KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Aralık 2025 Cuma
°C

Bayram öncesi aşı çağrısı

Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Mehmet Emin Gündoğdu, bayramda vaka sayılarının artabileceğine dikkat çekerek, aşı olunması gerektiği çağrısında bulundu.

Bayram öncesi aşı çağrısı
18 TEMMUZ 2021 PAZAR 14:51
1
1908
3
AA aa

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla ziyaretlerin arttığını hatırlatan Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Mehmet Emin Gündoğdu, aşı çağrısında bulundu.

Gündoğdu, randevusuz olarak 18 yaş üstü her vatandaşın gerek mobil aşı uygulamalarında gerekse sağlık kuruluşlarında aşı olabileceğini belirtti.

Gündoğdu, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Koronavirüs ile mücadelenin en önemli unsuru hiç şüphesiz maske, mesafe, temizlik, aşıdır ve aşı, koronavirüse karşı geliştirilmiş en önemli silahtır. Aşı oranının düşük olduğu illerde vaka sayılarının yeniden yükseldiği Sağlık Bakanımızın açıklamalarından da anlaşılmaktadır. Ayrıca son dönemlerde kısıtlamaların kaldırılması, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerin artması ile birlikte kontrolsüz ve tedbirsiz ziyaretlerin çoğaldığı,  maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmada gevşeme görülmüştür. Şüphesiz kuralların ve tedbirlerin hiçe sayılması vaka artışını da beraberinde getirmiştir. Tedbirlere riayet edilmemesi durumunda aşı oranının da düşük olduğu ilimizde Kurban Bayramında vaka sayısında artış oluşturacağı aşikardır. İl Sağlık Müdürlüğümüzce Covid-19 Aşısı hususunda gerekli çalışmalar yapılmış, hastanelerimizde, aile sağlığı merkezlerimizde aşı odaları oluşturulmuştur. Şehir ve ilçe merkezlerinde ihtiyaç duyulan alanlarda Mobil Aşı Uygulama Noktaları faaliyete geçirilmiş, mobil aşı ekiplerimiz tarafından ev, ev, köy köy, mahalle mahalle dolaşılarak vatandaşlarımızın aşıları yapılmaya çalışılmıştır. Aşı için tüm imkânlar seferber edilerek, koronavirüsün son bulması için her türlü çalışma titizlikle yerine getirilmektedir. Koronavirüsü hayatımızdan çıkarmak, sosyal hayatımızı yeniden hareketlendirmek, birbirimizi yeniden gönül rahatlığıyla ziyaret ettiğimiz günlere yeniden ulaşmak, sağlıklı ve endişesiz günlere ulaşmak için tüm vatandaşlarımızı maske, mesafe ve temizlik kuralına uymaya ve 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımızı hastanelerimize, aile sağlığı merkezlerimize ve mobil aşı uygulama noktalarına randevusuz aşı olmaya davet ediyor, Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84429)
19 Temmuz 2021 Pazartesi 21:32
Son üç gündür çarşı pazar çok kalabalık ve delta varyantı hız kesmeden yayılacak. Bu gidişle önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi de uzaktan olacaktır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84424)
18 Temmuz 2021 Pazar 22:12
Her birey kendine düşeni yaparsa bu hastalık biter emin hocam..Birey bilinçli olması için emek ve ikna etmek isteyen sağlık personeline Allah yardımcıları olsun derim..Sonbaharda belli olur sonuçları .Allah yardımcımız olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84422)
18 Temmuz 2021 Pazar 15:11
Bir çok Doktor da deneysel covid-19 aşıları hakkında çekincelerini dile getiriyor. Tehlikeli olduğunu söylüyor. En bariz örneği mRNA teknolojisinin mucidlerinden Dr. Robert Malone, advers reaksiyon riski çok yüksek bu aşıyı olmayın diye çağrı yapıyor.
12.12.2025
05:48
İstanbul`da `Bingöl` rüzgârı başladı
İstanbul'da 'Bingöl' rüzgârı başladı
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde başlayan ve resmi açılışı Cuma günü (bugün) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katımıyla yapılacak 'Bingöl Tanıtım Günleri', tüm sahip olduğu değerleriyle ziyaretçilerine tanıtılacak.
12.12.2025
05:46
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
TGRT Haber canlı yayınında Bingöl Üniversitesi'nin yeni nesil vizyonunu anlatan ve uluslararası arenada güçlü bir aktör olma hedefini paylaşan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, İstanbul'daki Bingöl Tanıtım Günleri'ne tüm halkı davet etti.
12.12.2025
05:44
Hülakü, Bakan Memişoğlu`ndan yanıt istedi
Hülakü, Bakan Memişoğlu'ndan yanıt istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Devlet Hastanesi'nde hasta bir bebeğe konulan teşhis ve uygulanan tedaviye ilişkin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
12.12.2025
05:42
'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması Başladı
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu sponsorluğunda hayata geçirilen 'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması, gençleri Bingöl'ün doğal ve kültürel güzelliklerini kendi bakış açılarıyla yeniden keşfetmeye davet ediyor.
12.12.2025
05:40
Bingöl`ün Vergi Yargısı Değişiyor
Bingöl'ün Vergi Yargısı Değişiyor
Coğrafi yakınlık ve iş yükü kriterleri doğrultusunda Bingöl'ün vergi davalarının adresi değişti. HSK'nın yeni düzenlemesiyle Bingöl, Erzurum Vergi Mahkemesi'nin görev alanından çıkarılarak Diyarbakır yargı çevresine dahil edildi. Düzenleme 2 Ocak 2026'da yürürlüğe girecek.
12.12.2025
05:39
Yedisu fayında
Yedisu fayında 'biriken enerji' uyarısı: 6 il etkilenebilir
Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,2'lik depremle ilgili Doç. Dr. Alper Polat, depremin Yedisu fayına oldukça yakın bir bölgede yaşandığına ve büyük risk oluştuğuna dikkat çekerek, 'Bu fay kırıldığı takdirde yaklaşık 6 ilimizin ciddi şekilde etkileneceğini düşünüyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın