KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Bdp'den türk ve tuğluk hamlesi

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Anayasa değişikliği teklifine, bu dönem milletvekillikleri düşürülen Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk'un üyeliklerinin devam etmesine yönelik hüküm konulmasını istedi.

Bdp`den türk ve tuğluk hamlesi
22 NİSAN 2010 PERŞEMBE 20:59
0
1311
0
AA aa

TBMM Genel Kurulunda görüşülen Anayasa değişikliği teklifinin 10. maddesi üzerinde 16 önerge verildi, çekilen kurayla 7'si işleme konuldu.

Kaplan, verdikleri önerge üzerinde yaptığı konuşmada, Meclisin siyasi etik kanununa ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un, milletvekilliklerinin düşürüldüğünü anımsatan Kaplan, bir hüküm lehe olduğunda, geçmişe dönük uygulanması gerektiğini belirtti. Değişiklik teklifindeki Geçici 18. maddenin, ''görülmekte olan davalarda uygulanacağı'' hükmünü içerdiğini anımsatan Kaplan, ''Toplum ve Meclisin vicdanına sesleniyorum: Türkiye'nin barışı, geleceği için sizler, Türk ve Tuğluk'un üyeliklerinin düşürülmesini vicdanen sindiremiyor, kabul edemiyorsanız, gelin 18. maddeye vakit var, bir hüküm koyalım. Görülmekte olan davalar gibi, bu dönem için milletvekillikleri düşenleri, milletvekillikleriyle ilgili Anayasa hükmü değiştiği için ''tekrar üyelikleri devam eder' diye bir hüküm koyalım'' diye konuştu.

Önergesi üzerine söz alan CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal da dokunulmazlıkların kalkması halinde kalpazanlık suçu işlediği iddiasıyla bir başbakanın yargılanacağını iddia etti.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2025
17:33
Bingöl Engelliler Platformu kuruluyor
Bingöl Engelliler Platformu kuruluyor
Yapılacak ilk toplantıda kuruluş amacının açıklanıp ve yönetimin kurulacağı, platform sözcüsünün ilan edilip çalışmalara hızla başlanacağı vurgulandı.
05.05.2025
16:39
Aile hekimliğinde ikamet güncellemesi!
Aile hekimliğinde ikamet güncellemesi!
İkamet ve kayıt adresi farklı olanlar dikkat: Aile hekimi kaydınız değişebilir. Sağlık Bakanlığı, 6 Mayıs'tan itibaren aile hekimi ile ikamet adresi farklı olan vatandaşların kayıtlarını otomatik olarak güncelleyecek. Yeni sistem ilçeler için değil iller bazında olacak. 1 ay içinde e devlet ya da e nabız üzerinden başvurursanız eski aile hekiminize dönebileceksiniz.
05.05.2025
15:26
Kriterler değiştirildi: Pert arabada hasar sınırı yüzde 60 oldu
Kriterler değiştirildi: Pert arabada hasar sınırı yüzde 60 oldu
Yeni sigorta düzenlemesiyle birlikte artık hasar gören araçların onarım maliyeti, aracın piyasa değerinin yüzde 60'ını aşmadıkça, sigorta şirketleri bu araçları perte çıkaramayacak. Böylelikle büyük bir pazar haline gelen pert araç kullanımının önüne geçilecek.
05.05.2025
14:40
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Dolandırıcılık ve Göçmen Kaçakçılığı suçlarından 4 yıl 10 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
05.05.2025
14:39
20 günlük ömre kıyanın cezası araba parası!
20 günlük ömre kıyanın cezası araba parası!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde ters laleler çiçek açtı. Yılda sadece 20 gün açan ve nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için korunan çiçeği koparmanın cezası ise 577 bin lira.
05.05.2025
14:38
Bingöl`de motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın