KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Baz istasyonunun kurulmasına tepki gösterildi

Yeşilyurt ve Yeni Mahallenin kesiştiği mevkide baz istasyonu kurmak
isteyen GSM operatörü, mahalle sakinlerini harekete geçirdi. İstasyonun
kurulacağı yerde toplanan vatandaşlar imza toplayıp şikâyet dilekçesi
verdi.

Baz istasyonunun kurulmasına tepki gösterildi
27 EYLÜL 2010 PAZARTESİ 03:00
0
1960
0
AA aa
Baz istasyonunun mahallenin ortasında kurulmasına karşı çıkan mahalleliler, topladıkları imzalarla valilik başta olmak üzere, ilgili tüm kurumlarına şikâyet dilekçesi vererek, istasyonun kurulmasına tepki gösterdiler.

Bir şâhısa ait olan arsayı kiralayan GSM operatörü, mahallelinin karşı çıkmasına aldırış etmeden, istasyonu kurmayı planlıkları yeri kazmaya başlaması çevre sakinlerini harekete geçirdi. Firma ise, çalışmalar esnasına emniyetten polis çağırıp, olabilecek müdahaleleri bertaraf etmek istediği öğrenildi. Mahalleli, söz konusu alanda baz istasyonu kurulmaması için başta Bingöl Valiliği olmak üzere, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğüne daha önceden şikayet dilekçesi verdiklerini ifade ettiler. Verdikleri dilekçelerin cevabını bekleyen mahalleliler, firmanın bu girişimine karşı çıkarak, çalışmalara izin vermeyeceklerini söylediler. Mahalleli ve firma yetkilileri arasında yaşanan kısa süreli tartışma esnasında, mahallelinin tepkisine karşı firma yetkilileri, emniyetten izin aldıklarını iddia ederek, çalışmalara başlayacaklarını söylediler. Bunun üzerine baz istasyonunun mahalle ortasında kurulmasına karşı çıkan birkaç mahalleli emniyete giderek hem şikayetlerini yenilediler hem de firmaya herhangi bir izin verilip verilmediğini sordular. Emniyet çıkışında konuya ilişkin bilgi veren Mahalle sakinleri, söz konusu firmanın gece kondu misali baz istasyonu kurmaya kalkıştığını ileri sürdüler.

Emniyetten firmanın baz istasyonu kurulması gibi bir izin verilmediğini belirten mahalle sakinleri, “Emniyete gitmeden önce, baz istasyonu kurmaya gelen şahsılar, izinlerinin olduğunu söylemişlerdi. Emniyete gittik, sorduk, öyle bir izin belgesi falan yok. Zaten biz yaklaşık 200 imza toplayarak valiliğe başvuruda bulunduk. Gereken inceleme yapılacak ve sonucu açıklanacak. Bu süreç tamamlanmadan, böyle bir istasyonun mahallemizde kurulmasına kesinlikle izin vermiyoruz. Çünkü istasyonların insan sağlığı üzerinde olan olumsuz etkisini herkes biliyor. Madem bir baz istasyonuna ihtiyaç var, o zaman il dışında hakim bir noktaya kursunlar. Neden özellikle mahalle ortasında kurmak istiyorlar” şeklinde konuştular.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
10:32
Engelliler Haftası`nda anlamlı farkındalık çalışması
Engelliler Haftası'nda anlamlı farkındalık çalışması
Duygu paylaşımının yapıldığı çalışmada empati deneyimleri de yaşatıldı. Bu tarz farkındalık etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında sürekli hale getirilmesi çağrısında bulunan Korkutata'nın bir diğer çağrısı da Vali Usta ve Başkan Arıkan'a oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın