KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Kasım 2025 Salı
°C

'Bayram sonrası vakalarda artış görüldü'

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü: ' Özellikle Kurban Bayramı döneminde ilimizde bayramlaşma ziyaretleri ile vaka sayılarımızda artışlar görülmüştür. Bayram sonrasında ise yurt dışı ve il dışından gelen vatandaşların il içerisinde hareketliliği, ilimizden diğer illere giden vatandaşlarımızın dönüşleri ile vaka sayılarındaki artış devam etmiştir.'

`Bayram sonrası vakalarda artış görüldü`
21 AĞUSTOS 2020 CUMA 16:50
4
2599
7
AA aa

Bingöl'de artan vakaların ardından yazılı bir açıklama yapan Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, tedbiri elden bırakmamak gerektiği konusunda uyardı.

Sağlık Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, kent genelinde özellikle bayram sonrası vaka artışı olduğu belirtildi.

Açıklamanın devamın şu ifadeler yer aldı:

“Yaz dönemi ile park, bahçe, piknik alanlarında geniş ailelerin bir araya gelmesi ile tedbirlerde gevşeme gözlenmiştir. Öte yandan yaz ayları ile beraber il genelinde düğünlerin yapılması ve vatandaşların yoğun bir şekilde bir araya gelmesi ile Coronavirüs riski artmıştır. Düğünlerde vatandaşlarımızın maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmesi elzemdir. Toplu oyunlar oynanması kalabalık içerisinde tek bir pozitif vatandaşımızdan onlarca kişiye hastalığın bulaşması için yeterli olmuştur.

 Taziyelerin yasak olmasına rağmen vatandaşlarımızın evlerinde taziyeler yapması ve yine evlerde kalabalık toplulukların bir araya gelmesiyle nişan, kına, mevlid yapılması da maalesef hastalığa davetiye çıkarmıştır.

 Özellikle son 10 gündür yurt dışından gelen vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde tekrar yurt dışına dönüş hareketliliği başlamıştır. Ancak bu dönüşler öncesi eş, dost akrabaların ev ziyaretlerinde bulunulması ve gitmeden önce geniş ailelerin bir araya gelmesiyle aynı aileden birçok kişinin hastalığa yakalandığı görülmüştür.

Hastalığın dünya genelinde 60 yaş üstü bireylerde daha fazla sıkıntı oluşturduğu bilinmektedir. Bu nedenle aile büyüklerimizin sağlıklı bir şekilde bu dönemi atlatması her aile bireyinin asli görevidir. Coronavirüsü eve götürüp aile büyüklerimize bulaştırmaktan sakınmamız gerektiği gibi büyüklerimizin kalabalık ortamlara katılımına engel olmak ve tüm önlemleri de almamız gerekmektedir.

İlimizde arzu edilen sağlıklı ortam, hepimizin kurallara uyması ile mümkündür. Kişisel önlemlerimizi almakla yükümlü olduğumuz gibi çevremizdeki kişilerin de kurallara uymasında lütfen farkındalık oluşturalım.

Lütfen kurallara uyalım, tedbiri elden bırakmayalım. Maskemizi takalım, sosyal mesafe kuralına uyalım ve temizliğe azami riayet edelim. Düğünlerde, toplantılarda, ziyaretlerde, çay ocaklarında, kahvehanelerde, lokantalarda vb tüm yerlerde kurallara uyalım, uymayanları da uyaralım. Salgının tamamen gündemimizden çıkması ya da en az düzeye inmesi için birbirimize yardımcı olalım.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61320)
24 Ağustos 2020 Pazartesi 14:01
bu sorunu çözse çözse orta düzeyde italyanca bilen sağlık/hastane yöneticisi çözer...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61296)
23 Ağustos 2020 Pazar 09:03
Senin gibi sağlık müdürü olunca olacağı bu Birgün çıkamdım halkı bilgilendirmedin virüsü önlemek için hiç bir Adım atmadın senden müdür olmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61333)
24 Ağustos 2020 Pazartesi 23:32
@Misafir Kullanıcı Sürekli bilgilendirme yapılmasına rağmen kimse dikkat etmiyor. Yine en kolay şey bir kuruma çamur at kenara çekil. Bu zihniyet ile hiç biryere varılmaz. Adamlar daha ne desin, ne yapsın. Gece gündüz heryerde tedbirler anlatılıyor. Alın şu tedbirlere uyun kardeşim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61284)
22 Ağustos 2020 Cumartesi 18:38
Sağlık il müdürlüğü uyumaya devam edin bu artışın sebebi sizin gibi kurumların dikkatli calismamasi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61332)
24 Ağustos 2020 Pazartesi 23:29
@Misafir Kullanıcı Allah seni ıslah etsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61262)
21 Ağustos 2020 Cuma 20:16
Gerçekleri harfi harfiyen açıklık getirmiş il sağlık Müdürlüğü tedbirlere uymuyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61334)
24 Ağustos 2020 Pazartesi 23:32
@Misafir Kullanıcı Evet gerçekten uymuyoruz. Allah sonumuzu hayr etsin.
04.11.2025
11:10
Yeni `Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi` Resmi Gazete`de
Yeni 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi' Resmi Gazete'de
Türkiye Barolar Birliği'nin belirlediği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi güncellendi. Yeni tarifeye göre kira davası açmak için avukata 30 bin lira, bu davayla ilgili icra için 9 bin lira, tahliye için ise 20 bin lira ödenecek.
04.11.2025
10:54
Bu taşıtlarda eldiven ve koruma gözlüğü zorunluluğu
Bu taşıtlarda eldiven ve koruma gözlüğü zorunluluğu
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre bisiklet, motosiklet, traktör ve elektrikli bisiklet kullananlara eldiven ve koruyucu gözlük gibi ekipman kullanma zorunluluğu geldi. Motosiklette arka tarafta oturan kişi de gözlük ve eldiven takacak.
03.11.2025
19:15
12 Bingölspor`dan Kayseri`de Son Dakika Puanı!
12 Bingölspor'dan Kayseri'de Son Dakika Puanı!
Haftayı bir puanla kapatan 12Bingölspor, 3. Lig 2. Grup'ta liderliğini sürdürdü ve şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha geride bıraktı.
03.11.2025
15:16
Bingöl`de modern ticaret alanı için ilk adım
Bingöl'de modern ticaret alanı için ilk adım
Bingöl Belediyesi, şehrin ticari yaşamını güçlendirecek önemli bir projede daha ilk adımları attı. Sebze hali, oto galericiler ve toptancılar için belirlenen yeni alanda saha düzeltme çalışmaları başladı. Başkan Arıkan; 'Çalışmaların tamamlanmasının ardından alan, detaylı imar ve proje planlamasına tabi tutulacak'
03.11.2025
15:02
Yeni yılda MTV, harç ve vergilerde zamlı tarife
Yeni yılda MTV, harç ve vergilerde zamlı tarife
TÜİK'in ÜFE verilerine göre, 2026'nın Yeniden Değerleme Oranı açıklandı. Yeniden Değerleme Oranı ile birlikte yeni yılda vergi, harç ve cezalar da katlanacak. İşte yeni yılda yapılacak artışlar…
03.11.2025
14:22
2026`da trafik cezaları yüzde 25,49 zamlı olacak
2026'da trafik cezaları yüzde 25,49 zamlı olacak
TÜİK'in açıkladığı ekim ayı ÜFE'siyle birlikte vergi, harç ve ücretlerin Yeniden Değerleme Oranı yüzde 25,49 olarak açıklandı. Bu oran yeni trafik cezalarında etkili olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın