Bir sürücü, üç defa sınava girebiliyor ve kazanamazsa şayet, asla ticari araç kullanamıyor. Tabi sınavı geçmenin ötesinde, bu sürücülerin gerek trafik kullarına uyumu, gerekse vatandaşa davranışlarıyla ilgili ciddi bir eğitime ihtiyaç var. Bingöl'de, her önüne gelen ticari araç kullanıyor. Aracı nasıl kullanıyor? Trafiği tehlikeye atıyor mu? Yolcuya nasıl davranıyor? Bunları önemseyen yok. ‘Yanlış yaparsa kovarız' deniliyor. Burada gerek kooperatiflerle, gerekse taksi duraklarıyla masaya oturup bu soruna kalıcı çözümler üretilmeli. ‘Herkes kendisi yapsın' demek de doğru bir yaklaşım olmaz. Bu hususta gerekli düzenlemeler yapılmalı, yaptırımlar ortaya konularak düzen sağlanmalı. Kurallar belli olacak ve herkesin buna uyması istenecek. Aksi halde vatandaşa hizmetten öte eziyete dönüşür. Nitekim şuan eziyettir”

“ÇÖZÜMÜ ERTELEMEMELİYİZ”

Yıllardır devam eden sorunun çözümüne dair artık birilerinin harekete geçmesi gerektiğini de vurgulayan Bayram, çözüm önerilerinin dikkate alındığı ve gerçek manada çözüm odaklı bir uygulama görülürse, sıkıntıların giderileceğine inandığını belirtti.

Ticari taksi sayısındaki artışa rağmen durak sayılarının yetersiz olduğunu, çarşı merkezinde ciddi bir yığılma olduğunu ve buna çözüm bulunması gerektiğini dile getiren Bayram; “Aslında sorunun temelinde, ticari taksi plaka ihalelerindeki yanlışlar var. Bunu bir rant kapısı olmaktan çıkarabilselerdi, petrolcüye, kuyumcuya, mobilyacıya vs. taksi plakası satmasalardı, bugün bunların önemli bir kısmını konuşmuyor olacaktır. Hatayı yapan sürücü oluyor ama karşımızda araç sahibi var. Sürücülere de yaptırım getirilmeli. Büyükşehirlerde yapılan önemli düzenlemeler neyse, burada da uygulayalım. Vatandaşın sıkıntısına çare üretilmezse, yasal zorunluluklar ortaya konup takibi yapılmazsa, eziyet her daim devam eder. Acilen bir toplantı yapılmalı ve çözüme katkı sunabilecek kim varsa görüşü ve desteği alınmalıdır. Hatta İl Trafik Komisyonu toplantılarını basına da açalım. Çözümü ertelemek alışkanlığımızdan vazgeçelim artık. Seçim sonrası tez elden bir araya gelip kalıcı ve köklü bir çözümle vatandaşa da rahat bir nefes aldıralım” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.08.2025
23:15
Bingöl`ün yükünü taşıyordu! Hasan Barkoçi hayatını kaybetti
Bingöl'ün yükünü taşıyordu! Hasan Barkoçi hayatını kaybetti
Bingöl, bir emekçisini, bir dostunu, bir şehrin hafızasında yer eden simasını kaybetti…
12.08.2025
23:13
Ziver İnşaat Bingöl`de okul yapacak
Ziver İnşaat Bingöl'de okul yapacak
Ziver İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci ile Bingöl İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında okul yapım protokolü imzalandı. 240 öğrenci kapasiteli 8 Derslikli ilkokul, Bingöl merkez Güveçli Köyü'nde inşa edilecek.
12.08.2025
23:12
Cinayetten aranıyordu! Bingöl`de yakalandı
Cinayetten aranıyordu! Bingöl'de yakalandı
Bingöl'de 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
12.08.2025
23:11
Memur-Sen hükümetin teklifini kabul etmedi
Memur-Sen hükümetin teklifini kabul etmedi
2026-2027 yıllarındaki memur ve memur emeklilerinin zam oranları ile sosyal şartlarını belirleyecek '8. Dönem Toplu Sözleşme' süreci devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın açıkladığı ilk teklifi değerlendiren Memur-Sen Başkanı Yalçın, teklifi reddettiklerini dile getirdi.
12.08.2025
23:10
Okullarda tek tip kıyafet geri dönüyor
Okullarda tek tip kıyafet geri dönüyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte serbest kıyafet uygulamasının sona ereceğini ve forma zorunluluğunun geri geleceğini açıkladı. Düzenlemenin amacı, velilere ek maddi yük getirilmesini önlemek.
12.08.2025
23:09
Bingöl`de Jandarmadan 8 noktada baskın
Bingöl'de Jandarmadan 8 noktada baskın
Bingöl'de 8 ayrı noktada yapılan baskınlarda yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanıldığı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın