KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Haziran 2025 Perşembe
°C

Bayram harçlığı yine silahlara gitti

Çocuklar topladıkları bayram harçlıklarıyla oyuncak silah alıp, sokaklarda birbirleriyle savaş oyunu oynadı.

Bayram harçlığı yine silahlara gitti
22 KASIM 2010 PAZARTESİ 08:23
2
7413
1
AA aa

Eski bayramlarda görmeye alıştığımız gün boyu ellerinde şeker torbalarıyla ev ev gezip şeker toplayan çocukların yerine artık ellerinde oyuncak silahlar ve internet cafelerde şiddet içeren oyunları oynayan çocukları görüyoruz.

Uzmanların 'kör edebilir' uyarısına ve satışının yasaklanması için yapılan birçok girişime rağmen boncuk atar oyuncak silahlar, çocukların elinden düşmüyor.

Kurban Bayramı'yla birlikte doyasıya eğlenen çocuklar bayram harçlıkları ile aldıkları oyuncak silahlarla bu yıl da tehlikeli bir oyun oynadılar. Her bayramda yaşanan bildik manzaralar bu Kurban Bayramı'nda da yaşandı.

Uzun namlulu, kısa namlulu, otomatik gibi özellikleri olan ve onlarca çeşidi bulunan boncuk atar oyuncak silahlar ile savaş oyunu oynayan çocuklar, izledikleri dizi ve filmlerin etkisiyle oyuncak silahlarını ellerinden düşürmüyor.

Uzmanlar, oyuncak silahtan çıkan boncuk mermilerin göze isabet etmesi halinde göz içi kanama ya da daha da kötüsü kör olma tehlikesi yaşanabileceğini belirtiyor. Yapılan tüm uyarılara rağmen hem ailelerin duyarsızlığı hem de çocukların birbirlerinden etkilenmesi üzerine boncuk atar oyuncak silahlar ara sokaklarda yok satıyor.

Her bayramda yaşanan maytap ve tehlikeli oyuncak kazalara rağmen, çocuklar tehlikeli eğlence yöntemlerine ulaşmakta zorlanmıyor. 2–10 TL arasında satılan oyuncak silahlara, ucuz fiyatları sayesinde çocukların kolaylıkla ulaşabileceği nesneler olarak ara sokaklarda bulunan market ve bakkallardaki yerlerini alıyor.

Boncuklu silahlarıyla objektife poz veren çocukların aileleri ise tüm çabalarına rağmen çocuklarını bu tehlikeli oyundan geri tutamadıklarını ifade ederek, güvenlik güçlerinden ve zabıta ekiplerinden denetimlerin artırılmasını istedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
faruk_12_12polat@hotmail.com (@Misafir_906)
28 Kasım 2010 Pazar 14:52
bu haberin dikkate alınmasını çok istiyorum bir an önce bu silahlar ortadan kaldırılmalı sayın valimiz sayın belediye başkanımız sayın millet vekillerimiz sayın devlet bakanımızLÜTFEN BU HABERİ DİKKATE ALIN.....!!!!!!!!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın