KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Ocak 2026 Perşembe
°C

Bazancir: diktatörlük inşa edilmiştir

CHP İl Başkanı Bazancir: “Kendinden olmayana her türlü itham ve iftiranın atılarak haklarının gasp edildiği bu baskı rejimi ülkemizi çöküşe getirmiştir. Bu hain darbe girişimini fırsata çeviren AKP iktidarı ve Genel Başkanı ülkede OHAL ilan ederek, hukuku askıya almış ve bir diktatörlük inşa etmiştir.”

Bazancir: diktatörlük inşa edilmiştir
18 TEMMUZ 2017 SALI 06:51
0
1950
1
AA aa

CHP İl Başkanı Bazancir, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü münasebetiyle açıklamada bulundu.

AK Parti iktidarınca tüm kadroların teslim edildiği FETÖ üyeleri tarafından hain darbe girişiminin gerçekleştirildiğini söyleyen Bazancir, “Bu hain girişim sonucunda 249 vatandaşımınız hayatını kaybetmiştir. 2 binden fazla vatandaşımız yaranılmıştır.  Türkiye Büyük Millet Meclisimiz bombalanmış, ülke büyük bir kaosa sürüklenmek istenmiştir. Ordudaki kahraman subaylarımız ve halkımız tarafından hayatları pahasına bu hain darbe girişimi engellenmiştir. Ülke gazi meclisiyle, her siyasi görüşten halkı ve siyasi partileriyle hain darbe girişiminde top yekûn karşı durmuştur” dedi.

AK Parti iktidarının daha önce FETÖ üyelerini devletin mülki, askeri, idari ve yargı organları birlikte yürüttüklerini ileri süren Bazancir, bu şekilde iktidarın FETÖ'ye teslim edildiğini öne sürdü.

Bazancir, “Devletine bağlı bürokratlar, soruşturma ve kumpas davaları ile kamudan uzaklaştırılırken, terör örgütü mensupları çalınan sorular ve hileli sınavlar ile devletin en yüksek makaklarına yerleştirilmişlerdir. Kurumlar göz göre göre gelen darbeyi fark edememiş ve neticesinde 15 Temmuz hain darbe girişimi sonucunda 249 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. AKP iktidarı hain darbe girişimi sonrasında gereken dersi alamamış ve devlet kadrolarından ve kendi içinden FETÖ üyelerini ayıklayacağı yerde kendisine muhalif gördüğü kesimleri sindirme ve kamudan uzaklaştırmak için fırsat olarak görmüştür. Bu hain darbe girişimini fırsata çeviren AKP iktidarı ve Genel Başkanı ülkede OHAL ilan ederek, hukuku askıya almış ve bir diktatörlük inşa etmiştir. Meclis anayasa denetimi dışında bırakılan KHK'larla yüzelli bin kamu emekçisi sorgusuzuz sualsiz tüm haklarını elinden alınarak görevlerinden uzaklaştırılmış, kendilerinin ve ailelerinin geleceği çalınmıştır. İş adamları, medya sahipleri, halkın savcıları, Yüksek mahkeme üyeleri emekçiler ve tüm toplum hukuksuz tutuklamalar ile baskı altında alınarak, OHAL ilanı yoluyla sivil darbe yapılmıştır. Kendinden olmayana her türlü itham ve iftiranın atılarak, haklarının gasp edildiği bu baskı rejimi ülkemizi çöküşe getirmiştir. Yüzlerce vatandaşımız fişlenerek darbenin bas sorumlularını hesap vermek yerine hamaset yaparak dolaşmaya devam etmektedirler. Darbenin siyasi ayağına hiç dokunulmamıştır. OHAL kararnameleri ile fiilen uygulanmaya konan sivil darbenin karşısındayız. Demokrasi uğruna gözünü kırpmadan ölüme giden şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ali AY (@Misafir_20331)
18 Temmuz 2017 Salı 14:15
Evet bu il başakınına sormak lazım mehmet moğultay demiştiya ben kadroları ülküleremei verseydim demişt, siz o kadrolardan söz etmlisiniz değilmi
31.12.2025
15:53
Uzunyayla`ya Üç Dalda Ödül
Uzunyayla'ya Üç Dalda Ödül
Bingöl merkezli üretim gücüyle Türkiye ve Avrupa pazarında adından söz ettiren Uzunyayla Tuğla, 'Bingöl'ün Değerleri Ödül Töreni'nde ihracat, yeşil dönüşüm ve vefa kategorilerinde üç ayrı ödüle layık görüldü.
31.12.2025
15:25
Bingöl Şehir Stadyumu Yenileniyor
Bingöl Şehir Stadyumu Yenileniyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Şehir Stadyumu'nun yenilenmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldığını, proje tamamlandığında kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.
31.12.2025
14:55
Bingöl–Diyarbakır Karayolu Tır Trafiğine Kapatıldı
Bingöl–Diyarbakır Karayolu Tır Trafiğine Kapatıldı
Bingöl'de etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl–Diyarbakır karayolunun belirli kesimleri ile Genç–Yenisu il yolu araç trafiğine kapatıldı.
31.12.2025
14:17
Firince-İskender Demircioğlu MTAL Açıldı
Firince-İskender Demircioğlu MTAL Açıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla açılan Firince-İskender Demircioğlu Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bingöl'de mesleki eğitime yeni bir güç kazandırdı.
31.12.2025
13:55
Bingöl`ün Değerleri Ödüllerle Buluştu
Bingöl'ün Değerleri Ödüllerle Buluştu
Bingöl'ün ekonomik ve sosyal hafızasına yön veren isimler, Bingöl TSO tarafından düzenlenen 'Bingöl'ün Değerleri' ödül töreninde onurlandırıldı.
31.12.2025
13:13
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise  sefasını sürdü
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise sefasını sürdü
Adını karlı ovadan alan ve kışın büyük bir kısmını kar altında geçiren Bingöl'ün Karlıova İlçesi, eksi 22 dereceleri gördü. İlçe buz tutarken yetişkinler cefasını çekti, çocuklar ise ara sokaklarda kayarak sefasını sürdü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın