KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

Bdp'den gözaltılara tepki

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl Eşbaşkanı Halis Yurtsever, partilerinin kadrosunda bulunan kişilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Bdp`den gözaltılara tepki
20 HAZİRAN 2011 PAZARTESİ 09:55
0
2905
4
AA aa

BDP İl Başkanlığı'nda cumartesi günü saat 12.30'da bir basın açıklaması yapan BDP Bingöl Eşbaşkanı Yurtsever, seçim sonrasında partilerinin kadrosunda bulunan kişilerin gözaltına alındığını söyledi.

 12 Haziran'da yapılan genel seçimlerde halkın takdirine saygı duyduklarını ifade eden Yurtsever, halkın bu sefer kendi değerlerine sahip çıktığını söyledi.
BDP kadrolarının seçim sürecinden sonra gözaltına alındığını kaydeden Yurtsever, “Bu süreçte gözaltına alınan kadrolarımıza işkence yapılmaktadır. Gözaltına alınanlar arasında olan Av. Ömer Faruk Ersöz'e işkence yapılmıştır. İşkenceler hala devam ediyor. Bu işkenceler, gözaltına alınan BDP kadrolarına yapılmaktadır. Gözaltına alınan kişilerin evine polis tarafından silah bırakıldı. Polis bu tutumundan vazgeçmelidir” dedi.
DİHA Bingöl Muhabiri Edip Kaynak'ın belediye sınırları içerisinde jandarma tarafından gözaltına alındığını söyleyen Yurtsever, “Seçim sürecinde bizimle beraber olan arkadaşlarımız tek tek gözaltına alınıyor. Gözaltı esnasında yapılan işkenceleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu ülkenin barışı için çalışan insanların gözaltına alınmasını kınıyoruz” şeklinde konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ONUR LAPA (@Misafir_5513)
24 Haziran 2011 Cuma 16:29
Tutuklanan kişi Bnm dayım oluyo
hakan (@Misafir_5467)
21 Haziran 2011 Salı 01:29
faşist devlet bdp kazandı diye şimdi zorbalığa başvuruyor
burak (@Misafir_5463)
20 Haziran 2011 Pazartesi 21:30
bingöl siyaseti bunlara kaldıysa vay halimize. yurt sever de adam olmuş açıklama yapıyor ya...
eray (@Misafir_5459)
20 Haziran 2011 Pazartesi 15:26
ömer faruk ersöz mitinge katılan iki pkk militanını polisten kaçırıp uzaklaştırdığı için çok fena dayak yedi. polis haklı. yasalar o hakkı veriyor onlara.
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın