KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Bdp, sandığa gitmeme konusunda kararlı

12 Eylül 2010 tarihinde Anayasa Değişiklik Paketi ile ilgili yapılacak
olan referandumda Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), sandığa gitmeme
kararında kararlı olduklarını açıkladı.

Bdp, sandığa gitmeme konusunda kararlı
14 AĞUSTOS 2010 CUMARTESİ 01:15
0
2067
0
AA aa
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Halis Yurtsever, dün saat 11.30'da parti binasında 12 Eylül 2010 tarihinde Anayasa Değişiklik Paketi ile ilgili yapılacak olan referandum ile ilgili basın açıklaması yaptı. Gerçekleşen basın açıklamasına bazı parti üyeleri de katıldı.

12 Eylül 2010 tarihinde Anayasa Değişiklik Paketi ile ilgili yapılacak olan referandumu boykot edeceklerini söyleyen BDP İl Başkanı Yurtsever, BDP'nin bu konuda üçüncü bir cephe olduğunu ifade ederek, “Kesinlikle üçgenin tepe noktası biziz. Barış ve Demokrasi Partisi ne AKP'nin kuyrukçusu nede MHP ve CHP'nin hayır kuyrukçusu olacaktır. 12 Eylül'ün getirmiş olduğu katliamlara ve zulümlere rağmen iktidarın birkaç maddesini değiştirip halkın önüne getirilmesini anlayamıyorum. 12 Eylül'de 3 Milyon insanımız bu bölgeden göç etmiş, 3 bin köyümüz yakıldı ve 10 binlerce insan zindanlara ve sürgünlere mahkûm edildi. Bu anlamda bu kadar katliamları olan, bu kadar zulüm ve işkencesi olan cunta anayasasını bugün savunmak hayret vericidir. Gerçekten iktidara şüphe ile bakıyorsun” dedi.

“Biz bu ülkede demokratik, barışçıl, laik ve herkesi kapsayabilecek anayasa istiyoruz” diyen Yurtsever, 1921 anayasasının günün şartlarına göre uyarlanarak, bu kapsamda bir anayasa istediklerini belirterek, “1921 Anayasasının ruhunu günümüzün şartlarına uyarlanarak, kapsayıcı bir anayasanın inşası için çalışıyoruz. Herkesi kapsayan bir anayasanın peşindeyiz. Bizim için evet=hayır=cunta anayasası olduğu için boykot diyoruz.  Yepyeni bir anayasa istediğimiz için boykot diyoruz. Kesinlikle biz ‘evet'te demiyoruz, ‘hayır'da demiyoruz. Evet ve hayır demek 12 Eylül cunta anayasasını tasdik etmek demektir. Bu anlamda biz kesinlikle boykot diyoruz. Partimizin yeni anayasa için önerileri vardır ancak partimizin bu önerileri iktidar tarafından kabul görmedi. Bu öneriler kabul ediği zaman bu ülkede kardeşlik, demokrasi ve barışın inşası için varız. Bu ülkede barışın inşası için çift taraflı silahların susması lazım. 10 Şubat 1922 yılında Atatürk Kürtlere zaten özerklik hakkını vermiş. Bu özerklik hakkı verildiği zaman gizli oylama yapılmış ve bu gizli oylamada 373 kabul 64 ret oyu ile kabul edilmiştir.

Kürtlere zaten özerklik hakkı verilmiştir. Atatürk bizzat bu kararı El-Cezire komutanına tebliğ etmiş. Bu anlamda Cumhuriyetin inşasından önce Kürtlere verilen özerklik hakkı Çankaya Köşkü arşivlerinde mevcuttur ve bu arşivin açılması lazım.

Niçin boykot ettiğimizin startını Pazar günü saat 21.00'da Yeni Mahalle'de düzenleyeceğimiz etkinlikte veriyoruz. Hat minibüslerin durağında düzenleyeceğimiz etkinlikte boykot sebebimizi basın açıklamasıyla açıklayacağız” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın