KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Bbp'den hükümete tüsiad desteği

Tüsiad Yüksek İstişare Konseyi'nde yazar Orhan Pamuk ve Prof. Yücel Aşkın'la ilgili değerlendirmeler, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da tepkisini çekti.

Bbp`den hükümete tüsiad desteği
22 ARALIK 2005 PERŞEMBE 11:06
0
1478
0
AA aa
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Toplantısı'nda yazar Orhan Pamuk ve YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın yargılanmasına ilişkin yapılan değerlendirmelerin yargıya müdahale olduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, hac için kutsal topraklara yapacağı yolculuk öncesi partililerle vedalaşmak amacıyla, Sultançiftliği'ndeki Beyaz Gül Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuştu.

Daha önce annesiyle birlikte hacca gittiğini ve annesinin isteği üzerine tekrar gitme kararı aldıklarını belirten Yazıcıoğlu, ''Annemin bu isteğini daha fazla erteleyemezdim. Kutsal yolculuktan önce sizlerle helalleşmek istedim. Bugüne kadar iyiye ulaşmak için sizleri zora koştum. Ama sizleri mahcup edecek, başını öne eğdirecek bir şey yapmadık, yaptırmadık. Hakkınızı helal edin'' dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yazıcıoğlu, Orhan Pamuk'un yargılanmasına ilişkin tartışmalarla ilgili soru üzerine, ''Orhan Pamuk, bu millete ve tarihine hakaret etmekle suçlanıyorsa, mahkemeye gidecek ve ifadesini verecek'' diye konuştu. Bugüne kadar 301. maddeden onlarca kişinin yargılandığını, ancak bu maddelerin, Orhan Pamuk'a açılan davanın ardından tartışıldığını ifade eden Yazıcıoğlu, ''Neden bugüne kadar akıllarına gelmedi.

İnanç özgürlüğünden mağdur olanları neden hiç hatırlamadılar? Hukukta VIP olmaz, herkes hukuk önünde eşittir'' şeklinde konuştu. Yazıcıoğlu, şöyle devam etti: ''Düşünceyi ifade özgürlüğünü tabii ki savunuyoruz, ama birileri bu millete ve tarihine hakaret etme özgürlüğüne sahip değildir. Dün TÜSİAD YİK Toplantısı'nda iki konu gündeme geldi.

Bunlardan biri Orhan Pamuk, diğeri de YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın yargılanmasına ilişkindi. Bu değerlendirmeler yargıya müdahaledir. YYÜ Rektörü beni de fişlemiştir. Kasasında çıkan evrak arasında benim Van'a yaptığım ziyaret sırasında nerede kaldığım, kimlerle görüştüğüm, nerelere gittiğim not olarak yazılmış. Görevi bilimle uğraşmak olan bir insanın böyle bir hakkı var mı? Kimin adına çalışıyor? Hangi iç ve dış odaklara hizmet ediyor? Ben bunu sormuyorum da birileri kalkıp hukuka müdahale ediyor.''

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:04
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Bingöl'de polis uygulama noktası yakınlarında, içerisinde silah, mühimmat ve uyuşturucu madde bulunan aracı terk ederek kaçan üç şüpheli yakalandı, ikisi tutuklandı!
14.09.2025
20:03
Bingöl`de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 yıl 1 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:02
DEM Parti`den Tavz Der`e `Barış ve Demokratik Toplum` ziyareti
DEM Parti'den Tavz Der'e 'Barış ve Demokratik Toplum' ziyareti
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören: 'Barışın toplumsallaşması için sivil toplum örgütlerinin rolünü önemsiyoruz. Bu kapsamda kentteki örgütlerle iş birliğimizi sürdüreceğiz' dedi.
13.09.2025
19:23
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü bir kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kaza sonrası yol bir süre trafiğe kapandı.
13.09.2025
19:12
12 Dev Adam`ın Final Heyecanı Bingöl`de Dev Ekranda Yaşanacak
12 Dev Adam'ın Final Heyecanı Bingöl'de Dev Ekranda Yaşanacak
A Milli Erkek Basketbol Takımımız, büyük bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Tüm Türkiye'yi sevince boğan bu gurur tablosu, Bingöl'de de coşkuyla yaşanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın