KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

'Bayramlarda kardeşlik duygularımız pekişir'

Ramazan bayramı nedeniyle açıklama yapan Vali Ekinci: 'Bayramlar, birlik ve beraberliğin pekişerek toplumsal şuurun derinleştiği en kıymetli müstesna günlerdir. Bu vesileyle bizi biz yapan tarih, medeniyet ve aidiyet bilincimiz yenilenir; örf ve kardeşlik duygularımız pekişir.'

`Bayramlarda kardeşlik duygularımız pekişir`
29 NİSAN 2022 CUMA 15:49
3
1210
1
AA aa

Vali Kadir Ekinci, ‘Ramazan Bayramı' nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Ekinci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Rahmet ve bereket parıltısı Ramazan ayının yoğun manevi ikliminin ardından sizlerle birlikte ‘Ramazan Bayramı'na erişmenin huzur ve mutluluğu içindeyim.

İçinde, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini barındıran mübarek Ramazan ayı, Müslümanların kendine mahsus çok özel bir zaman dilimidir. İnananlar olarak bu ayda, ibadetler yaptık, dualar ettik, ziyaretler yaptık, iftar sofralarında buluştuk, manevi hazzın, mana derinliğinin, kalpleri yakınlaştıran birlikteliklerin ve paylaşımların yoğun örneklerini yaşadık. Şimdi ise sevinçlerimizi ve mutluluklarımızı paylaşarak çoğaltma zamanıdır.

Bayramlar, birlik ve beraberliğin pekişerek toplumsal şuurun derinleştiği en kıymetli müstesna günlerdir. Bu vesileyle bizi biz yapan tarih, medeniyet ve aidiyet bilincimiz yenilenir; örf ve kardeşlik duygularımız pekişir.

Bu münasebetle; Bayramı bir kutlu emanet misali karşılamalı, bayram coşkusunu gönlümüzün derinliklerine kadar hissetmeli ve o sevinci ailemize, mahallemize, yakın çevremize hatta bütün insanlığa yaymalıyız. 

Bayramın kalpleri rızıklandıran bereket pınarlarından, hangi dil, ırk, coğrafya ve kültürden olursa olsun tüm Müslümanların kana kana içmesi ve vefa ve sadakatin en güzel örneklerini sergilemeleri Bu örneklik öylesine diriltici ve hayat verici olmalıdır ki, insanı insana sığınak bilen bir hikmetle tüm insanlığa umut olmalıdır.  

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Bingöllü hemşehrilerimin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, daha nice bayramlara sağlıkla ve huzurla erişmeyi yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Mübarek Ramazan Bayramı, ülkemize, İslâm âlemine ve bütün insanlığa barış, kardeşlik ve iyilik getirsin.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92025)
30 Nisan 2022 Cumartesi 08:25
Sayın valim bayrama daha var özel idarede neler oluyor işe gitmeden devletten maaş alanlar var . neden göz yumuluyor
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın