KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Mayıs 2026 Pazar
°C

Bayram öncesi aşı çağrısı

Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Mehmet Emin Gündoğdu, bayramda vaka sayılarının artabileceğine dikkat çekerek, aşı olunması gerektiği çağrısında bulundu.

Bayram öncesi aşı çağrısı
18 TEMMUZ 2021 PAZAR 14:51
1
2267
3
AA aa

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla ziyaretlerin arttığını hatırlatan Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Mehmet Emin Gündoğdu, aşı çağrısında bulundu.

Gündoğdu, randevusuz olarak 18 yaş üstü her vatandaşın gerek mobil aşı uygulamalarında gerekse sağlık kuruluşlarında aşı olabileceğini belirtti.

Gündoğdu, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Koronavirüs ile mücadelenin en önemli unsuru hiç şüphesiz maske, mesafe, temizlik, aşıdır ve aşı, koronavirüse karşı geliştirilmiş en önemli silahtır. Aşı oranının düşük olduğu illerde vaka sayılarının yeniden yükseldiği Sağlık Bakanımızın açıklamalarından da anlaşılmaktadır. Ayrıca son dönemlerde kısıtlamaların kaldırılması, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerin artması ile birlikte kontrolsüz ve tedbirsiz ziyaretlerin çoğaldığı,  maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmada gevşeme görülmüştür. Şüphesiz kuralların ve tedbirlerin hiçe sayılması vaka artışını da beraberinde getirmiştir. Tedbirlere riayet edilmemesi durumunda aşı oranının da düşük olduğu ilimizde Kurban Bayramında vaka sayısında artış oluşturacağı aşikardır. İl Sağlık Müdürlüğümüzce Covid-19 Aşısı hususunda gerekli çalışmalar yapılmış, hastanelerimizde, aile sağlığı merkezlerimizde aşı odaları oluşturulmuştur. Şehir ve ilçe merkezlerinde ihtiyaç duyulan alanlarda Mobil Aşı Uygulama Noktaları faaliyete geçirilmiş, mobil aşı ekiplerimiz tarafından ev, ev, köy köy, mahalle mahalle dolaşılarak vatandaşlarımızın aşıları yapılmaya çalışılmıştır. Aşı için tüm imkânlar seferber edilerek, koronavirüsün son bulması için her türlü çalışma titizlikle yerine getirilmektedir. Koronavirüsü hayatımızdan çıkarmak, sosyal hayatımızı yeniden hareketlendirmek, birbirimizi yeniden gönül rahatlığıyla ziyaret ettiğimiz günlere yeniden ulaşmak, sağlıklı ve endişesiz günlere ulaşmak için tüm vatandaşlarımızı maske, mesafe ve temizlik kuralına uymaya ve 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımızı hastanelerimize, aile sağlığı merkezlerimize ve mobil aşı uygulama noktalarına randevusuz aşı olmaya davet ediyor, Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84429)
19 Temmuz 2021 Pazartesi 21:32
Son üç gündür çarşı pazar çok kalabalık ve delta varyantı hız kesmeden yayılacak. Bu gidişle önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi de uzaktan olacaktır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84424)
18 Temmuz 2021 Pazar 22:12
Her birey kendine düşeni yaparsa bu hastalık biter emin hocam..Birey bilinçli olması için emek ve ikna etmek isteyen sağlık personeline Allah yardımcıları olsun derim..Sonbaharda belli olur sonuçları .Allah yardımcımız olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84422)
18 Temmuz 2021 Pazar 15:11
Bir çok Doktor da deneysel covid-19 aşıları hakkında çekincelerini dile getiriyor. Tehlikeli olduğunu söylüyor. En bariz örneği mRNA teknolojisinin mucidlerinden Dr. Robert Malone, advers reaksiyon riski çok yüksek bu aşıyı olmayın diye çağrı yapıyor.
24.05.2026
16:36
Bingöl`de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl'de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla şehir merkezindeki 10 mezarlıkta bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
24.05.2026
15:48
Bingöl`de 33 Şehit, 33`üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
Bingöl'de 33 Şehit, 33'üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
'Yıkıcıya, bölücüye, darbeciye asla fırsat vermeyeceğiz' diyen Bingöl Valisi Cahit Çelik; 'Devletimizce takip edilen kararlı politikalarla bir daha bu topraklarda terör belası yaşamayacak; binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde, dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz' dedi.
24.05.2026
15:04
1,5 Tonluk ‘Tosun Paşa` alıcısını bekliyor
1,5 Tonluk 'Tosun Paşa' alıcısını bekliyor
Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin başladığı Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki 'Tosun Paşa' vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Dev cüssesiyle dikkat çeken kurbanlık, alıcısını bekliyor.
24.05.2026
14:45
Bingöl`de
Bingöl'de 'Büyü' Vaadiyle 500 Bin TL'lik Vurgun: 3 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de sosyal medya üzerinden 'büyü yapma' bahanesiyle bir vatandaşı yaklaşık 500 bin TL dolandırdığı belirlenen 3 şüpheli, Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak tutuklandı.
24.05.2026
12:07
Bingöl 153 Çözüm Merkezi Akıllı Şehir Çalıştayı`nda Tanıtıldı
Bingöl 153 Çözüm Merkezi Akıllı Şehir Çalıştayı'nda Tanıtıldı
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından geliştirilen 153 Çözüm Merkezi Sistemi, Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı'nda tanıtıldı. Sistemle vatandaş taleplerinin dijital ortamda yönetilmesi ve veriye dayalı hizmet planlaması katılımcılarla paylaşıldı.
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın