KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Bazencir: paralar nereye gitti?

CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir, 1 Mayıs 2003 tarihinde Bingöl'de meydana gelen depremin ardından TOBB tarafından depremzedelere hibe edilmek üzere konut yapıldığını ancak hibe olayının hak sahiplerine yansıtılmadığını ileri sürerek, Bakan Yılmaz’a ‘480 dairenin parası nereye gitti’ diye sordu.

Bazencir: paralar nereye gitti?
08 OCAK 2015 PERŞEMBE 03:01
0
1987
0
AA aa

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir, 2003 Bingöl depreminin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından depremzedelere hibe edilmek üzere Uydukent ve Kaleönü mahallelerinde 480 daire yapıldığının ancak hibenin depremzedelere yansıtılmadığını ileri sürdü.

TOBB tarafından açık ihale ile satışı sunulan bazı dairlerin 29 bin TL'den verildiğini, buna karşılık TOKİ'nin bir daireyi 36 bin TL'ye davetiye usulüyle yandaş şirketlere verdiğini savunan Bazencir: “Bu arada ciddi bir yolsuzluk aşikâr, ortadadır. Konu ile ilgili TBMM de defalarca CHP'nin verdiği araştırma önergesi AKP oyları ile reddedildi. Şimdi AKP illere ve bakana soruyoruz; Odalar Borsalar Birliğinin depremzedelere yaptığı 480 direnin parası kime gitti? Borsalar Birliği ile TOKİ arasında dire başına 7 bin TL fark var bu yoksul insanları soymak vicdani ahlaki hukuki midir? Bu soygun ve yolsuzlukların konutlarından düştükten sonra kalan parayı isteyin ki Bingöllüler ödesin. Zaten yoksul olan insanlarımız bir defa daha AKP hükumetince Bingöl TC vilayeti değilmiş gibi muamele gördürdü.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın