KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

Bdp il binasına saldırı hakkında önerge verdi

TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinin İçişleri Bakanı Şahin tarafından yanıtlanmasını isteyen Baluken, BDP İl Binasına yönelik saldırıyı gerçekleştirenler arasında sivil polislerin de olduğu iddiasında bulundu.

Bdp il binasına saldırı hakkında önerge verdi
19 EYLÜL 2012 ÇARŞAMBA 02:09
0
2447
7
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Pazar günü Hacılar Köyü'nde yaşanan mayınlı saldırıda 8 polisin şehit olmasının akabinde akşam saatlerinde BDP İl Binasına yapılan saldırıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na yazılı soru önergesi sundu.

Sorularının İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından Anayasa'nın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Baluken: “Görgü tanıklarının ifadelerine göre BDP Bingöl İl Binamıza yönelik 16.09.2012 tarihinde aralarında sivil polislerin de bulunduğu iddia edilen bir grup tarafından resmi polisler nezaretinde saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırı ile parti binamızın içine giren grup, saldırıyı gerçekleştirdiği anda resmi kıyafetli polisler tarafından hiçbir müdahalede bulunulmamıştır. Grup saldırıyı bitirdikten sonra tekrar polis nezaretinde Dörtyol kavşağına kadar gelinmiş, hukuka aykırı suç unsuru teşkil eden bu duruma karışanlardan hiçbiri gözaltına dahi alınmadan grup dağılmıştır. Saldırı sonrası parti binamızın önüne gelen halkımıza ve yöneticilerimize yönelik olarak Bingöl Emniyet Müdürlüğünde görevli Güvenlik Şube Müdürü tarafından ölüm tehditlerinde bulunulmuştur. Ayrıca Bingöl İlimiz Karlıova ilçemizde gözaltına alınan üç kişi askerler, özel harekât polisleri ve korucular tarafından işkenceye uğramış, askeri araca bağlanarak 500 metre yerde sürüklendikleri ve kaba şiddete maruz kaldıkları şikâyetiyle İnsan Hakları Derneği Bingöl Şubesine başvuru yapmıştırlar” dedi.

Baluken, yanıtlanmasını istediği soruları şöyle sıraladı;

1. Saldırganların polis nezaretinde BDP il binasına getirildikleri, saldırıdan sonra da polis nezaretinde olay yerinden uzaklaştırıldıkları iddiaları doğru mudur? Bu iddialar üzerine Bakanlığınız tarafından başlatılan adli veya idari bir soruşturma var mıdır? BDP Bingöl İl binamıza yapılan saldırıya ilişkin saldırganlar hakkında Emniyet ya da Savcılık tarafından herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

2. BDP Bingöl İl binamıza yapılan saldırı esnasında olay yerinde oldukları söylenen ve saldırgan ekibin hem içinde bulunarak il binamıza zarar verdiği iddia edilen hem de saldırgan ekibi kollayarak yönlendirenlerin içerisinde bulunan kamu görevlileri kimlerdir? Bu kişiler hakkında adli ve idari soruşturma açılmış mıdır?

3. BDP Bingöl İl binamıza yönelik yapılan saldırı sonrasında il yöneticilerimizi ve halkımızı ölümle tehdit eden Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli kamu görevlileri hakkında idari veya adli bir soruşturma süreci başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise bu kamu görevlileri kimlerdir?

4. Bingöl İHD'ye yapılan başvurular ve Bingöl yerel basınında çıkan haberler çerçevesinde; Bingöl ilimiz Karlıova İlçesinde Aynik köyünde 16.09.2012 saat 15.00 sularında bir yurttaşımız elleri ve kolları bağlanarak askeri aracı arkasında 500 metre yerde sürüklenmiştir. Daha sonra Kalencik Karakoluna götürülürken araçların içerisinde işkeceye maruz bırakılmıştır. Bu insanlık dışı işkenceleri yapan kamu görevlileri hakkında idari ve adli bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başbakan'ın işkenceye sıfır tolerans adı altında yürütmek istediği uygulamalar bu insanlık dışı uygulamalar mıdır?

5. Gözaltına alınan ve işkence gördükleri belirtilen kişilerin Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki muayeneleri sırasında; polislerin muayene sahasında bulunduğu ve dolayısıyla da doğru bir adli raporun tutulmadığı iddiaları vardır. Söz konusu muayene sırasında hekim-hasta ilişkisini etkilemeye çalışan kamu görevlileri kimlerdir? Haklarında başlatılmış bir soruşturma var mıdır? Yanıltıcı adli rapor düzenlediği iddia edilen sağlık görevlileri hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

6. Söz konusu işkenceye maruz kalan yurttaşımız basına da yansıdığı şekli ile tehdit edildiğini ve can güvenliğinin tehlikede olduğunu belirtmektedir. İşkenceye maruz kalan yurttaşımızın bundan sonraki zamanlarda yaşam hakkı ihlal edilirse, söz konusu ihlalin sorumlusu kimlerdir? Yurttaşımızın can güvenliğini tehdit eden kamu görevlileri hakkında idari ve adli süreç başlatılmış mıdır?

7. 1990'lı yıllarda kırsal kesimlerde kamu görevlilerin uyguladıkları insanlık dışı işkencelerden dolayı milyonlarca Kürt göç etmek zorunda bırakılmıştır. Son dönemlerde Bingöl ilimizin kırsal kesimlerinde artan insan hak ihlalleri ile amaçlanan insanlarımızı 1990'larda yapıldığı gibi göç etmek zorunda bırakmak mıdır?

8. AKP tarafından uygulamaya konulan savaş politikaları son dönemlerde çatışmalı süreçleri derinleştirmektedir. Bu çatışmalı süreçlerden dolayı yaşanan kayıplar neticesinde halka yönelik baskı ve işkenceler had safhaya çıkmıştır. Çatışmalar sonucunda halka yönelik artan işkence ve baskı uygulamaları hükümetin tarafından ortaya konulan sistematik politikalar mıdır? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
berdibek12 (@Misafir_9549)
20 Eylül 2012 Perşembe 20:31
Allah senin belanı versin. Bingölde huzur bırakmadınız. Her sokak başında tanklar panzerler nöbet tutuyor. Sana oy verenlerde bu suça ortaktır. Allah sizleri kahretsin inşallah
zaza (@Misafir_9545)
20 Eylül 2012 Perşembe 12:49
Surata bak surata sevsinler seni pislik
hayat (@Misafir_9540)
20 Eylül 2012 Perşembe 00:20
allah belanı versin
baylas zaza (@Misafir_9536)
19 Eylül 2012 Çarşamba 18:15
em kurdım sen sus pkk ve bdp yi savunanların bu konu hakında konuşmasına gerek yok zaten sizler yüzünden başımıza bu geldi.idrsi istifa etmeli
em kurdım (@Misafir_9533)
19 Eylül 2012 Çarşamba 15:18
idris bey bitanedir tamam mı kıskananlar çatlasın
yunus (@Misafir_9527)
19 Eylül 2012 Çarşamba 10:24
sen önce sözünde dur istifa et. sözünde durmayana erkek, adam denilmez bilirsin
zazabingöllü12 (@Misafir_9525)
19 Eylül 2012 Çarşamba 10:15
adama bak yaaa şu meymenete bak Allahını seversen Allah biraz nur verir insanın yüzüne bee nursuzlar şerefsizler buna oy vereninde eli kana bulanmıştır onlarda vatan hainidir Ak partiye tepki olsun die katillere oy verenler neredesiniz:........ idris babanız bdp binasına saldırıyı kınıyor gidin sizde destek verin nerede bu insanlar nerede balukenler
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
22.04.2026
11:04
ÖTV`siz araç düzenlemesi Resmî Gazete`de
ÖTV'siz araç düzenlemesi Resmî Gazete'de
Engeli olan bireylerin Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olarak araç alımına yönelik düzenleme Resmî Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme, engelli bireylerin taşıt alımlarındaki istisna şartlarını ve kapsamını yeniden belirliyor.
22.04.2026
10:40
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu:
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu: 'Yatırımlar İçin Seferberlik İlan Edilmeli'
Jeotermal Enerji Derneği Başkanı Ali Kındap, Bingöl ve çevresinin de yer aldığı Doğu Anadolu'nun zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, yatırımların Ege Bölgesi'nden ülke geneline yayılması için seferberlik çağrısı yaptı.
22.04.2026
10:32
Hak Sahipleri;
Hak Sahipleri; 'Bu Bir Ayrıcalık Değil, Gecikmiş Hak'
Bingöl'ün Genç ilçesinde Şehit Ahmet Boz Caddesi'nde planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 36 hak sahibi kamuoyuna açıklama yaptı. Yaklaşık 10 yıldır çözüm beklediklerini belirten hak sahipleri, 6 kat imar düzenlemesinin mağduriyeti gidermeye yönelik olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın