KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Bayramlarını dolu dolu geçirdiler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolasıyla iki köyde çocuklarla bir araya geldi. Fidanları toprakla buluşturan çocuklar, 23 Nisan şenlikleri, uçurtma şenliği ve kitap okuma etkinlikleriyle gönüllerince eğlendi.

Bayramlarını dolu dolu geçirdiler
24 NİSAN 2016 PAZAR 21:32
0
1765
0
AA aa

 Bingöl TEMA temsilciliği, Ağaç kardeşliği çalışmalarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birleştirerek, Sancak Balıklıçay-Akbudak ve Yayımlı mezraları okullarında bir dizi etkinlikler düzendi.

İlk olarak Akbudak mezrasında öğrenciler ile buluşan TEMA gönüllüleri, okul bahçesine Tüplü sedir ağaçları dikerek,  ağaç kardeşliğinin önemine vurgu yaptı.

Öğrencilere yönelik ekolojik okuryazarlık-su toprak ilişkisi konularında okul bahçesinde uygulamalı ve oyun eşliğinde doğa sevgisi anlatıldı. Su kullanımı, erozyon, ağaçlandırma, ekolojik sistemler ile insan yaşamın en temel davranışsal unsurlarının ele alındığı çalışmada, öğrenciler toprak su ilişkisi uygulamalarında erozyon, bitki örtüsü ilişkileri uygulaması yapıldı. Etkinlik sonrası çocuklara kitap ve kupa bardak hediye edildi.

Buradaki programın ardından çocuklarla birlikte Yayımlı mezrasına geçen TEMA gönülleri, tüm çocukları bir mekânda buluşturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Yavru TEMA tarafından hazırlanan programda gönüllerince eğlenen çocuklar, müzik, tiyatro, uçurma şenliği ve kitap okuma etkinlikleriyle dolu dolu bir gün geçirdi.

TEMA gönüllerinin kartları ve rozetlerinin dağıtıldığı etkinliğin ardından açıklamada bulunan TEMA Temsilcisi Cuma Karaarslan; “Bu yıl aldığımız bir karar doğrultusunda çağrıya esas kırsal alanlarda etkinlik yapmaya başladık. Köy çocukları göğün ve yerin arasında kanatlı insanlardır. Doğal döngüdeki yerimizi ve haddimizi hatırlatan minik yavrularımız ile buluşmak bizi onurlandırıyor. Bu yıl çalışma yaptığımız kırsal okullarda ekolojik okur yazarlık, kitap, uçurtma şenliği, ağaçlandırma şenliği faaliyetlerimizde gönüllülerimiz ile birlikte, Bin kitap Bin ağaç ve onlarca eğitim gerçekleştirdik. Dağ köylerinde kurduğumuz gönül köprülerini paylaşarak Anadolu'ya örnek çalışmalar yayıyoruz. Tüm gönüllülerimize katılımcılarımı, üyelerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Yapılacak çok iş var” dedi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
26.08.2025
13:34
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi tarafından, Bingöl Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle, Özel Bingöl Hastanesi'nin ana sponsorluğunda 'Çocuk Şenliği' düzenleniyor.
26.08.2025
13:25
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
2025 YKS sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne yerleşen Genç eski Belediye Başkanı Ariç, azmiyle gençlere örnek oldu.
26.08.2025
12:38
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Beraberindeki heyetle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Çekiciler'i ziyaret eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Bingöl'ü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir inovasyon ve teknoloji merkezi haline getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasında' dedi. Genel Müdür Yardımcısı Çekiciler ise 'Tüm destekleri vermeye hazırız' dedi.
26.08.2025
12:00
Zorunlu Trafik Sigortası`nda önemli değişiklik
Zorunlu Trafik Sigortası'nda önemli değişiklik
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Zorunlu trafik sigortasında sigorta yenileme, yeni sigorta yapma ve hasar sonrası basamak işlemleriyle ilgili kurallar yeniden belirlendi. Uygulama, 1 Ocak 2026 itibarıyla başlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın