KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
10 °C Açık

Bayram: 'Mağdur kiracı esnaflarımıza bir çıkış yolu'

Bursa'da bir lokantacının mahkemeye başvurması, emsal karar çıkarttı. Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Bayram: 'Bazı mülk sahipleri yerine yargı insaflı bir karar çıkarttı. Mağdur kiracı esnaflarımıza bir çıkış yolu' diyerek kararın yol gösterici olduğunu belirtti.

Bayram: `Mağdur kiracı esnaflarımıza bir çıkış yolu`
11 EKİM 2020 PAZAR 19:51
10
3112
11
AA aa

Bursa'da lokantacı Ahmet Yahyaoğlu, salgında işlerinin büyük oranda düştüğü gerekçesiyle kira bedeliyle ilgili ihtiyati tedbir kararı verilmesi, kirasının yeniden belirlenmesi talebiyle Sulh Hukuk Mahkemesine başvurdu.

Mahkeme 23 bin liralık aylık kira bedelinin, 11 bin 500 liraya indirilmesi talebini reddetti.

İtiraz üzerine, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, emsal niteliğinde bir kararla iş yeri sahibinin talebini kabul edip ihtiyati tedbir uygulanmasına hükmetti.

“YARGI İNSAFLI BİR KARAR ÇIKARTTI”

Bursa'daki kararın doğru olduğun belirten ve tüm illerdeki esnaflar için bir emsal karar niteliğinde olduğunu söyleyen Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Bayram, yargının insaflı bir karar çıkardığını vurguladı.

Bayram; “Defalarca uyardık, kimi kurumlar ve mülk sahiplerine de birebir ricacı olduk, basın ve sosyal medya aracılığı ile gündeme sokmaya çalıştık. Sonunda başta diyanet olmak üzere bağzı mülk sahipleri yerine yargı insaflı bir karar çıkarttı. Mağdur kiracı esnaflarımıza bir çıkış yolu. Bu karar hem hukuki hem de vicdani bir karardır. Birçok ile de emsal olacak bir karar. Türkiye olarak bu salgın sürecini el birliğiyle atlatmalıyız” dedi.

“BİRÇOK İŞYERİ KAPANDI”

Pandemi nedeniyle birçok esnafın tedbirler kapsamında kapandığını ve daha sonra açılmasına rağmen istenilen kazancın olmadığını söyleyen Bayram, esnafın kepenk kapattığını belirtti.

Bayram; “ Türkiye genelinde ve ilimizde birçok esnaf işyerini kapatmak zorunda kaldı. Pandemi tedbirleri kapsamında kapandılar, birçoğu da verilen kredilerle ayakta durabildi ama hepsi için geçerli değildi. İlimizde artan dükkan kiraları kapatma nedenlerinden biri zaten. Esnafın kirası çok fazla haliyle iş yapamayınca kirayı veremiyor ya borçlanıyor ya da kapanıyor. Dediğim gibi bu zor süreçleri hep birlikte atlatmalıyız” diye konuştu.

“ÖĞRENCİ SERVİSLERİNİN DE DURUMU KÖTÜ”

Yine pandemi nedeniyle işyerlerinin yanında öğrenci servislerinin de maddi olarak kayıpları olduğunu söyleyen Bayram, bu süreçte en çok etkilenen sektörlerden olduğunu söyledi.

Okulların kapalı olması nedeniyle öğrenci servislerinin kontak kapattığı söyleyen Bayram, onları için de bir çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63221)
13 Ekim 2020 Salı 15:07
Ali Bayram kaç yıldır o koltukta bilmiyorum.
Bildiğim tek bir şey var oda başkanı olup İKTİDARDAN korkmadan her seferinde konuşan TEK ADAM OLMASIDIR.
50 YILDIR orada başkansa ya onun gibi biri çıksın yada Ali Bayram 50 değil 150 yıl daha orada otursun. En azından susmuyor en azından esnafın derdini sıkıntısını paylaşıyor. İcra makamı değil yapa bileceği tek şey eleştirmek oda başkanlarının en azından onu yapıyor. İktidar vekillerini karşılamaya ön iliklemeye gitmiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63216)
13 Ekim 2020 Salı 12:51
Resmi Kurumların 3 ay kira almamaları gerekir alınmaz ise esnaf biraz rahatlar başkanım teşekkürler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63213)
13 Ekim 2020 Salı 12:02
Gönül isterdi ki insanlar okudukları haberi anlasınlar. Başkan, haberde diyor ki böyle bir emsal karar var. Esnafımız bu yolla kira indirimi talebinde bulunabilir. Adam çıkmış diyor ki yok ipotek yok mahkemeye versinler. Esnafın derdi sıkıntısı umrunda değil. Tek derdi şehrin yaşayan en büyük değerini karalamak. Ve yazık ki bunu kendi adıyla yapamayacak kadar da aciz. Cidden şehir için hiç birşey yapmayanlar bari yapanlara engel olmasınlar. Zaten memleket birşey beklemiyor ama şu adamların kıymetini bilelim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63175)
12 Ekim 2020 Pazartesi 15:22
ali bayram tutğunu koparan bir başkandır başarılar diliyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63162)
12 Ekim 2020 Pazartesi 08:26
50 yıl oda başkanlığına ipotek koyanları da mahkemeye versinler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63212)
13 Ekim 2020 Salı 11:57
@Misafir Kullanıcı Adım Hasan Berdibek.
Koca şehirde gerçekleri konuşan tek bir adam var. Sizin de tek derdiniz o koltukta oturduğu süre. O koltuk için senelerdir seçim yapılıyor. Esnaf da kendisini seçiyor. Atamayla, torpille beceriksiz, yetersiz adamların koltuklara getirilmesi sizi rahatsız etmiyor. Sizi getirip o koltuğa oturtsalar utanmadan kabul edersiniz. Ama seçimle hak ederek gelene katlanamıyorsunuz. Çünkü cahilsiniz, çünkü yalakalık yapmadan, kendiniz olduğunuz için bu hayatta başarabileceğiniz hiç bir şey yok. Zaten o yeterlilikte olsanız adınızla yaparsınız bu yorumları.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63179)
12 Ekim 2020 Pazartesi 16:19
@Misafir Kullanıcı SEN ÖNCELİKLE ALİ BAŞKANIN NE ANLATDIĞINI, NEYİ ANLATMAYA ÇALIŞTIĞINI ANLA SONRASINDA OLUR OLMADIK YORUM YAP. ALİ BAŞKANIN ANLATMAK İSTEDİĞİ ESNAF VE SANATKÂRIN BU SALGIN SÜRECİNDE YAŞADIĞI SIKINTILAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. EĞERKİ BAŞKANIN BUNCA YILDIR O MAKAMDA OLDUĞU RAHATSIZ EDİYORSA SENİ, VARSA ESNAF KAYDIN GEL ADAY OL YAPABİLİYORSAN SENDE BAŞKANLIK YAP. LÜTFEN CAHİL CAHİL KONUŞMAYIN KONULARI SAPTIRMAYIN. EĞERKİ VARSA BİR KARIN AĞRINIZ SADECE ALİ BAŞKANA DEĞİL, YILLLARDIR DİĞER SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI BAŞINDA OTURANLARA VE HİÇBİR ZAMAN ÜYELERİNİ DESTEKLEMEYEN DİĞER KURULUŞLARDAN DA BAHSEDİN.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63174)
12 Ekim 2020 Pazartesi 14:42
@Misafir Kullanıcı Aynen katılıyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63159)
12 Ekim 2020 Pazartesi 00:28
Bim A101 Şok esnafı bitirdi sağ olsunlar her şeyi satıyorlar.Bingolde gençlere verilen tavsiye git kahve aç geldiğimiz nokta bu...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63156)
11 Ekim 2020 Pazar 22:26
Ali beyden başka bu esnafın temsilcisi yokmu? Nerede bu diğer odalar? oda başkanları?
İktidar sahipleri ile poz vermekten başka bir iş yapıyorlar mı?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63153)
11 Ekim 2020 Pazar 20:47
Esnaf malesef cok zor durumda 50 yıllık lokanta kapandı adam 20 bin kirayı nasıl versin ozellik le bingolde kiralar cok yuksek esnaf tek caddeye mahkum edilmiş acilen yeni yerleşim alanlara ihtiyaç var yoksa bu kiralar boyle devam eder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın