KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Bayram: yapılanlar açık tahriktir!

Lice’deki ‘heykel krizi’ kapsamında yol kesen PKK’nın Bingöl firmasına ait otobüsü ateşe vermesinin ardından bu kez Erzurum’da farklı bir siyasi gurup sempatizanları tarafından iki Bingöl otobüs taşlandı. Yaşananlara tepki gösteren Bayram; “Bingöllüleri tahrik etmekten başka bir yaklaşım değildir. Bu olayları yapanları kınıyorum!”

Bayram: yapılanlar açık tahriktir!
21 AĞUSTOS 2014 PERŞEMBE 21:46
0
2379
2
AA aa

Son dönemlerde Bingöl-Diyarbakır yolunun kapalı olmasından kaynaklı sıkıntılar, her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. Lice'deki ‘heykel krizi'nin çatışmaya dönüşmesinden sonra Bingöl-Diyarbakır seferi yapan yolcu otobüsü, PKK üyeleri tarafından durdurularak yolcular tahliye edilip yakılmıştı. Dün de Erzurum'da zıt bir siyasi gurubun sempatizanları tarafından gerçekleştirilen yürüyüşte Bingöl firmasına ait iki yolcu otobüsü taşlı saldırıya maruz kaldı.

Yaşananlar üzerine açıklamada bulunan Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, sert sözler sarf etti.

Bingöl halkının, siyasi tercihlerinden dolayı zıt guruplar tarafından baskı altında utulmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Bayram; “Otobüsü yakanlar ile taşlayanlar iki zıt kutup. İki taraf da halkın siyasi tercihlerini öne sürerek saldırıda bulunuyor. Bu bir tahriktir, halka yönelik baskıdır. Bu nasıl bir düşüncedir ki, halkın seyahat özgürlüğüne kast edilebiliyorlar? Bu otobüsleri yakanlar, taşlayanlar, esnafın malına kast etmeyi nasıl normal karşılayabiliyor ve bu düşünceyi savunan sözde siyasi temsilciler buna sessiz kalabiliyor? Esnaflarımızın bu otobüsleri hangi emekle aldıkları, ne tür sıkıntılar çektiğini biliyorlar mı? Alın teriyle alınan bu otobüsleri nasıl bir çırpıda ateşe verebiliyor ya da taşlayarak zarar verebiliyorlar? Bu illerin valileri, güvenlik güçleri yok mu? Her önüne gelen Bingöl esnafının malına zarar verebiliyor! Bingöl halkı Diyarbakır'a, Erzurum'a gidemeyecek mi? Bizler de aynı tavrı mı takınalım? Bizlerde mi Diyarbakır, Erzurum otobüslerine zarar verelim? Buralardan gelen insanları bu şehre sokmayalım mı? Belki de istedikleri budur ama Bingöl halkı provokasyonlara gelmeyecektir. Bu saldırıyı düzenleyenleri ve buna destek veren ya da savunanları kınıyorum. Milletin vicdanında asla kabul görmeyeceklerini de bilmelerini istiyorum” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
kasım boluk (@Misafir_17723)
24 Ağustos 2014 Pazar 09:33
siyasetle iştigal edenlerin sorumlulukları vardır yaptıkları gibi yapmadıklarından da sorumludurlar nedir bu Bingöl ün çevre ilerden çektikleri. ali bayram gibi sağduyu sahibi insanlar bunu gündeme getirseler de milletvekilerinin de ağzından duymak isteriz yanlış yanlıştır kim veya hangi gurup olursa olsun siyasi düşünce gözetmeksizin birlik içinde olmanın zamanıdır bu saldırıların galibi yoktur mağlubu vardır bu mağlubiyet halkımıza misliyle tatırlmaktadır uyanık olmamız lazım siyasilerden beklentimiz kalmamıştır.
bingöl lü (@Misafir_17709)
21 Ağustos 2014 Perşembe 22:13
biz ne Kürt nede Türk faşistlerinin emellerine alet olmak zorunda değiliz bu baskılar bizi yıldıramaz ali başkana katılıyorum
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın