KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2026 Cuma
°C

Bdp, sandığa gitmeme konusunda kararlı

12 Eylül 2010 tarihinde Anayasa Değişiklik Paketi ile ilgili yapılacak
olan referandumda Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), sandığa gitmeme
kararında kararlı olduklarını açıkladı.

Bdp, sandığa gitmeme konusunda kararlı
14 AĞUSTOS 2010 CUMARTESİ 01:15
0
2045
0
AA aa
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Halis Yurtsever, dün saat 11.30'da parti binasında 12 Eylül 2010 tarihinde Anayasa Değişiklik Paketi ile ilgili yapılacak olan referandum ile ilgili basın açıklaması yaptı. Gerçekleşen basın açıklamasına bazı parti üyeleri de katıldı.

12 Eylül 2010 tarihinde Anayasa Değişiklik Paketi ile ilgili yapılacak olan referandumu boykot edeceklerini söyleyen BDP İl Başkanı Yurtsever, BDP'nin bu konuda üçüncü bir cephe olduğunu ifade ederek, “Kesinlikle üçgenin tepe noktası biziz. Barış ve Demokrasi Partisi ne AKP'nin kuyrukçusu nede MHP ve CHP'nin hayır kuyrukçusu olacaktır. 12 Eylül'ün getirmiş olduğu katliamlara ve zulümlere rağmen iktidarın birkaç maddesini değiştirip halkın önüne getirilmesini anlayamıyorum. 12 Eylül'de 3 Milyon insanımız bu bölgeden göç etmiş, 3 bin köyümüz yakıldı ve 10 binlerce insan zindanlara ve sürgünlere mahkûm edildi. Bu anlamda bu kadar katliamları olan, bu kadar zulüm ve işkencesi olan cunta anayasasını bugün savunmak hayret vericidir. Gerçekten iktidara şüphe ile bakıyorsun” dedi.

“Biz bu ülkede demokratik, barışçıl, laik ve herkesi kapsayabilecek anayasa istiyoruz” diyen Yurtsever, 1921 anayasasının günün şartlarına göre uyarlanarak, bu kapsamda bir anayasa istediklerini belirterek, “1921 Anayasasının ruhunu günümüzün şartlarına uyarlanarak, kapsayıcı bir anayasanın inşası için çalışıyoruz. Herkesi kapsayan bir anayasanın peşindeyiz. Bizim için evet=hayır=cunta anayasası olduğu için boykot diyoruz.  Yepyeni bir anayasa istediğimiz için boykot diyoruz. Kesinlikle biz ‘evet'te demiyoruz, ‘hayır'da demiyoruz. Evet ve hayır demek 12 Eylül cunta anayasasını tasdik etmek demektir. Bu anlamda biz kesinlikle boykot diyoruz. Partimizin yeni anayasa için önerileri vardır ancak partimizin bu önerileri iktidar tarafından kabul görmedi. Bu öneriler kabul ediği zaman bu ülkede kardeşlik, demokrasi ve barışın inşası için varız. Bu ülkede barışın inşası için çift taraflı silahların susması lazım. 10 Şubat 1922 yılında Atatürk Kürtlere zaten özerklik hakkını vermiş. Bu özerklik hakkı verildiği zaman gizli oylama yapılmış ve bu gizli oylamada 373 kabul 64 ret oyu ile kabul edilmiştir.

Kürtlere zaten özerklik hakkı verilmiştir. Atatürk bizzat bu kararı El-Cezire komutanına tebliğ etmiş. Bu anlamda Cumhuriyetin inşasından önce Kürtlere verilen özerklik hakkı Çankaya Köşkü arşivlerinde mevcuttur ve bu arşivin açılması lazım.

Niçin boykot ettiğimizin startını Pazar günü saat 21.00'da Yeni Mahalle'de düzenleyeceğimiz etkinlikte veriyoruz. Hat minibüslerin durağında düzenleyeceğimiz etkinlikte boykot sebebimizi basın açıklamasıyla açıklayacağız” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
10:13
Bingöl`de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl'de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan eşeğe otomobil çarptı. Kazada eşek telef olurken, araçta maddi hasar meydana geldi.
19.06.2026
09:57
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi.
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
18.06.2026
13:49
Bingöl`ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Bingöl'ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Türkiye genelinde konut satışları mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre gerilerken, Bingöl'de 175 konut satışı gerçekleşti. Veriler, bölgede en fazla konut satışının Elazığ'da yapıldığını ortaya koydu.
18.06.2026
13:31
Komşu illerden gelip Bingöl`de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Komşu illerden gelip Bingöl'de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı.
18.06.2026
01:39
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın