KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2025 Pazar
°C

Bdp'li kadınlardan 8 mart dünya kadınlar günü açıklaması

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı.

Bdp`li kadınlardan 8 mart dünya kadınlar günü açıklaması
08 MART 2010 PAZARTESİ 09:17
0
2428
0
AA aa
Parti binasından sloganlar atarak Saat Kulesi önüne gelen çok sayıda partili burada basın açıklaması yaptı. Haftasonu saat 13.00'te yapılan basın açıklaması metnini BDP Belediye Meclis Üyesi Suna Çaka okudu.
Sık sık sloganların atıldığı basın açıklamasında Çaka, “Dünya Emekçi Kadınlar Günü, ilk kez 8 Mart 1857 yılında ABD'de bir tekstil fabrikasında daha iyi çalışma koşulları ve eşit işe eşit ücret talebinde bulunmak için greve giden kadın işçilerinin fabrikaya kilitlenmesi, arkasındanda çıkan yangında fabrikada ölmeleriyle gündeme geldi. Dünya Kadınlar günü günümüz de ilk başlarda olduğu gibi eşitlik, bağımsızlık, cins ayrımcılığın ortadan kalkması, daha iyi yaşama ve çalışma koşulları elde edebilmek için, tüm dünyada bir mücadele günü olarak kutlanmaktadır. Aile yaşamında ve çalışma hayatında kadınlara karşı, Anayasa'da yer alan “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi, düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetmeksizin kanun önünde eşittir” ifadesine karşın, kadınlar için toplumda hak ettikleri eşit koşullar sağlanmamıştır. Yetersiz yasal düzenlemeler; aile içi şiddetin önüne geçememekte ve kız çocuklarının okutulmamasına, namus cinayetlerinin devam etmesine, iş yaşamında kadın istihdamının engellenmesine olanak sağlayan düşünce ve önyargıların önüne geçememektedir” dedi.
Egemen sınıfın çıkarlarına hizmet eden cinsiyet ayrımcılığı çözülmeden özgür ve eşit bir toplumun yaratılması mümkün olmayacağını savunan Çaka, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
“Özgürleşen kadın, özgürleşen toplumun ifadesidir kadına tarih boyunca biçilen rolleri değiştirmek için büyük mücadeleler veren Kürt ve dünya kadınlarının yolunda ilerlemek ve dünya kadınlarının yolunda ilerlemek ve onların ulaşmak istediğin toplumu özgürlüklü ahlaklı, politik toplumu daha çok örgütlenip inşa edecektir. Kaynağını 5 Bin yıllık ataerkil sisteminden, toplumsal, cinsiyetçilikten alan köleci zihniyet halen devam etmektedir. Türkiye de 30 yılı aşkın kirli bir savaş yürütülmektedir bu savaştan en çok etkilenen yine kadınlardır. Zorunlu göç ile köylerinden uzaklaştırılıp kopartılan bilmedikleri bir dille konuşmaya zorlanan kadınlarız. Küçük Ceylan'ın parçalanmış bedeni ile parçalanan kadınlarız her fırsatta onurlu barış söylemlerimizi dile getirmeye mücadele etmeye devam edeceğiz biz kadınlar rengimiz ister sarı, siyah yâda kızıl olsun inancımız alevi, suni yâda farklı bir inanç olsun sorunlarımız ortak. Rengimize renk sesimize ses katmaya devam edeceğiz. 14 Nisan operasyonuyla başlayan dalga dalga devam eden bin 500'ü aşkın tutuklanma ve gözaltı furyası devam etmektedir. Yüzlerce dökh üyesi arkadaşımız belediye başkanlarımız tutuklanmakta ellerine kelepçe takılıp anti demokratik bir şekilde tutuklanmaktadır bu operasyonların yurt dışındaki yansımasıyla ana dilimizle yayın yapan ROJ TV ye düzenlenen baskındır siyasi operasyonlar siyasi darbe niteliğindedir tutuklananların derhal serbest bırakılması baskıların son bulmasını istiyoruz.”
Basın açıklaması sonrası BDP Kadın Meclisi üyeleri sloganlar atarak parti binasına yürüdüler.
 
Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın