KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Bdp, yüksekova'daki olayları protesto etti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl il örgütü, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yaşanan olayları protesto etti.

Bdp, yüksekova`daki olayları protesto etti
08 ARALIK 2013 PAZAR 20:08
0
3043
0
AA aa

BDP Bingöl il örgütü, Hakkâri merkez ile Yüksekova ilçesinde, PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiği öne sürülerek yapılan basın açıklaması sonrasında bir grup göstericinin polislere havaifişek atmaya başlamasıyla yaşanan olaylarda 3 kişinin ölümü ile sonuçlanmasını protesto etti.

BDP il binası önünde bir araya kalabalık bir grup, Bingöl Valiliği önüne sloganlar eşliğinde yürüdü. Burada yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan il örgütü, daha sonra Valilik önüne siyah çelenk bırakıp kısa süreliğine oturma eylemi yaptı.

“POLİS DEMOKRAT OLMALIDIR”

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde polis ile siviller arasında yaşanan olaylarda 3 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin basın açıklaması yapan BDP İl Başkanı Halis Yurtsever,” Eğer polis ise bu polis bizim de polisimiz olmalıdır eğer asker ise bizimde askerimiz olmalı. Bu ülkenin polisi de askeri de olacak ama demokrat olacak, çağdaş olacak, medeni olacak birlikte yaşamayı öğrenecek” dedi.

35 yıldır Kürtlerin üzerindeki zulüm ve katliamların devam ettiğini ifade eden Yurtsever,” Açık ve net söylüyoruz, Kürt halkı bu zulmü bu katliamı kabul etmez. Kürt halkı, eşit yurttaş temelinde barış içerisinde bu ülkedeki bütün insanlarla birlikte içerisinde yaşamayı hedeflemiştir bu hedefimizi bozan hangi güç olursa olsun dimdik karşısındayız. Hep bizim sırtımızı sıvazlayarak bizi katletmeye çalıştılar. Biz katledilmeyi değil, yaşamayı hak eden bir halkız. Sayın Öcalan ile seçilmişlerimizin barış ve birlikte yaşam çağrısı var. Kardeşçe yaşama çağrısıdır katliamı kabul etmeyiz. Başbakan bu katliam senin döneminde olmuştur senin polisin üç arkadaşımızı şehit etmiştir. Üç şehit arkadaşımızın huzurunda söz veriyoruz, biz ölümlere, zindanlara, zulme karşıyız. Eğer polis ise bu polis bizim de polisimiz olmalıdır, eğer asker ise bizimde askerimiz olmalı, bu ülkenin polisi de askeri de olacak ama demokrat olacak, çağdaş olacak, medeni olacak birlikte yaşamayı öğrenecek” ifadelerini kullandı.

“Çözüm süreci demek ölüm demek değildir”

Yurtsever'in ardından bir konuşma yapan PM Üyesi Hüseyin Tanas,” çözüm süreci devam ederken, Kürtler bu kadar barışta ıslarlı iken, Başbakan analar ağlamıyor diye naralar atarken, Kürt halkının anaları ağlıyor. Çözüm süreci demek Kürt çocuklarının ölümü demek değildir çözüm süreci demek Kürt halkının statüsünü tanımak demektir ama maalesef yine 3 Kürt gencini kaybettik. Roboski de Kürt halkını katlederken, acaba Kürt halkını sindirebilir miyim telsim alabilir miyim düşüncesiyle bunu yapanlar, geçmişte günlerde bunu iyi anlamış olmaları gerekirdi sistem Kürt halkının çocuklarını öldürerek Kürt halkını teslim alamaz Kürt halkı bu saatten sonra özgürlük, demokrasi ve statüsüne kilitlenmiş bundan öte hiçbir yol, bizi yolumuzdan edemez. Üç arkadaşımız özgürlük mücadelesinde hayatını kaybetmiştir. Bu üç arkadaşımızın ismini direnerek yaşatacağız.” Şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kısa süreliğine oturma eylemi yapan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın