KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Bdp'den kaşip'e ziyaret

Kamu Şirket Personelleri Derneği başkanı Sami Uçak, 11 maddeden oluşan genel taleplerini yazılı bir şekilde BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’e ve beraberindeki heyete sundu.

Bdp`den kaşip`e ziyaret
26 MART 2014 ÇARŞAMBA 07:06
0
2148
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, BDP Bingöl Belediye Eş Başkan Adayları İlhan Çakabay ve Zarife Karansungur ile partililerle birlikte Kamu Şirket Personelleri Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAŞİP) Bingöl Şubesi'ni ziyaret etti.

Kamu Şirket Personelleri Derneği başkanı Sami Uçak, 11 maddeden oluşan genel taleplerini yazılı bir şekilde BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'e ve beraberindeki heyete sundu. Uçak, taleplerinin ‘Mesai haklarının verilmesi', ‘Taşeron işçilere sendikal hakların verilmesi', ‘Maaşlarının tam ve zamanında verilmesi' olarak sıraladı.

Talepleri olumlu karşılayan Baluken toplantı salonunda kısa bir konuşma yaptı. Baluken, gerek kamuda, gerekse özel sektörde taşeronlaştırma üzerinden daha çok sermayedarların cebinin doldurduğunu, işçinin ve emekçinin hakkının gasp edildiğini, işçilerin hak aradığında ise AK Parti'nin işçileri işten atma ile tehdit ettiğini savundu.

Baluken: “Bingöl'de AKP kirli politika ile BDP'in kazandığı taktirde tüm işçileri işten çıkaracağını söylemesi gerçekten kabul edilecek bir iddia değil. Ama belediyecilikle ilgili pratiğimiz ortadadır. Biz emekçinin yanındayız hiçbir şekilde işten çıkarma olmayacak. Biz taşeron işçilerin çalıştığı kötü koşullarını daha da düzelteceğimizin sözünü veriyoruz. İşçi arkadaşlarımızın bu konuda hiçbir şüphesi olmasın, bize güvensinler. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için yaptıklarımız ortada, biz burada daha iyisini yapmaya talibiz” dedi.

Toplantı konuşmalar ardından işçilerin sorularıyla devam etti.

Derneğin BDP heyetine sunduğu 11 talep şöyle sıralandı:

1- Mesai haklarının verilmesi.
2- Banka promosyonlarının işçiye verilmesi.
3- Çöp işinde çalışan arkadaşlara giyecek, süt, çalışma güvenliğini sağlayacak gerekli olan ekipmanın verilmesi ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi.
4- Ayda birde olsa çalışan arkadaşların birim sorumlusu ile konuşup sorunlarının ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ve çözümü konusunda gerekenin yapılması.
5- Verilen idari izinlerde kesinlikle maaş kesintisi olmaması ve yıllık izinlerin programlı bir şekilde kullandırılması.
6- Maaşların tam ve zamanında verilmesi.
7- Her yıl yapılan ihalelerde işçilerin gereksiz yere işten çıkarılma stresini yaşamaması için ihalelerin daha uzun süreli (3-5 yıllık) ve sözleşmeli olması.
8- Taşeron işçilere maaşlarında yemek ve yol ücretlerinin verilmesi ve diğer sosyal haklarının iyileştirilmesi.
9- Taşeron işçilere sendikal hakların verilmesi.
10- Seçildiğinizde belediye personel sayısında artırma ve eksiltme gibi bir programınız var mı?
11- Sosyal haklarımız için herhangi bir projeniz var mı? Varsa bunu bizimle paylaşmanızı rica ediyoruz. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.01.2026
15:19
Bingöl`de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Bingöl'de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'de aç kalan kurt, kent merkezine indi. Beşyol mevkiindeki bir lastikçiye giren kurt, Belediye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
18.01.2026
21:05
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonunda kabul edilen kanun teklifi ile kamuoyunda 2B olarak bilinen arazilerin satış sürecinde başvuruyu kaçıranlar veya ödeme şartlarını süresinde yerine getiremeyenlere ek bir başvuru süresi geliyor. Teklife göre, taksitlerini ödeyemeyenler veya başvuruyu kaçıranlar, 31 Temmuz'a kadar yeniden başvurarak 2B arazileri üzerindeki taşınmazlarının tapusunu alabilecek.
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın