BDP'lilerin Bingöl'de 2 kişiyi katleden canlı bombanın cenaze törenine katıldığı ortaya çıktı. Ayrıca canlı bombanın babasına da taziye ziyaretinde bulundular.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çok merak ediyorum, acaba terörist taziyesinde boy gösterenler, Bingöl'de çocuklarının gözü önünde anne öldüren canlı bombanın evine de taziyeye gidecekler mi" diye sorduğu BDP'liler, canlı bombanın cenazesine katıldı, babasına taziyede bulundu.
29 Ekim günü Bingöl'de üzerindeki bombayı patlatarak iki kişinin ölümüne, 21 kişinin yaralanmasına neden PKK'lı Nazlı Görer'i memleketi Erzurum'un Hınıs İlçesi'ne bağlı Alikırı Köyü'nde BDP'liler toprağa verdi.
Tabutu taşıyan grubun Kürtçe "Şehit namırın"(Şehitler ölmez) sloganı attığı cenazede, Hınıs BDP İlçe Başkanı İrfan Keskin de bir konuşma yaptı. Gece saat 22.00 sıralarındaki cenazeye katılan BDP'liler mezarlıkta PKK'lının babası Hakkı Görer'e de taziyede bulundu.
EVLATLARI İÇİN CANINI VERMİŞTİ
Bingöl'de 29 Ekim'de patlayan canlı bomda saldırısında 3 kişi ölmüş 20 kişi de yaralanmıştı. Patlamada ölen 4 çocuk annesi Hatice Belgin çocuklarını korumak için canlı bomba üzerine atlamıştı. Anne Belgin, çocuklarını korumaya çalışırken, büyük bir faciayı da önlemişti. 4 Kasım'da 43 sivil toplum örgütü Bingöl'de bir yürüyüş yaparak katliamı kınamış ve "Kürtleri sevenler, Kürtler için cinayet işleyip öldürmesinler" çağrısında bulunmuşlardı.
idris baluken efendi senin dünyadan haberin yok önerge veriyorsun bosuna önerge verip reklam yapmana gerekyok çünkü o suyu bingöl belediyesi tarafından verilecek meclise önerge verirken önce bi arastırma yaparsan cok iyi olur ayrıca sancak için lise önergesi vermisin nüfüsü 5000 altında olan beldelere lise yapılmaz bunuda bilsen gayet iyi olur cün verdiğin önergeler için gülünç ve boşuna vakit kaybetmek gelir. ayrıca pkk katil bir örgüttür diye önerge verirsen iste o zaman senin aydın bir zaza olduğunu öğreniriz.
KATİL APONUN KÖPEKLERİ VE YANDASI OLAN TAŞARUN İŞRAİL FİRMALARI BİZ ZAZALAR SAĞ OLDUKÇA BU ÜLKEDE SİZİN SÖZÜNÜZ ASLA GEÇMİYECEKTİR. ÇÜNKÜ ASIL KÜRTLER BİZ ZAZALARIZ. ZAZALAR ÜLKESİNİ BİLETİNİ BAYRAĞINI SEVEN BİR TOPLUMDURLAR
sayın balıken bunu biliyordur kesinlikle biraz onurluysa hemen istifa eder ama onlar oraya seçilirken herşeylerini apo itine teslim ettikleri için diyecek birşey yok insanları katleden birinin evine taziyeye gitmek en hafifinden NECİP FAZIL KISAKÜREK,in dediği gibi sana alçak desem alçaklıkta bir seviyedir sen çukur adamsın çukurun seviyesi yok sizinde seviyeniz yok
Herhalde babaya kusura bakma , yanlışlık oldu . Kızın yanlış yerde kendisini patlattı. Biz bayram yerinde kendisini patlatmasını söylemiştik. Ölü sayısı az oldu. Kusura bakma sana nişne takacaktık olmadı.
İdis bey devleten eskiden her ay 10 15 bin tl maaş alır ve devletin röntgenin laboratuvarını yatağını ve benze hizmetleri kendi lehine çevirir ve çok iyi biri olduğu anlatılırdı sağda solda şimdi eğer iyise halk severse aldığı maaşı bingöldeki fakir fukaraya bağışlasın vekil olduğu sürede hiç maaş almasın o zaman bizde onu alkışlıyalım
6 ay önce solhanlı bir pkk lı öldürüldü Bdp liler gelip onu niye gömmediler gelemezlerdi çünkü onları nelerin beklediğini iyi biliyorlardı cenazeden 3 gün sonra taziyeye geldiler solhanlıların elinden polis kurtardı onlarda polis lojmanını taşladılar artık Şırnak ta bile taşlandıklarına göre bunların sonu gelmiştir.
idris efendi,canlı bombaya nasıl taziyeye gidiyorsunuz,maşallahın var,barış kokuyor her yanın,sana kandil barışı öldürme ödülünü vermeleri lazım,,devam et,patlat bombaları,bu dönem sana bengi yıldızın görevini vermişler,iyi de hakkından geliyorsun,karşılığını alıyorsun tabiki,bingöllülerin sana karşı koyacakları karşılığı saymasak..
Bingöl'de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Temmuz 2024'ten bu yana dört kez zam alan şehir içi minibüs ücretleri yeniden artırıldı. Bugünden itibaren tam bilet 28 TL'ye, öğrenci bileti ise 21 TL'ye yükseldi.
11.06.2026
17:24
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay, aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlarken eğitim, kültür, sanat ve sosyal projelerle toplumun tamamına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Atalay, 'Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz' dedi.
11.06.2026
13:14
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı.
10.06.2026
22:05
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın